Wczoraj kupiłem sobię tą gierke. Na początku nie mogłem jej znaleść. W MM są 3 rzędy gier. Tyle tam tych pdełek że przeszedłem 2 razy i nic nie znalazłem. Aż mi się obraz rozmazywał przez te wszystkie kolorowe pudełeczka. Idę sobie 3 raz już troche smutny że jej nie ma, i kątem okazobaczyłem że coś się świeci... Patrze a to dioda w pudełku Earth 2160
. Cena: 29.99. No więc biore do koszyka i kupuje.
Po przyjściu do domu odrazu zdarłem folie i wypakowałem wszystko. Co w środku: ponad 70 stronnicowa instrukcja (kapitalnie napisana, szczególnie opisy frakcji i bohaterów), 2 płyty CD z grą, 1 płyta CD z muzyką (32 utwory), plakat i 'świecidełko' (pulsujące pudełeczko z niebieską diodą).
Instalacja przebiegła bez zarzutu. Wszystko ładnie pięknie. Bez żadnych zacięć i błędów. No więc czas odpalić to cudo
Na początku animacje 3 firm które były wplątane w produkcje tej gry. Menu główne podobne bardzo do poprzednich cześci. Podałem kod, aktywowałem grę i do roboty
W tle pokazane są rózne filmiki (najczęściej bitwy) z gry. Trochę mi cieło więc ustawiłem poziom detali na średni. Odpaliłem potyczkę. Do wyborku ok. 20 map i 4 frakcje
Jako że w poprzednich częściach najbardziej spodobała mi się Dynastia Euro-azjatycka (ED) od niej zacząłem gre. Pierwsze co pomyślałem po załadowaniu się mapy to zajeb&sta grafika (średni poziom detali). Możliwość kręcenia kamerą, przybliżania, oddalania i takie tam. Gdy przybliżymy maxymalnie kamerę do jakieś jednostki (np. żonierza) widać wszystkie jej szczegóły. Właściwie to wygląda tak jak bym grał w jakąś dobrą strzelanke z przed roku góra dwóch. Animacje są bardzo fajnie zrobione. W ogóle gicior sprzęcior. Czas postawić pierwsze budynki. Tutaj też bardzo ciekawe animacje. Każda frakcje buduje baze w inny sposób. Np. ED łączy wszystkie budynki tunelami/śluzami a LC (Lunar Corporation - korporacja Księżycowa) buduje budynek na budynku (piętrami).
W grze pojawiła się nowa 'rasa'. Jest nią rasa obcych. Nie budują oni baz. Są to istoty żywe. Aby się rozmnażać potrzebują surowców (woda, kryształ i metal). Gdy już się 'najedzą' mozemy je przepoczwarzać w inne jednoski bądź kolonwać. Naprawde fajne pomysły mieli twóry gry tworząc tą rasę. W grze jest jeszcze wiele nowości. Ale nie będe wam truł tyłka pierdołami
Zresztą wszystko jest opisane na oficjalnej stronie gry (link poniżej).
W kampanie jeszcze nie grałem ale jeszcze dziś zamierzam rozpocząć
Jak przejde kilka misji to napisze co i jak
A teraz kilka screenów:

Note: Dla tych co myślą że to specjalne bajerki przyciągające oczy ze strony twórców gry. Otórz nie! Do zrobienia takich screenów nie potrzeba żadnych skryptów. Można bez problemu zrobić coś takiego samemu. Wystarczy mieć odpowienie jednostki, znaleść odpowienie miejsce, przekręcić kamerą i już
Niedługo pokaże swoje.
Więcej info (opisy frakcji, jednostek, fabuły itp.) znajedziecie na tej stronie : http://www.earth2160.pl
Mam nadzieje że namówiłem was do zakupu tej gry
jeśli nie to przejżyjcie tą stronke... a zmienicie zdanie
Podsumowując: Znakomita polska strategia za niewiarygodnie (słowo prosto ze słownika promocyjnego jednego z supermarketów
) niską cene. Tu nawet nie opłaca się kupować wersji pirackiej.
To naprawde świetna gra. I warto wydać na nią te 3 dyszki (choć kolejne 5 pojdzie na dokupienie kostki pamięci ale co tam
). POLECAM
PS. Chce jeszcze powiedzieć że właśnie dzięki Earth 2150 (poprzedniczka) zacząłem grać w RTS'y. I nie żałuje tego
Czekam na wasze opinie.

Po przyjściu do domu odrazu zdarłem folie i wypakowałem wszystko. Co w środku: ponad 70 stronnicowa instrukcja (kapitalnie napisana, szczególnie opisy frakcji i bohaterów), 2 płyty CD z grą, 1 płyta CD z muzyką (32 utwory), plakat i 'świecidełko' (pulsujące pudełeczko z niebieską diodą).
Instalacja przebiegła bez zarzutu. Wszystko ładnie pięknie. Bez żadnych zacięć i błędów. No więc czas odpalić to cudo
Na początku animacje 3 firm które były wplątane w produkcje tej gry. Menu główne podobne bardzo do poprzednich cześci. Podałem kod, aktywowałem grę i do roboty
W grze pojawiła się nowa 'rasa'. Jest nią rasa obcych. Nie budują oni baz. Są to istoty żywe. Aby się rozmnażać potrzebują surowców (woda, kryształ i metal). Gdy już się 'najedzą' mozemy je przepoczwarzać w inne jednoski bądź kolonwać. Naprawde fajne pomysły mieli twóry gry tworząc tą rasę. W grze jest jeszcze wiele nowości. Ale nie będe wam truł tyłka pierdołami
W kampanie jeszcze nie grałem ale jeszcze dziś zamierzam rozpocząć
A teraz kilka screenów:
Note: Dla tych co myślą że to specjalne bajerki przyciągające oczy ze strony twórców gry. Otórz nie! Do zrobienia takich screenów nie potrzeba żadnych skryptów. Można bez problemu zrobić coś takiego samemu. Wystarczy mieć odpowienie jednostki, znaleść odpowienie miejsce, przekręcić kamerą i już
Więcej info (opisy frakcji, jednostek, fabuły itp.) znajedziecie na tej stronie : http://www.earth2160.pl
Mam nadzieje że namówiłem was do zakupu tej gry
Podsumowując: Znakomita polska strategia za niewiarygodnie (słowo prosto ze słownika promocyjnego jednego z supermarketów
PS. Chce jeszcze powiedzieć że właśnie dzięki Earth 2150 (poprzedniczka) zacząłem grać w RTS'y. I nie żałuje tego

Czekam na wasze opinie.