Teraz jest Śr 25 cze, 2025 09:09

Silent War Mod

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Przezdzieblo

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 wrz, 2005 14:52

Może uda się jeszcze BW prześcignąć modelem zniszczeń ;)

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 wrz, 2005 15:07

Panda napisał(a):
Barbarian napisał(a):Niby dyskusja na poziomie, a kończy się na porównywaniu jakości/rozmiarów za przeproszeniem lufy :razz:

[g]http://img214.imageshack.us/img214/953/leobw5tl.jpg[/img]
:twisted:

Dyskusja na poziomie? Z Offtimem? Na temat SW?
Usmialem sie :spoko: .

dyskusja na temat SW na poziomie ?
najpierw SW musialoby zrobic cos "na poziomie" ;-)
i to wyzszym niz wolf3d ;-)

Panda

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 wrz, 2005 15:19

offtime napisał(a):najpierw SW musialoby zrobic cos "na poziomie" ;-)
No, jesli moj Leo cie nie zadowala...
Zreszta masz racje. Po co robic cos samemu, kiedy mozna poczekac az kto inny dokonczy Leoparda, po czym wyprosic zgoda, nalepic "PL" na blotniku i Voila, mamy polskiego Leoparda (aplauzy i jeki zachwytu, widownia mdleje itd.) :roll: .

Pamietam jak ty sie wsciekales gdy ci ktos powiedzial, ze AKM mogles wziac od ORCSow. :roll:
Ale wiesz, nikt cie nie zmusza. Jezeli nie bedziesz chcial nawet pojezdzic dwoch minut po desert island to nie bede cie naklanial (zreszta jak ktos nie kocha czolgow to bez laski - mnie i tak nikt za to nie placi).
TEST
OMGWTFBBQ

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 wrz, 2005 16:28

Panda napisał(a):
offtime napisał(a):najpierw SW musialoby zrobic cos "na poziomie" ;-)
No, jesli moj Leo cie nie zadowala...
Zreszta masz racje. Po co robic cos samemu, kiedy mozna poczekac az kto inny dokonczy Leoparda, po czym wyprosic zgoda, nalepic "PL" na blotniku i Voila, mamy polskiego Leoparda (aplauzy i jeki zachwytu, widownia mdleje itd.) :roll: .

Pamietam jak ty sie wsciekales gdy ci ktos powiedzial, ze AKM mogles wziac od ORCSow. :roll:
Ale wiesz, nikt cie nie zmusza. Jezeli nie bedziesz chcial nawet pojezdzic dwoch minut po desert island to nie bede cie naklanial (zreszta jak ktos nie kocha czolgow to bez laski - mnie i tak nikt za to nie placi).

nie zrozumiales mie
nie mowie ze lepiej wyprosic nowy czolg od BW, mowie ze trzeba samemu zrobic lepszy, lub chociaz porownywalnie dobry.

widzisz, ja mam taka pewna teorie na temat SW
zbyt dlugi czas produkcji moda sprawil ze addony zaczete dwa lata temu wedlug uwczesnych standardow teraz nie sa juz wiele warte bez intensywnych przerobek a w niektorych przypadkach podejrzewam ze prosciej byloby zrobic je od nowa
zamiast zrobic cos sensownego i wydac to, SW czeka z wydaniem tak dlugo ze addon staje sie "zabytkiem", wtedy zaczynacie go upgreadeowac i odkladacie znowu na tak dlugo ze za chwile znowu bedzie potzrebowal udoskanalania.
takie bledne kolo ktore sprawia ze o ile wohgole SW sie kiedys ukaze to na pewno nie bedzie jakoscia dorownywalo przecietnym addonom ukazujacym sie w tym samym czasie.
ale to juz wasz problem...
o ile wogole problem ;-)
ot, krotsza lista fanow, nic wiecej.
wszystko zalezy od tego co wami motywuje.

Panda

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 wrz, 2005 17:37

Wznika z tego ze juz teraz powinienem robic Leo 15000+ faceow i 50Mb tekstor.

Offtime, jest pewien etap do ktorego warto zwiekszac rozdzielczosci... Juz teraz osiagnelismy w OFP poziom, przy ktorym jakosc wyznaczaja umiejetnosci i zapotrzebowanie, a nie ograniczenia sprzetowe (chociaz te wciaz istnieja i wymagaja od tworcy pewnego wywazenia).

Moge problem takze odwrocic i stwierdzic, ze SW bedzie krolem Modow, gdyz do czasu gdy zostanie wydane grafika np. BWmoda czy OMa bedzie uznawana za lamerska. A w zwiazku z ciaglymi upgradeami SW bedzie w momencie wydania bic je wszystkie na glowe ;-) .

Jest jeszcze jedna kwestia - mam srednia maszyne, a jak na standardy zachodnie nawet slaba. Owszem fajnie ze ktos stwozy zajefajne addony, ale ja mam tylko 256Ramu, z czego kilkadziesiat pozeraja dzialajace w tle okienka, kilkanascie sam engine gry, 50 idzie na wyspe, 10 na addony do wyspy... Chwytasz juz baze? Majac tyle ramu i tak moze sie zdarzyc, ze engine przeskaluje te zajefajne tekstury i beda wygladaly tak samo jak te sprzed roku (a nawet gorzej, bo detale sie rozmyja).
TEST
OMGWTFBBQ

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 wrz, 2005 18:28

w przypadku leo masz spoko rozdzielczosci
poprostu texy sa slabe
ale podejrzewam ze jakoscia pasuja do wszystkiego co obecnie prezentuje SW
nie odbieraj tego jako atak, masz oczy i sam widzisz ze michalem aniolem nie jestes, ja zreszta tez

wszystko to zachwycic moglo rok temu, moze dwa
teraz to wszystko malo warte
honkery Gemenisa czy ostatnio wydany krab, to wszystko jest bardzo slabiutkie

niestety zwiekszanie rozdzielczosci kiepskich textur nic nie daje, nalozenie na kijowe texy kraba faktury podrapanego metalu tez nic nie dalo.

te texy trzeba by zrobic od zera, i nie w jakims czymstam czego uzywasz ale w PS'ie
z wykozystaniem wszystkich magicznych bajerow jakie PS oferuje.

i dlatego SW nigdy nie bedzie na poziomie, bo niestety stopien "udoskonalen" aplikowany tym modelom nie jest adekfatny do uplywu czasu ktory dyktuje co jest na poziomie a co nie.
wszyscy ida do przodu krokiem marszowym, SW wlecze sie na koncu.

poza zwiekszaniem rozdzielczosci trzeba tez poszerzac wiedze i szlifowac umiejetnosci, z tym drugim Gemenis sobie nie radzi.
a Ci ktorzy od niedawna zaczeli sie uczyc, beda zapewne potzrebowali troche czasu i samozaparcia aby cos osiagnac.

o ile wiem to texy robisz od bardzo niedawna, a juz przeganiasz Gemenisa ktory babrze sie w tym od .... sam juz nie wiem od kad, chyba prawie tak dlugo jak ja

tak to widze, gownianie....

Panda

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 wrz, 2005 18:59

NIe swieci garnki lepia Offtime.
Ludzi wybitnie uzdolnionych znajdziesz w galeriach, a nie w OFP, odwalajacych robote za darmo tylko po to zeby uslyszec, ze ORCS czy BW zrobilo lepiej.

Mnie sie podoba, powiem nawet wiecej, na polu bitwy prezentuje sie bardzo dobrze, znacznie lepiej niz ogladany z 10cm na desert island... co tyczy sie rowniez Twoich addonow, a nawet addonow wielu slawnych modow. Glownie dlatego, ze z tej odleglosci widac pikselki na teksturach.

Poczekam na Twojego Leoparda, wtedy rozwazy sie Za i Przeciw.

BTW. Mnie z dotychczasowych modow najbardziej przypadl do gustu Lowlands Worrior (LLW). Mod nie mial doskonalych tekstor, modele byly srednie, wlasnej roslinnosci nie twozyli, oskryptowanie nie istnialo, a Ai bylo glopie, jak to Ai.
Tyle ze jakos wszystko to razem, wraz z mapa podobna do naszych poligonow twozylo niesamowity jak dla mnie klimat. Piksele na Diameco ani dziwny kolor soczewek nie przeszkadzaly mi wcale.
A Leoparda mieli niezbyt imponujacego.
TEST
OMGWTFBBQ

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 wrz, 2005 19:29

nooo... mozna sie zgodzic lub nie.... co za roznica.
jedno nie podlega watpliwosciom, SW nie robi fajnych addonow.
ale to moje prywatne zdanie i pewnie tylko z mojego punktu widzenia nie podlega to dyskusji.
ale to wystarczy aby nie kontynuowac tych rozwazan bo i tak nie wypracujemy sobie wspolnego zdania, no bo w zasadzie to i po co?

Wojtek

Major

Major

PostPn 26 wrz, 2005 19:51

oj tu muszę się wtrącić:) wg mnie KRABik jest cud miod i orzeszki:)mi8 tez wyglada calkiem calkiem. owszem to Twoje prywatne zdanie i mozesz sie opierac,iz wlasciwie zaden addon nie zostal wydany. ale KRAB.? no powiedz sam czy nie jest ladnie wykonany?:>

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 26 wrz, 2005 19:57

Wojtek napisał(a):oj tu muszę się wtrącić:) wg mnie KRABik jest cud miod i orzeszki:)mi8 tez wyglada calkiem calkiem. owszem to Twoje prywatne zdanie i mozesz sie opierac,iz wlasciwie zaden addon nie zostal wydany. ale KRAB.? no powiedz sam czy nie jest ladnie wykonany?:>

przykro mi ale jesli mam byc szczery to texy na krabie sa kiszkowate, o wnetrzu nie wspomne....
jedyne co fajne jest w tym krabie to siatka modelu i oskryptowanie
wszystkie texy sa warte tyle co skarpety noszone przez tydzien w wojskowym obuwiu.
a mi-8 to repaint CSLA, na dodatek niezbyt udany, kolorami zostaly zamalowane elementy ktore powinny miec oryginalny metaliczny kolor.
Arika powinien moim zdaniem dopracowac troche swoja technike "kolorowania". albo zrobic samemu texy.

naprawde, co nie wymyslisz Wojtku to ja naprawde uwazam ze bez grafika SW nie zawojuje list przebojow....

JaFranek

Major

Major

PostPn 26 wrz, 2005 20:26

Fajnie by było jakbyście się dogadali i połączyli siły. Chciałbym, aby chociaż jeden polski mod został wykonany porządnie w całości. Na pewno SM przydałyby się zdolności w texturowaniu offtima.( Chociaż sam nie uważam, aby było z tym aż tak źle ).
Ze swojej strony też mógłbym pomóc, np. przy tworzeniu misji albo jakiegoś filmiku :grin:
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Panda

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 wrz, 2005 20:30

JaFranek napisał(a):Fajnie by było jakbyście się dogadali i połączyli siły.
Ale my bysmy nie chcieli. Wzajemne animozje i brak zaufania, a takze wzajemne oskarzenia o partactwo i teksty w stylu "tak to sie robi w wielkim swiecie" szybko by ow sojusz zakonczyly.
(Ze co? Ze niby OFF i OM maja modele bez zastrzezen? No nezupelnie).
Chciałbym, aby chociaż jeden polski mod został wykonany porządnie w całości.
Rozumiem Ze WPS to nie jest "wykonany porządnie w całości" mod?
TEST
OMGWTFBBQ

JaFranek

Major

Major

PostPn 26 wrz, 2005 20:41

Panda napisał(a):
Chciałbym, aby chociaż jeden polski mod został wykonany porządnie w całości.
Rozumiem Ze WPS to nie jest "wykonany porządnie w całości" mod?

Nie WPS jest fajnym modem, ale daleko mu do wielkich chociażby z tego powodu, że ma za mało addonów, poza tym autor moda dał sobie z nim spokój i nie doprowadził wszystkiego do końca.
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Wojtek

Major

Major

PostPn 26 wrz, 2005 20:43

WPS to chyba minimod? 10 żołnierzy i UAZ modem nie mozna chyba nazwac..choć wykonani cudnie..może przydałyby się chociaż mundury pustynne...ale trudno

Tak owszem może texturki na Krabie nie są za piękne wnętrze tez nie.addon nie powala graficznie ale przyjemnosc..wg mnie model skrypty czy inne pierdolki (ladowanie pocisku np)_ sprawiaja ,iz jest to przyjemny addon prawda?a czy mi8 to przetekst. to nie wiem..moze i tak..ale nawet jak tak to zle?przeciez wkoncu w armii czeskiej uzywaja takich samych Mi8 no nie?:)

Arika

Major

Major

PostPn 26 wrz, 2005 20:51

Niestety moja próżność nie zna granic :razz: Już raz w życiu dążyłem do celu by osiągnąć cel i nie udało się. :D Zawsze wychodzę z założenia że jak robię addon to tak aby mi się podobał, a jak przy okazji będzie się podobał innym to dobrze, jak nie będzie to też nic się nie stanie, każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii, czasami jak są konstruktywne to się nawet przydają (zresztą znam gorsze rzeczy niż moje addony np. spróbujcie sobie wyobrazić rządy Leppera). Ja chcę sobie pograć polskimi żołnierzami biegającymi po terenie mojego powiatu więc siedzę w tym i się bawie w klejenie addonów od roku z kawałkiem. I choćby ktoś mówił że żyga jak widzi moje addony to ja i tak będę je robił, ponieważ jestem próżny ;-)
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint