Teraz jest Wt 24 cze, 2025 14:06

Operation Black Mamba RELEASE. Pytania i odpowiedzi.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Jak Ci sie podoba misja ?

Ankieta wygasła Wt 06 cze, 2006 01:21

pierwszorzedna - brak slów
6
26%
super
6
26%
dobra
2
9%
moze byc
4
17%
nie podobala mi sie
5
22%

Liczba głosów : 23

• Autor
  • Wiadomość

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 13 sie, 2005 22:39

Dziekuje MaRcin-owi za ten wspanialy i bardzo pochlebiajacy test. Takze Yaciek-owi - pomimo iz nie zdazyl. Cenie sobie bardzo Wasze opinie.

Plik F.a.Q. zostal zupdatowany juz jakis czas temu; prawdopodobnie zassaliscie jeszcze przed tym. Naturalnie postaram sie poprawic wersje polska. Pracowalem wtedy pod duzym napieciem i w szalenczym tempie aby zdazyc z wydaniem na czas. Poza tym nie mieszkam w Polsce od 17 lat i jednak z czasem nabiera sie nawyków w budowaniu zdan, które nie sa typowo polskie. Dlatego tak "na dziko" nie moglo wyjsc to wszystko w stu procentach. Nie wiem jednak kiedy bede mial czas na korekte tekstów. Pracuje nad innymi misjami, które sa takze dosc pracochlonne.

Wyslalem kiedys stara wersje misji na konkurs BIS i nawet zaszla dosc daleko, ale (z ciezkim sercem jak sie dowiedzialem) w koncowej eliminacji testerzy byli zmuszeni ja usunac poniewaz bylo jeszcze zbyt wiele bledów.

Co do gameplayu chcialbym podkreslic iz AI reaguje bardzo agresywnie jezeli uzywa sie broni bez tlumika. Jezeli jednak walczysz z tlumikiem jest to bardzo nie przydatne podczas otwartej walki (na przyklad po wszczeciu alarmu) poniewaz strzela sie mniej celnie, pociski sa wolniejsze i maja mniejsza sile przebicia. Za to odpowiada skrypt tlumika. Takze skrypt komunikacji radiowej jest waznym elementem w misji. Jezeli utracicie radionadajnik lub wasz radiowiec zginie nie mozecie wezwac wsparcia lotniczego i odbiór przez smiglowce na koncu misji jest niemozliwy.

@ Yaciek
Chetnie bym sie dowiedzial jak nazywaja sie te inne misje, które sobie tak cenisz. Imie "wroga" trzeba znac :razz:

Wersja Lite nie wchodzi raczej w rachube. Jak juz wielokrotnie napisalem na wielu forach to w co najmniej 75% sama wyspa pochlania resource systemów. Podczas prac nad misja staralem sie caly czas zwracac uwage na odciazenie systemu. Na starcie samej misji (po intrze) jeden skrypt dopasowuje nawet widocznosc i detale terenu do mozliwosci systemowych. Krótko mówiac: ta sama misja na innej wyspie chodzila by jak rakieta, ale stracila by równierz 90% z atmosfery. Dlatego nie bede ryzykowal wydawajac wersje "Lite". Poza tym do wielu graczy nie dociera fakt iz plynne granie misji na wyspie TONAL na pelnych detalach wchodzi w rachube dopiero od 3.3GHz oraz najnowszych kart graficznych z 256MB DDR RAM oraz dosc spora iloscia RAMu w samym systemie. Dla wszystkich innych (takze dla mnie) pozostaje redukcja detali odpowiednio do moich sugestii w pliku F.a.Q.

@ Monty/MaRcin
Chcialbym zasugerowac aby ten topic (oraz inne jak na Forum BIS czy OFPMDB), linki do 2-óch trajlerów (kazdy w 2-óch wersjach jakosciowych) oraz inne "bajery" dolaczyc do testu w formie linków.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich :spoko:

Grey

Chorąży

Chorąży

PostN 14 sie, 2005 14:22

Kiedy czytam ile jest rzeczy w tej misji rosnie mi apetyt aby do nie wrocic. Poki co nie moge, ale w pazdzierniku wracam do Polski, kupuje lepszego proca, plyte i wiecej pamieci i odpalam Black Mambe. Wielkie dzieki Chaos za ogrom wlozonej pracy. W imieniu calej sceny OFP :)
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 20 sie, 2005 18:56

@ Grey
I ja pieknie dziekuje

@ Yaciek
Ranking testerów MEC czy publicznosci ? Wielkie Lowy tez mi cos mówia....

Wojtek

Major

Major

PostPn 19 wrz, 2005 23:52

zapowiada się super ale...na grafie medium na PIV 2.5ghz 1024ram radeon 9700 pro rżnie tak,że się nie da grac:( doslownie...mam y2k3 ..bez FX kegetysa tez przycina..co robic?

Jon

Generał

Generał

PostWt 20 wrz, 2005 11:00

To wyłącz Y2k3 geniuszu... omg...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Wojtek

Major

Major

PostŚr 21 wrz, 2005 19:45

lol no ale chyba po coś jest Y2k3 geniuszu nie? ,żeby lepiej się grało...bez tych animacji itd nie potrafię już grać:D tak jak np bylo z Bf1942.....bez modu FH juz sie grac nie da:D

DeviAnCE

Major

Major

PostŚr 21 wrz, 2005 20:02

Dopiero trzeba być geniuszem, żeby napisać dwa takie same posty pod rząd :lol:

Jak nie chcesz wyłączyć Y2k3, przez które ta misja staje się 'widowiskowym' pokazem slajdów to nawet nie narzekaj, że ci źle chodzi :?
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

Wojtek

Major

Major

PostŚr 21 wrz, 2005 22:01

nie narzekam tylko się pytam czy jakoś da się zlikwidować pokaz slajdów bez wyłączania dodatkow:)

MaRcin

Major

Major

PostCz 22 wrz, 2005 08:34

tak da się. Musisz sprawić sobie lepszy sprzęt :| EOT
Good Times Gone

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 08 paź, 2005 15:47

Poniewaz Mamba zostala juz ponad 2870 (!) razy pobrana planuje wydac 3 polepszone wersje. O 2-óch wersjach na razie nic nie powiem poniewaz to na razie tylko zamiar, a po drugie ma to byc niespodzianka.

Jednak mam pytanie dotyczace pierwszej werji:

Czy którys z was gral w misje moze w nieporzadanej kolejnosci i nie atakowal wszytkich celów w tej kolejnosci lub niektórych w ogóle ?

Kolejnosc:
- obóz nr.1
- dzialka
- obóz nr.2

Jest to wazne dla ulepszen planowanych przeze mnie.

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 12 lis, 2005 04:06

Widze, ze sie az palicie zeby mi odpowiedziec. Nie ma co - ladnie.

Grey

Chorąży

Chorąży

PostN 13 lis, 2005 03:26

Eh, no ja to juz nie pamietam za dokladnie. Moglbym zagrac jeszcze raz, ale na BASie mi sie nie chce juz grac :P Chyba, ze bym znow przerobil na lasery (poprzdnia przerobke stracilem z powodu padu dysku)
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 27 gru, 2005 11:48

Dzisiaj pojawiła się kolejna wersja misji Black Mamba. Wy sciągajcie, a ja ide pisać newsa na stronie :)

Aha, byłbym zapomniał - tutaj macie linka.

Pozdrawiam

Chaos

Kapral

Kapral

PostCz 02 lut, 2006 02:36

Wczoraj sie dowiedzialem, ze byly jeszcze problemy po zajeciu obozu. Triggery ograniczajace teren dzialan do czasu zajecia obozu i polaczenia radiowego lub decyzji pójscia dalej nie byly kasowane. Engin OFP zapomina czasami o róznych "wariablach" (zmiennych ?), które w tym przypadku byly za to odpowiedzialne.

Problem zostal usuniety. Zastanawia mnie tylko, ze do wczoraj N I K T - czytaj: nikt na kuli ziemskiej - nie wpadl na pomysl aby o tym problemie powiadomic. A przeciez blad nie byl unikalny.

Z pretensjami do lustra prosze...

Stary wiarus

Chorąży

Chorąży

PostSo 09 gru, 2006 14:36

Misja jest wybitna,ale mam z nią mały problem.Zaliczyłem wszystkie cele:mam notebook,rozwaliłem 3 działka pplot.,uratowałem ministra,atak na plaży odparty,wsparcie z powietrza wezwałem.Nie mogę wezwać śmigłowca ewakuacyjnego.PROSZĂŠ o pomoc.Z góry dzięki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint