Teraz jest Wt 24 cze, 2025 10:07

WP : Nogova crisis "KAMPANIA"

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Monty

Porucznik

Porucznik

PostWt 06 wrz, 2005 22:27

Hmm, zagrałem i widać, że to Twoja pierwsza kampania. Gdy zobaczyłem ile zajmuje już domyślałem się, że nie jest to rewelacyjna produkcja. Ale nie martw się, pracuj dalej, a na pewno efekty przyjdą same :) Intro krótkie, niezbyt zaawansowane pod względem technicznym, właściwie o niczym nas nie informuje. Kampania ma to do siebie, że posiada swoją fabułę, tutaj takowej niestety nie ma. Myślę, że tutaj bardziej trafny byłby tytuł nie kampania, ale mission pack. Pojawiają się dwa błędy, które wynikają z błędów w skrypcie intro.sqs. Pierwsza misja krótka, mnie zajęła ok. 5 min., myślę, że dałeś zdecydowanie zbyt mało patroli, praktycznie niewiele dzieje się w tej misji, niestety. Druga misja się nie uruchomiła, ponieważ pojawił się błąd o braku addonu bodajże pctarawa. Trzecia misja również bardzo krótka, musiałem zbliżyć się do Davle, ponieważ mgła nie pozwalała na "snajperski popis", myślę, że Mi-17 został źle ustawiony, nie dość, że na nierównym terenie, to na dodatek obok słupa elektrycznego, poza tym wspomniane posiłki, które mają wkroczyć, w rzeczywistości nie robią tego. Czwarta misja, znów bardzo krótka, choć plusem jest użycie skryptu artylerii. Podczas misji właściwie nic nie musiałem robić, w połowie drogi do bazy misja zakończyła się sama, co jest znacznym bugiem. Piąta misja, w której musimy zdobyć miasto Lany, pojawia się błąd w celu misji, ponieważ cel się zalicza, a kolejny się nie pojawia, przez co misji nie można ukończyć. Poza tym w misji pojawia się BWP, którego piechota nie niszczy, gracz nie został wyposażony w RPG-7, ani nie otrzymał możliwości wyboru tej broni z ekwipunku. W szóstej misji wspomniane posiłki nie pojawiły się, wystarczyło przeczekać w ukryciu czas do przybycia posiłków "widmo" i misja się zakończyła, niestety. Siódma misja (ostatnia) to atak na miasto Lipany, właściwie gdy misja się uruchamia zostajemy rzuceni na "głęboką wodę", mianowicie polskie jednostki nie wiadomo skąd, naglę pojawiają się wpobliżu miasta, nasze oddziały momentalnie zostają ostrzelane przez wojska rosyjskie, zamieszanie w tej misji jest naprawdę duże, tutaj otrzymujemy RPG-7, który jak się okazuje, w kontakcie z BWP, nie jest stuprocentową bronią. Outro, krótkie, podobnie jak intro, pojawia się błąd w skrypcie, pokazuje starcie polskich wojsk z wojskami rosyjskimi na lotnisku w Nogovie. Podsumowując, uważam, że kampania posiada wiele błędów, które wypadało by poprawić, wszystkie misje muszą zostać znacznie przebudowane i udoskonalone, aby trzymały należyty poziom. Myślę, że należy pochwalić Dojka, że doprowadził swój projekt do końca, bo jak wiemy, z tym różnie bywa.
Obrazek
Obrazek

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 07 wrz, 2005 15:22

kurczę ! Sorry wszystkim za tak zbugowany projekt . A co do skryptów kamery ... proszę się nimi nie przejmować ! efekt za dużo by nie wnosił .
A co do monty'iego ! Dobrze się grało w misje ? Przyjemne ?

I podziękowanie dla Zabixa !

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 07 wrz, 2005 15:32

co do addonów ! A) mty47 to jest Skytrain C-47 ( wsadziłem skrypt z niego i ... go nie wywaliłem ) B) Widoczenie niechcący umieściłem coś z addonów BAS'u C)pctarawa ? nic z niej nie używałem . Mam ją tylko we flashpoincie ! JAK TO SIĂŠ STAłO żE TAM SIĂŠ ZNALAZłA ??

ps. MOżE poprawie tą kampanię jak mi się uda dojść co wypier

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 07 wrz, 2005 15:39

Hmm, jeśli miałbym być szczery, to jak już napisałem misje są bardzo krótkie, no może poza ostatnią. Może powinieneś podnieść nieco podnieść poziom trudności misji, ponieważ misje są, bynajmniej jak dla mnie na 5 minut. A jak wiemy, grywalność w OFP jest bardzo ważna ;-)
Obrazek
Obrazek

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 07 wrz, 2005 15:42

Ale czy żałujesz czasu na granie w tą kampanię ? Czy wybuchałeś smiechem i krzyczałeś " HAHAHA jaka amatorszczyzna HAHAHA "

I czy dobrze się grało ( czy był jakiś klimacik :) )

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 07 wrz, 2005 15:50

Właściwie nie żałuję, bo przejście jej nie zajęło mi zbyt dużo czasu. Może nie śmiałem się i nie krzyczałem do monitora, ale jak już wspomniałem nie jest to profesjonalna produkcja, właściwie bardzo przeciętna. Klimatu właściwie nie dostrzegłem, powinieneś go poprawić, np. przez sample komunikatów radiowych, ścieżki dźwiękowe itp. Sorry za tą szczerość, ale piszę to co sam zauważyłem, testując Twoją kampanię.
Obrazek
Obrazek

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 07 wrz, 2005 15:53

Mówiłem że nie robię profesjonalnej i perfekcyjnej pod każdym względem produkcji .
Pozatym nie musisz przpraszać za tę szczerość ! :)
Właśnie takiej szczerości od was oczekuję !

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 07 wrz, 2005 16:29

Na dobry początek zrób tak.

1. Popraw jak najszybciej kampanie (wyedytuj pliki z misjami i pousuwaj zbędne addony).
2. Wydaj jak najszybciej wersje 1,1, w której będą wszystkie misje poprawione i będzie dało sie w tą kampanie normalnie grać.

Sam rozumiesz - nie chce rozpakowywać całej kampanii i bawić sie w edytorze z pojedyńczymi misjami. Chodzi mi o zagranie w całą kampanie.

Czekam na wersje 1,1...JAK NAJSZYBCIEJ!

101st Paratroop

Major

Major

PostPt 09 wrz, 2005 17:55

Nie moge wydać wersji 1.1 ( nie pytajcie dlaczego ! )ale napisze wam spis addonów jakie są potrzebne :

C-47 Skytrain ( a do niego piloci ) - o ile wiem wyszedł tylko jeden skytrain ( treenchfeeta bodajże )

JAM 2

PCUS Tarawa - PC Tarawa-Class Destroyer and LCAC Hovercraft - http://ofp.gamezone.cz/index.php?sekce=unofaddons/boats : Można znaleźć pod tym adresem ( ale nie bezpośrednio tylko trzeba znaleźć ! ) Dodam że addon jest produkcją Phill'a Commando

OFPR BAS'u

Wszystkim sorry za zbugowanie kampanii . Tu macie listę potrzebnych addonów do uruchomienia ( Nie pytajcie czemu takie )

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 wrz, 2005 18:39

101 st paratroop napisał(a):Nie moge wydać wersji 1.1 ( nie pytajcie dlaczego ! )ale napisze wam spis addonów jakie są potrzebne :

Ale nie dociera to do Ciebie, że WYDAłE¦ produkt, w który nie da się grać? Nawet nie moge go ocenić? Po co mam sciągać tamte addony jak i tak są zupełnie niepotrzebne w tej kampanii? Ile to jest roboty? 30 minut? żeby doprowadzić kampanie do stanu używalności...

Litości... :x

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 wrz, 2005 20:55

Z tego co tu czytam, to wydaje mi się, że misja Airport attac jest lepsza niż ta kampania... A mówiliście, że mu się uda...
Obrazek

Czapa

Chorąży

Chorąży

PostPt 09 wrz, 2005 21:22

Ty się lepiej zamknij bo sam nic nie potrafisz robić ... on przynajmniej jakoś prooboje, a Ty byle na odpier.... i jesteś zadowolony ...
Obrazek

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 09 wrz, 2005 22:03

LOL, nie chce się z tobą kłócić, bo jeszcze bana dostaniesz.
Jeśli to co zrobił 101 nazywasz staraniem się to ja jestem uczciwym politykiem.
Obrazek

Wojtek

Major

Major

PostPt 09 wrz, 2005 22:47

jak ktos czegos nie umie to sie do tego nie zabiera...trocha racji ma Loony a troszke tez Czapa. koniec ot bitte:)

Czapa

Chorąży

Chorąży

PostPt 09 wrz, 2005 23:19

Fakt, trochę mnie poniosło, ale miałem chwilowo zły humor ...
Co do kampani no to gdyby tak pousuwać te zbędne addony, poprosić kogoś żeby trochę doradził/pomógł, to może jednak było by coś z tej kampanii.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint