Teraz jest Wt 24 cze, 2025 18:23

Sytuacja w polskiej społecznosci OFP

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Przemo_212

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 14:01

Ja wam zapodam, że OFP już dawno temu umierał, tylko, że dopiero teraz zaczęliśmy sobie zdawać z tego sprawę... nie chce się aż wierzyć, że gra, w której jestem od hoho, zaczyna wygasać...

no, ale wiadomo, wszystko kiedyś się kończy...
Obrazek

Volt

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 14:46

dla mnie OFP zawsze będzie żyć , była to jedna z pierwszych moich gier i jedna z nie wielu w których do teraz gram (OFP-CoD-Steam-RF)
Obrazek

Mefiu

Chorąży

Chorąży

PostCz 20 paź, 2005 14:52

Do tego na polskiej scenie multiplayer, nie jest tak zle... starzy graczy obudzi sie z wakacyjnego letargu, a i paru nowych doszło.Ostatnio na multimedii 2 grlo 27 osób :)
www.armedassault.pl
www.wre.f2z.avx.pl/wre/news.php
Obrazek
Obrazek

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 15:24

offtime napisał(a):
Mirage napisał(a):[...]Aż wstyd sie przyznać, ale wydałem tylko jedną misje...i to na modzie WPS. [...]

wydac misje pod WPS to wstyd ?
z polska scena jest naprawde kiepsko.
moze i wps nie jest idealne, ale przynajmniej polskie.

A Ty jak zwykle musisz źle odebrać moje słowa. Aż wstyd się przyznać, ale wydałem TYLKO jedną misję do OFP na modzie WPS. A zapowiadało się o wiele więcej, tylko zwyczajnie zabrakło czasu i chęci... (Bez echa odbiła się misja "W piekle..." zarówno w Polsce jak i na forum BISu).

Zastanawiam się tak...dlaczego każda ogólna dyskusja, gdzie poruszamy wewnętrzne sprawy polskiej sceny OFP musi być zaogniana konfliktami pomiędzy graczami/addonmakerami.

@Offtime i Gem
Wiele razy pokazywaliscie publicznie jak się nie lubicie, ale zostawcie to dla siebie.

Offtime napisał(a):nie zostanie wam nikt
jestescie skazani na Elite Mission Makker team i genialny mod SW...

Prosze Cię - nie siedzisz w SW to sie od nas odpier... Zawsze musisz wtrącić coś od siebie, obrazić ekipę, która nad czymś pracuje. Weź się troche zastanów, nie siedze w SW długo, ale widze, że sie chłopaki starają i że coś robią. Więc przestań na SW wyjeżdżać bo to się już powoli robi nudne.
Wydałeś swój "mini mod" (ciężko nazwać nawet mini modem troche jednostek i samochód i śmigłowiec), po czym obraziłeś się na to forum, za niezbyt dobre opinie o nim. Teraz chwalisz się, że przyjeli Cię do BAS-u, ale co mnie to (i resztę polskiej społecznosci OFP) do jasnej cholery obchodzi :?: Przyjęli Cię - gratuluję...ale zostaw to dla siebie.

JaFranek

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 15:41

Chciałbym aby chłopaki z SW dokończyli ten mod i pokazali wszystkim że ze sceną OF w polsce nie jest aż tak źle. Bynajmniej ja na to z niecierpliwościa czekam
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 15:47

Mirage napisał(a):[...]

@Offtime i Gem
Wiele razy pokazywaliscie publicznie jak się nie lubicie, ale zostawcie to dla siebie.

Offtime napisał(a):nie zostanie wam nikt
jestescie skazani na Elite Mission Makker team i genialny mod SW...

Prosze Cię - nie siedzisz w SW to sie od nas odpier... Zawsze musisz wtrącić coś od siebie, obrazić ekipę, która nad czymś pracuje. Weź się troche zastanów, nie siedze w SW długo, ale widze, że sie chłopaki starają i że coś robią. Więc przestań na SW wyjeżdżać bo to się już powoli robi nudne.
Wydałeś swój "mini mod" (ciężko nazwać nawet mini modem troche jednostek i samochód i śmigłowiec), po czym obraziłeś się na to forum, za niezbyt dobre opinie o nim. Teraz chwalisz się, że przyjeli Cię do BAS-u, ale co mnie to (i resztę polskiej społecznosci OFP) do jasnej cholery obchodzi :?: Przyjęli Cię - gratuluję...ale zostaw to dla siebie.

Kwestia BAS
gryzie Cie to czy jak ?
wspomialem o tym dlatego ze chcialem zauwazyc ze jednak znalazl sie ktos kto docenil moja prace nad WPS. Jedna z najbardziej szanowanych ekip w swiecie OFP.
A dla kontrastu, polska scena nie potrafila tego docenic.

teraz wypisujesz razem z gemem texty w stylu "g.... nas to obchodzi"
cos sie kryje za takim podejsciem ?
daruj sobie, przyjmij tylko do wiadomosci to co mialem zamiar przekazac.

Moja praca nad OFP zostala bardziej doceniona na zachodzie niz w rodzimym swiatku OFP.
o czym to swiadczy ?

Kwestia SW
mam prawo do wyrazania opinii bazujac tylko i wylacznie na tym co widze.
wiec sie nie odpier.....
tak jak i inni mieli prawo do wyrazania opinii na temat mojej pracy ;)

DeviAnCE

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 16:00

JaFranek napisał(a):Chciałbym aby chłopaki z SW dokończyli ten mod

Właśnie przypomniała mi się dzisiejsza lekcja j. polskiego, na której to rozmawialiśmy o wszelkiego rodzaju utopiach :lol:

Tak, "dokończą" (lub jak kto woli "odświeżą" :wink:) jeszcze jakieś dwa lub trzy addony, po czym albo będą nas karmić kolejnymi screenami, albo ogłoszą upadłość i to będzie cały "mod(?)". Tyle o 'genialnym projekcie' ...

offtime napisał(a):Moja praca nad OFP zostala bardziej doceniona na zachodzie niz w rodzimym swiatku OFP.
o czym to swiadczy ?

¦wiadczy to na pewno o Twoich świetnych umiejętnościach. ¦wiadczy to również o tym, iż ekipy zagraniczne skłonne są współpracować [pojęcie "współpracy" odeszło w polskim światku OFP do historii (aczkolwiek są i pewne wyjątki)].
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 20 paź, 2005 17:03

Moja praca nad OFP zostala bardziej doceniona na zachodzie niz w rodzimym swiatku OFP.
o czym to swiadczy ?

Moje zdanie na temat tego jest takie ze po pierwsze tamta scena jest liczniejsza i bardziej skora do wspolpracy (wiem to po sobie) a po drugie odpowiednika BAS nie znajdziesz w polskiej scenie.
Zastanawiam się tak...dlaczego każda ogólna dyskusja, gdzie poruszamy wewnętrzne sprawy polskiej sceny OFP musi być zaogniana konfliktami pomiędzy graczami/addonmakerami.

To tez jest scena tzn wzajemne relacje, chociaz to jest jeden z wielu minusow netu ze bardziej fizycznie nie mozna sporow rozwiazac :D ... oczywiscie żartuje ;)
MIG25_Radek napisał(a):Skoro i tak nie będzie zainteresowania owym produktem

Z tym projektem całkiem fajnym sproboj na forum BIS'u tam mozesz uzyskac pomoc chociazby innych osob ktore uzywaja glowy laumy jak i samego autora.
MIG25_Radek napisał(a):Niestety, ale prawda w oczy kole - Polska scena OFP (jak i samo OFP) umiera (jak dla mnie) i to głównie przez brak zainteresowania czym kolwiek.

Troche prawda, ale mysle ze zostalo jeszcze sporo osob zainteresowanych tym temacie
p.s Radek dzisiaj postaram sie te szenastki Ci wyslac co obiecałem jak jeszcze chcesz...

Dla mnie OFP nie umiera a tylko sie zamraza na pare lat oczwiscie ofp2 czy Arma tez bedzie. Co do sceny to ciesze sie że kiedyś zainstalowałem demo, kiedyś wpisałem OFP w googlach, kiedys napisałem na gg do pana "J" dzieki ktoremu bardzo milo spedzilem chwile grajac w OFP w Multi. Jednym słowem ciesze sie ze ze ta scena byla i pewnie bedzie bo dzieki niej poznalem mase fajnych ludzi, chociaz nie "na zywo" ale i tak warto było ...
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 18:19

Może masz rację, ale w to że ArmA jakoś "postawi" polską scenę na nogi (w sensie tworzenia kampanii i addonów, bo MP radzi sobie doskonale) nie wierzę. Sądzę że najlepsze dla twórcy wyjście to działać samodzielnie i dla graczy z całego świata tak jak np. Hawk albo agent Smith. Będzie się miało więcej wsparcia, a uznanie w kraju i tak się zyska.

Oscypek

Major

Major

PostCz 20 paź, 2005 19:20

Troche niektórzy się przeceniają (nie będę kłamał i powiem, że ja też) i myślą, że zrobią drugie Faciel Ground czy Black Mambę. Może nie umiejętności, bo o te łatwiej niż o zapał i chęć. W moim przypadku nie słyszałem jeszcze o Black Mambie i Facile Ground ale brałem się za coś poważnego ;) Kilka projektów nie wypaliło. Trzeba zająć się tym czym się umie :)

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 20 paź, 2005 20:28

Oscypek napisał(a):Trzeba zająć się tym czym się umie

Tak tez nie mozna bo czasami tak jak ja kiedys (zreszta teraz tez) by sie siedzialo i nic nie robilo bo sie mozna nauczyc wielu rzeczy ale znowu pewnych rzeczy sie nie przeskoczy :(
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 22:28

chyba wiem o czym mowisz Marcin
i powiem Ci ze wszystko sie da przeskoczyc
zalezy jak bardzo sie chce

bajer polega na tym ze jak to co teraz wydaje Ci sie nie mozliwe, juz "przeskoczysz"
to pojawia sie kolejne bariery
i tak w kolko, tak az do zaje^%^$%

wazne aby cieszyc sie tym co jest teraz, bo to i tak juz duzo.

SW_Gemenis

Cywil

Cywil

PostCz 20 paź, 2005 22:32

Nie panie Oftime, nie chodzi o to ze gryzie mnie ze dostales sie do Bas-u, szczerze malo mnie to obchodzi ...... niepodoba mi sie to w jaki sposob to przekazujesz !! Robisz z siebie wielkiego pana addonmekera ( PATRZECIE JESTEM W BASI-E, JESTEM OD WaS LEPSZY POLACZKI !!! ) dokladnie tak odbieram to co napisales w pierwsyzm poscie na temta twojej wspolpracy z ni mi , dlatego tesh mowie ze g... mnie to obchodzi jak dla mne mozesz nawet w samej Bohemi pracowac.

Chodzi o to ze stawiasz sie nad innymi, a szczerze mowiac nie masz sie za bardzo czym pochwoalic, twoje prace nie sa innowacyjne nie wnosza zmian do samej gry , jedynie textury tobie wychodza ( tyle ze tu znowu stawiasz sie na rowni powiedzmy z marfym - a do niego sporo tobie brakuje )

I wcale mi nie zaelzy na tym co sadzisz na moj temat, twoja sprawa. Pownownie watek jest inny objezrdzasz ekipe ludiz kotrzy ciezko pracuja nad modem, nie uzyskujac pomocy z zewnatrz i wcale o nia nie zabiegaja ( skoro i tak nikt sensowny sie nie zglosi, BO CI DOBRZY ADDONMEKERZY KLADA LASKE NA SW )

A pzoatym mam pewnosc ze czepiajac sie SW masz na mysli glownie mnie.
I nie wypieraj sie ze jest inaczej. A gdyby mi tak bardzo zalezalo na obronie mnie samego jush dawno bym wkroczyl , widzac twoje posty na moj temat na tym i na forum marchewki . JEszce raz to powtorze SRAM NA TO

A teraz do qby, sluchaj myslisz ze kim jestes co ?? Tak strasznie i wypominasz ze ja sie zachowuej nie taktownie i inne takie duperele, a czemu nie reagujesz jak Oftime obreaza mnie lub mod SW tylko przytakujesz , wiec nastepnym razem zanim napiszesz cos glupiego wez kolo i pier... sie w czolo

a i jeszce jedno Oftime wypowiadasz sie o addonach SW bo je testowales , kto i co dokladnie tobie podeslal co ?? Konkrety a nie jakies plotki ....

A tak naprawde jedyna osoba ktora zasluguje na pelny szacunek jest hawk , moze i nie potrafi rysowac textur jak oFtime , ale potrafi robic niezle modele i pisac niewiarygodne skrypty , takie z ktorych pozniej korzystaja inni modyfikujac je lekko . osobiscie uwazam ze Powinnismy byc z niego dumni , jest to polak ktory sporo zrobil ogolnie dla OFP
Ostatnio edytowano Cz 20 paź, 2005 22:34 przez SW_Gemenis, łącznie edytowano 1 raz

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 22:34

Tylko że Offtime (per pan dla mnie :D :twisted: ) jest NAPRAWDE dobry i tyle z mojej strony....przynajmniej takie jest moje zdanie

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 20 paź, 2005 22:37

bajer polega na tym ze jak to co teraz wydaje Ci sie nie mozliwe, juz "przeskoczysz"
to pojawia sie kolejne bariery
i tak w kolko, tak az do zaje^%^$%

wazne aby cieszyc sie tym co jest teraz, bo to i tak juz duzo.

Chyba masz racje, ale ja poki co to granic zwiazanych z OFP przekraczac nie bede mogl, tylko mam nadzieje ze ludzie tacy jak np Radek młodzi i tacy jak ty Offtime ktorzy mimo swojego zycia znajduja czas na OFP nie przestana sie tym bawic bo wiem po sobie ze zabawa w addony przynosi mase radości :spoko:
Ostatnio edytowano Cz 20 paź, 2005 22:43 przez Marcin_BM, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint