Teraz jest Pn 23 cze, 2025 17:13

"RAINBOW Studio" - REAKTYWACJA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 00:06

Mirage napisał(a):
offtime napisał(a):[
rozmowa oficera z zolnierzem, zolnierz ma dretwy glos, radze to co lektorowi ;-) oficer za to jest spoko :-)
rozmowa z generalem kleczenie przy cywilnym radiu w ciemnym baraku ? poroniony pomysl..... w resistance jest obiekt wojskowego radia, mozna bylo posadzic kolesia na krzesle i postawic te radio, ewentualnie dac mu jeszcze rozmawiac przez sluchawke, w resie jest takie cos.
odprawa podoba mi sie ten lektor, mowi spokojnie ale z pewnoscia w glosie i powaga. w tej scenie przyczepilbym sie tylko do scenerii, znowu proponowalbym barak i krzesla dla zolnierzy.

No to moja rola - oficera - ciesze się, że Ci sie to spodobało drogi Offtime'ie...

nooo, dobrze zagrales, widac ze czules sie w miare swobodnie.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 00:08

tak sobie mysle i mysle, i dochodze do wniosku ze to nie taka latwa sztuka nakrecis filmik, zwlaszcza jesli ma miec jakas sensowna fabule i miescic sie w granicach 50Mb....
filmy w ktorych w efektowny sposob pokazuje sie sceny walki i nic ponad to, nie wymagaja takich nakladow pracy jak bardziej "rozbudowane" projekty...

Rainbow

PostSo 02 lip, 2005 09:38

A teraz mozesz mi powiedziec jakie to byly jednostki (szczegolnie o tych "panow w kamuflazu z m4a1 w lapskach")

Przecież lista addonów jest wypisana na końcu filmu :)

YacieK napisał(a):Czy ja mam zapytać o legalność VBS-a i stworzonego przy jego użyciu filmie? :neutral: :???:

Oczywiście, że możeszy pytać, tylko problem czy ja ci odpowiem :)

Barbarian napisał(a):Filmik ok. Tylko jeden z głosów troche drentwy :razz: :twisted:

Bo jeden z nich był przecież twój :)

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 11:33

Wczoraj ściągnąłem, dzisiaj obejrzałem... Więc przejdźmy do rzeczy:

O głosach już mówiono, ale i ja się dorzucę :] Popieram opinie, że chyba musiały być nagrywane po cichutku gdzieś w kącie pokoju, zero w nich przekonania. Poza tym mówione z takim akcentem, jakby to nie polak mówił, a jakiś przedstawiciel innej rasy, nie znający polskiego. I czasem może zbyt wyraźnie staraliście się mówić, co powodowało, ze się ialogi rozwlekały w czasie.

Drugą sprawą są wogóle teksty :] Czasem albo wogóle nie po "polskiemu", a czasem z taką terminologią, że 15 razy bym się zastanowił po usłyszeniu czegoś takiego a potem dopiero wykonał rozkaz, wciąz się bojąc, ze nie o to chodziło dowódcy.

Dalej przyczepić się można do ujęć kamery. W pierwszej części zdarzały się wpadki, że np. kamera leciała po butach żołnierzy, zamiast ich pokazywac w całości, podróż śmigłowcem też nie wyglądała najlepiej. Ale druga cżęśc to już kompletne dno. ¦wietna muzyka, która nadawałaby dynamizmu, nie mogła zdać egzaminu przez statyczne i mało ciekawe ujęcia kamery... Więcej ruchu, tą bitwę pancerną można było naprawdę ciekawie pokazać...

Zachowanie bohaterów, którzy sobie tak po prostu stoją na dachu i się gapią tez mnie zastanawia. Zresztą, pod koniec widać, ze jednemu za to stanie się umarło.

Wracając nieco wcześniej, zastanowiło mnie ( może coś przegapiłem ), czemu ten ich "przewodnik" po dotarciu na miejsce akcji był martwy.

Ogólnie dobre checi, ale jeszcze potrzeba Ci doświadczenia, dlatego pracuj, bo to zawsze zbliża do doskonałości :)
Obrazek

Rainbow

PostSo 02 lip, 2005 11:59

Jerry napisał(a):Wracając nieco wcześniej, zastanowiło mnie ( może coś przegapiłem ), czemu ten ich "przewodnik" po dotarciu na miejsce akcji był martwy.

Zapewne dlatego, że helikopter się rozbił :)

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 14:03

A nie wyglądał :]
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostSo 02 lip, 2005 14:56

To stanie na dachu to w ogóle porażka ;] Trzeba być skończonym idiotą by ustawić się w rządku, jeszcze na dachu, gdzie jest wystawionym jak kaczki na strzelnicy.

Mogłeś ich jakoś porozstawiać na tym dachu, część powinna siedzieć na dole\w budynku... ogólnie, szło wykonać to lepiej. Zauważyłem też drobny błąd - po rozwaleniu BMP kamera przez dobrą chwilę gapi się na wrak, zupełnie bez powodu. A cenne sekundy lecą i tym samym zwiększa się wielkość pliku. Ogólnie, było kilka niepotrzebnych ujęć... Te smoke'i, w momencie gdy dzielne SF biegnie do heli... imho, w zbyt dużej liczbie. Widać przez to znaczny spadek fps, a i dziwnie to wygląda, bo raczej rotor wash to nie jest... Za dużo też drętwych ujęć kamery. Ogólnie, sporo możnaby poprawić i wydać wersję 1.1 filmiku :lol:

One more thing. Głosy. Rzeczywiście widać, że "partyzancki" sposób ich nagrywania - toż świercze cykały głośniej niż mówili żołnierze :D
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Volt

Major

Major

PostSo 02 lip, 2005 15:01

ja mam jedno pytanie : czym to nagrywałeś ?
A co do filmiku :
troche przynudza , te wszystkie przyloty , odloty etc. , skończyłem na 12 minucie i przerwałem , bo nie chciało mi się oglądać reszty , z lektorów tylko oficer brzmiał naturalnie , reszta tak jagby nie wiedzieli gdzie są i kim są :] , ale liczą się chęci , więc życzę dalszego rozwoju i następnych filmików :spoko:
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 15:01

Rainbow napisał
Bo jeden z nich był przecież twój

Cicho :razz: Nie przy ludziach :twisted:
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Jon

Generał

Generał

PostSo 02 lip, 2005 15:08

:D :D Ja dodam tylko jedno - strasznie infantylne dialogi, na co zwrócił już uwagę Offtime - serio tak się mówi do przedszkolaków, nie do żołnierzy, zwłaszcza SF :]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 16:05

Sam zwróciłem uwagę Rainbow'owi podczas nagrywania tych dialogów, że zwłaszcza ostatnie dialogi były słabe "Witaj żołnierzu...jak było na misji..." :roll:... Ogólnie jednak przyda się jakiś update tego filmiku o wersję wyżej...

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 16:10

ciekawe jakby mi wyszlo nagrywanie dialogow.... niestety nie wymawiam poprawnie "r" ale co tam, moze kiedys sprobuje ;-)
najwyzej bedzie kupa smiechu :D

Rainbow

PostSo 02 lip, 2005 17:40

Ludzie zastanówcie się czasami proszę. Wszyscy narzekają na kamerę, na animacje a szczególnie na głosy! Nie przesadzacie trochę! Ja jestem zwykłym amatroskim twórcą filmików z OFP a nie jakims holywoodzkim mega opłacanym reżyserem. Większość chciała by super dialogi, a ciekawe dlaczego tydzien temu nikt niechciał pomóc przy nagrywaniu głosów jak prosiłem i szukałem chętnych, zgłosiło się tylko 2 to teraz tak to wygląda. Czasami porównajcie sytuację, inni to już wogóle by chcieli Blackhawkdowna z OFP zrobić, może jeszcze do Somalii pojadę porobić zdjęcia? Nie przesadzajcie proszę i nieuczekujcie nigdy zbyt wiele, lepiej cieszyć się z tego co jest a nie narzekać na wszystko i robić z tego jedno wielkie G.

Stworzenie skryptów to tylko 40% filmu, 50% to nagranie tego co nie jest łatwe, poświęciłem kilka ładnych dni i musiałem zrobić kupe miejsca na dysku, około 12GB, żeby to nagrać bo tyle to zajmowało, nikt tego nie docenia już nie mówiąc o maxymalnej eksplatcji dysku. A, że przycina w niektórych momentach to chyba niema się co dziwić, wkońcu niemam Pentiuma4 4GhZ i 3GB RAMU.

Chętnie bym zrobił 2 część filmu ale niemam z kim współpracować więc co najwyżej mogę nagrywać właśnie jak ktoś już tu wyśmiał w sposób "partyzancki" filmiki. Jeżeli znajdą się ludzie pomocni do poszczególnych sekcji napewno film będzie lepszy.
Jestem w sytuacji wręcz identycznej jak Offtime jakiś czas temu gdy nie było nikogo do pomocy przy modzie.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 18:07

Nikt nie ma do ciebie Rainbow pretensji (przynajmniej nie ja :razz:) że zrobiłeś ten filmik. Moge się założyć że jak by kwestie były po angielsku to by mniej ludzi na nie nażekało :razz: (żart).
Nawet offtime przyznał że robienie filmików to nie taki łatwy kawałek chleba
tak sobie mysle i mysle, i dochodze do wniosku ze to nie taka latwa sztuka nakrecis filmik, zwlaszcza jesli ma miec jakas sensowna fabule i miescic sie w granicach 50Mb....
filmy w ktorych w efektowny sposob pokazuje sie sceny walki i nic ponad to, nie wymagaja takich nakladow pracy jak bardziej "rozbudowane" projekty...

Ludzie przekazując swoje wrażenia na tamat filmiku nie chcieli ci dokopać tylko podzielić się z tobą swoimi wrażeniami. Więc nie załamuj się tym tylko zmobilizuj do dalszej wytężonej pracy. Bo jak dotąd odwaliłeś kawał dobrej roboty.
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 02 lip, 2005 18:16

hmmm.... jak juz mowilem wczesniej nie mam scenicznego glosu, i nie potrafie wlasciwie wymawiac "r" (ale to chyba nie grzech ;-) ), ale jakby co to moge sprobowac, w wojsku potrafilem sie wydzierac to i moze tu bede potrafil ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint