Teraz jest Wt 24 cze, 2025 14:22

RPG-75

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

RPG-75

PostSo 18 cze, 2005 20:55

Mam pytanie. Mianowicie skoro rpg75(law chyba równierz) jest wyrzutnią jednorazową, to dlaczego w ofp (także we wszelkiej maści modyfikacjach) można go przeładowywać na polu walki? Może jestem w błędzie (co zapewne mi udowodnicie)?
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Zabix

Major

Major

PostSo 18 cze, 2005 21:03

Bo tak sie podobało bisowi... lubisz durne tematy?

Devek

Kapral

Kapral

PostSo 18 cze, 2005 21:56

jak zwykle ciekawa odpowiedz Zabixa :D:D

pewnie zrobili tak ze wzgedu na to ze glupio by wygladalo jak bys niosl ze soba na plecahc 4 RPG/LAW'y

Jon

Generał

Generał

PostSo 18 cze, 2005 22:15

Ale RPG-7 jest wyrzutnią wielokrotnego użytku, w przeciwieństwie do LAW'a.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 18 cze, 2005 23:45

Bo tak sie podobało bisowi... lubisz durne tematy?

oczywiście! :razz:
że nie! :grin:
Chodzi mi oto że mimo iż większość nowych addonów (i modyfikacji) dąży do zwiększenia realizmu pola walki. Wiele osób ceni sobie realistycznie oddaną balistyke broni (liberation mod tu się szczególnie kłania) i mnogość skrptów (i innych "bajerków") we wszelkiej maści machinach lądowych i powietrznych. Ale wszyscy addonmake'rzy popełniają ten sam błąd (który jest raczej spowodowany podejściem takim jaki zaprezentował zabix, a nie brakiem informacji na ten temat). Chciałem sprowokować tym postem dyskusje co o tym sądzicie.

pewnie zrobili tak ze wzgedu na to ze glupio by wygladalo jak bys niosl ze soba na plecahc 4 RPG/LAW'y

A co za problem żeby w 8 osobowej drużynie było 3-4 żołnierzy uzbrojonych w rpg/law (przy załorzeniu że jest to broń jednorazowa można przecież "poświęcić" 2 granaty w miejsce jesnego pocisku do law/rpg u zwykłego piechura). Jednostrzałowe law/rpg także uczyniły by zwalczanie czołgów zadaniem mniej trywialnym i monotonym (ta adrenalina, gdy wiemy mierząc w bwp że mamy tylko jedną szanse aby przeżyć :twisted: ). Ale może się myle. Bo to jest tylko moje, z natury subiektywne zdanie :razz: .

Arika

Major

Major

PostN 19 cze, 2005 13:13

BWP jest na tyle dużym celem że bez problemu go można ustrzelić za pomocą jednego LAV'a.

Jak chcesz adrenaliny to postrzelaj sobie Lav'em do śmigłowca w locie, rzecz co prawda trudna, ale parę razy udało mi się to zrobić :twisted:
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostN 19 cze, 2005 13:26

za pomocą jednego LAV'a.

Od kiedy strzela się APC w inny APC? [W sensie, że APC jest ową -amunicją-\bronią, mam nadzieję, że kumacie o co mi chodzi :P]. LAW [Od Light Antitank Weapon], a nie LAV [Light Armoured Vehicle?]...

Jak chcesz adrenaliny to postrzelaj sobie Lav'em do śmigłowca w locie
E tam. Adrenalina to jest, jak strzelasz do T80, po strzale odruchowo naciskasz R [lub inny klawisz odp. za reload], a on właśnie odwraca lufę w twoją stronę...

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

JaFranek

Major

Major

PostN 19 cze, 2005 13:30

Savegame przed wystrzałem i za którymś razem na pewno się uda. ;)
Wracając do tematu, Law nie miał by racji bytu w grze gdyby miał tylko jedną rakietę, ponieważ bardziej by się opłacało brać wyrzutnie AT, która też ma 1 rakietę, ale za to zadaje większe szkody.
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Jon

Generał

Generał

PostN 19 cze, 2005 13:35

Wracając do tematu, Law nie miał by racji bytu w grze gdyby miał tylko jedną rakietę
No właśnie. A OFP to przecież symulator, nie? :twisted:

Btw -> W VBS ma on dokładnie 1 rakietę... co prawda zajmuje ona 6 slotów, ale... :grin: Z kolei RPG - po staremu, bo RPG to broń wielokrotnego użytku.

~ Ronald Reagan

Arika

Major

Major

PostN 19 cze, 2005 13:37

Jonez napisał(a):
za pomocą jednego LAV'a.

Od kiedy strzela się APC w inny APC? [W sensie, że APC jest ową -amunicją-\bronią, mam nadzieję, że kumacie o co mi chodzi :P]. LAW [Od Light Antitank Weapon], a nie LAV [Light Armoured Vehicle?]...

Faktycznie mój błąd

E tam. Adrenalina to jest, jak strzelasz do T80, po strzale odruchowo naciskasz R [lub inny klawisz odp. za reload], a on właśnie odwraca lufę w twoją stronę...

Ja nie jestem kamikadze :twisted: Jak nie mam blisko krzaków i trzech LAW'ów to raczej trzymam się od czołgów zdaleka.
Obrazek

Death

Porucznik

Porucznik

PostN 19 cze, 2005 13:41

tam. Adrenalina to jest, jak strzelasz do T80, po strzale odruchowo naciskasz R [lub inny klawisz odp. za reload], a on właśnie odwraca lufę w twoją stronę...

Jeden carl gustav albo 2-3 lawy w wieżyczke i po zabawie. Tylko trzeba umieć. Jak się ma szczęścię to 2 LAWy w armate i czołg już ma armate kaput

Jon

Generał

Generał

PostN 19 cze, 2005 13:44

żeath... jaki gustowny avatarek...

Tylko trzeba umieć

Jednak my n00bki nie potrafimy, nie to co wielki żeath :)

~ Ronald Reagan

Death

Porucznik

Porucznik

PostN 19 cze, 2005 13:49

Tylko trzeba umieć

W zasadzie to nie jest trudne, ale trzeba poświęcić chwilkę 300 metrów przed T-80 na desert island w edytorze ;-) Po 10 - 20 strzałach powinno się już umieć, tylko bez autonaprowadzania, bo to nic nie da
Jednak my n00bki nie potrafimy, nie to co wielki żeath

Jeden jest dobry w tym, drugi w tamtym, ja to gram od zarąbania w sieci ale wielki nie jestem, wielki to moze być zabix bo to naprawde wymiatacz :P Od niego się uczę :P
żeath... jaki gustowny avatarek...

Wyręczyłem moderatorów ;-)

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 19 cze, 2005 15:38

bo RPG to broń wielokrotnego użytku.

RPG 7 rzeczywiście jest wyrzutnią wielokrotnego urzytku, natomiast RPG 75h jest wyrzutnią jednorazowego urzytku (zaprojektowano ją na podstawie law'a i podobną funkcje rpg 75 miało pełnić). Bo po co marnować pocisk z rpg7 (który jesyt zaprojektowany głównie do zwalczania czołgów) na bunkier czy bmp jak równie skutecznie może to zrobić pocisk z rpg75h.

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostN 19 cze, 2005 19:52

RPG 7 rzeczywiście jest wyrzutnią wielokrotnego urzytku, natomiast RPG 75h jest wyrzutnią jednorazowego urzytku (zaprojektowano ją na podstawie law'a i podobną funkcje rpg 75 miało pełnić). Bo po co marnować pocisk z rpg7 (który jesyt zaprojektowany głównie do zwalczania czołgów) na bunkier czy bmp jak równie skutecznie może to zrobić pocisk z rpg75h.

Z tego co mi wiadomo rpg75 jest to bron czeska nie rosyjska i chyba rosjanie jej nie uzywaja. Co do granatow rpg7 to sa ich rozne typy jak termobaryczny i z glowica tandemowa . Ten pierwszy powstal z mysla o zwalczaniu wlasnie umocnien i sily zywej ....

Mam pytanie. Mianowicie skoro rpg75(law chyba równierz) jest wyrzutnią jednorazową, to dlaczego w ofp (także we wszelkiej maści modyfikacjach) można go przeładowywać na polu walki? Może jestem w błędzie (co zapewne mi udowodnicie)?

Widzialem na zdjeciach z namu jak kolesie biegali wlasnie z trzema law na plecach (zlozony law zajmuje malo miejsca i jest dosc lekki). Moim zdaniem BIS poszedl tu na latwizne tzn latwiej im bylo przystosowac law do fizyki gry tj jedna bron at widoczna na plecach niz kombinowac ...
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint