marker napisał(a):Nom.. eXtra screeny... Ja swoje też niedługo zaprezentuje
Którą frakcją Ci się najlepiej gra Jerry ?

Ja tak jak w poprzednich częściach jestem wierny Dynastii

Dzięki temu po wybuchu ziemi nie zostałem zlikwidowany
Od początku nie lubiełm grać ani LC ani USC (za bardzo futurystyczne jednoski - jestem tradycjonalistą)... lubie konwencjonalną broń... A wg mnie zanim nie pozanasz dokładnego drzewa ewolucji obcych to nie ma co się bawić

a na razie nie chce mi się poznawać

Szczerze mówiąc to w 2140 roku UCS było moim faworytem ( to były piękne czasy

), 10 lat później już nie byłem tak zdecydowanym ich fanem, również LC mnie pociągało. A teraz... teraz ED też wygląda coraz bardziej futurystycznie... w 2150 jak się patrzyło na czołg Pamir, czy amfibię Vołga, to miało się wrażenie, że wiele się nie zmienił wygląd tej armi od naszych czasów, jakieś to swojskie takie było... A teraz patrzysz na jednostkę latającą Amursk, na czołg Moscov i to wszystko już jakby z innej epoki, antygrawitacyjne napędy, działka jonowe... do ED to nie pasuje jak dla mnie... LC... dużo się nie zmieniło... Wciąz widać, że do regularnej wojny to oni się nie nadają najlepiej... natomiast UCS jeszcze w tej edycji nie grałem, czekam dopiero aż skończe kampanię LC i potem czeka już UCS... Wtedy się może konkretniej wypowiem, kto jest moim faworytem.
Eh, ciągle mnie nachodzą wspomnienia, jak grałem w 2140

Choć wtedy nie było jeszcze konstruowania własnych jednostek, choć wynalazki musiały być opracowywane zgodnie z narzuconą kolejnością, to ta gra nadała całej serii wspaniały klimat

Wtedy mech Spider był bardziej podobny do Tigera, niż do tego, co zaprezentowano pod tą nazwa w następnej wersji. żółty pancerz wyróżniał go ze wszystkich jednostek, działka plazmowe zmiatały wręcz systemy obronne wroga...

Ehh.. I ta muzyczka, jak na owe czasy, śmiem powiedzieć, ze dorównująca "Red Alertowi" serii C&C

Miodek
Mam nadzieję, ze jeszcze gdzieś tą grę znajdę i będę miał okazję znów pograć

A na razie wracam do naszych pięknych pań, do roku 2160 i walczę o godny los ludzi w nowym świecie