Teraz jest Wt 24 cze, 2025 19:52

Sytuacja w polskiej społecznosci OFP

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

SW_Gemenis

Cywil

Cywil

PostCz 20 paź, 2005 22:40

No i wlasnie po to powinno sie robic addonki, dla zabawy a nie dla slawy ...

Swoja droga mi i tak nie potzrebny jest rozglos , kotry teoretycznie moglbym uzyskac burzac sie tuaaj nie potzrebuj go i tak swiatek OFP ma wyrobiana opinie na moj temat 8)

Ja nie neguje ze oftime robi ladne texturki ale nic pozatym ...

Devek

Kapral

Kapral

PostCz 20 paź, 2005 22:44

mnie tez nie obchodzi to co ludzie mysla o SW... wazne jest to ze ciagle cos robimy.. a ze Offtime nie widzic nic poza komputerem i OFP to jego sprawa.. przyznam tobie ladne textury i tylko to.. zreszta i tak napisal juz to Gemenis... To ze zrobil tyle addonow bardzo szybko.. to gratuluje.. ale nie mosi sie wywyzszac ponad nas wszystkich.. moze inny wola spedzic czas np. z kobieta, a nie zapuszczac korzenie przy kompie ?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 22:51

Offtime jest dobry i ma efekty swojej pracy, którymi niektórzy się pochwalić nie mogą. Gemenis do tej pory nie wydał nic co można byłoby porównać z dziełami Offtime, więc jak dla mnie pan Gemenis jako addonmaker nie istnieje i zasługuje conajwyżej na miano screenmakera. W świetle tego krytykowanie jakości pracy kogokolwiek jest dosyć żałosne i śmieszne zarazem.

Co do SW to mnie jakość addonów prezentowanych na screenach wystarcza, bo nie mam dużych wymagań i nigdy nie przywiązywałem do "oprawy graficznej" uwagi. Natomiast monstrumalnym debilizmem jest decyzja nie wydawania czegokolwiek do chwili aż cały mod zostanie ukończony, dzięki czemu np. Krab Hawk'a został udostępniony conajmniej rok po tym gdy już był gotowy. W takiej sytuacji nie dziwi, że tylu addonmakerów nie zagrzało w SW miejsca - kto by chciał czekać do niewiadomo kiedy z zaprezentowaniem efektów swojej pracy? Kto chciałby przez 3 lata robić addony do "szuflady"?

Polityka ta, forsowana przez pewne osoby, sprawiła, że przeciętny gracz OFP w Polsce podchodzi z dużą nieufnością i kompletnym brakiem entuzjazmu do jakichkolwiek pomysłów na tworzenie polskich modów (czyli myśli "znowu dużo obiecują, a skończy się na screenach. Dopóki nie można ściągnąć to mam ich w dupie").

W każdym razie gratuluje ekipie SW dobrego samopoczucia i życzę kolejnych 3 lat wytężonej pracy, bo raczej wcześniej niż za trzy lata SW mod nie wyjdzie.

SW_Gemenis

Cywil

Cywil

PostCz 20 paź, 2005 22:59

A niektorzy ludzie mogli by nauczyc sie czytac ze zrozumieniem :D

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 20 paź, 2005 23:03

Ja to odbieram tak :
Dostał sie do BAS to bardzo dobrze, znaczy ze go docenili i byl im potrzebny.
Zreszta nie tylko jemu cos sie w zyciu udalo.
Moim zdaniem powinno byc tak, on napisal ze dostal sie do BAS wiec powinnismy sie cieszyc razem z nim, cos mu sie udalo, gdzies odniosl sukces, cieszy sie wiec cieszmy sie razem z nim. Nie w sensie "o wielki Offtime dostales sie do BAS wiec pozwol nam wlazic ci w tylek" ale powinno byc " stary dostales sie do BAS, gratulacje i powodzenia w przyszlej dzialalnosci". A jak jest zazdrosc to powinna bys konstruktywna w sensie "udalo mu sie, fajnie teraz ja sproboje sie poprawic byc lepszym i dazyc do doskonalosci, bede lepszy od niego". Jest wielu zdolnych ludzi w OFP jak HAWK, Ag_smith, Alderous czy wielu innym ktozy poswiecili swoj czas robiac fajne addony znane wszystkim, moim zdaniem kazdy z nich zasluguje na uznanie i podziw zwlacza za to ze wszystko co robili bylo darmowe i przeznaczone dla kazdego, a ze udalo sie Offtimowi to dobrze , na pewno oni tez osiagneli wiele i ich talent sie nie zmarnuje. :spoko:
Co do siedzenia przy kompie to sorry mysle ze jest to jego osobista sprawa jak sobie zycie uklada :???:
Natomiast w sprawie SW sie nie wypowiadam bo sam nic nie zrobilem i od nich nie wymagam a skoro mowia ze nadal robia to chwala im za to, mam nadzieje ze cos sie im uda zrobic i zycze im powodzenia .
swiatek OFP ma wyrobiana opinie na moj temat

Ja akurat Cie nie znam i nie mam wyrobionego na twoj temat zdania ;)

W powyzszym poscie nie mialem na celu kogos moralizowac czy co innego, wyrazalem tylko swoja opinie ...
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 23:12

Jest wielu zdolnych ludzi w OFP jak HAWK, Ag_smith, Alderous czy wielu innym

Ja bym raczej wstawił Diesel'a (za A-10) albo TomiD'a za (dużo latadeł). Ja nic wartościowego nie wydałem, ale ostatniego słowa jeszcze nie powiedziałem :]

Marcin_BM

Porucznik

Porucznik

PostCz 20 paź, 2005 23:21

alderous napisał(a):
Jest wielu zdolnych ludzi w OFP jak HAWK, Ag_smith, Alderous czy wielu innym

Ja bym raczej wstawił Diesel'a (za A-10) albo TomiD'a za (dużo latadeł). Ja nic wartościowego nie wydałem, ale ostatniego słowa jeszcze nie powiedziałem :]

Jasne ze oni tez czyt. wielu innych ...
Ten który rzucił na mnie się niewiele szczęścia miał,Bo wypadł prosto mi na kły i krew trysnęła z rany

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 23:27

SW_Gemenis napisał(a):No i wlasnie po to powinno sie robic addonki, dla zabawy a nie dla slawy ...

Swoja droga mi i tak nie potzrebny jest rozglos , kotry teoretycznie moglbym uzyskac burzac sie tuaaj nie potzrebuj go i tak swiatek OFP ma wyrobiana opinie na moj temat 8)

Ja nie neguje ze oftime robi ladne texturki ale nic pozatym ...

ale czy nie to wlasnie robisz ?
rozglos
w robieniu szumu jestes dobry
czy to burzac sie na forum czy to majstrujac kolejne screeny

Marcin_BM napisał(a):Ja to odbieram tak :
Dostał sie do BAS to bardzo dobrze, znaczy ze go docenili i byl im potrzebny.
Zreszta nie tylko jemu cos sie w zyciu udalo.
Moim zdaniem powinno byc tak, on napisal ze dostal sie do BAS wiec powinnismy sie cieszyc razem z nim, cos mu sie udalo, gdzies odniosl sukces, cieszy sie wiec cieszmy sie razem z nim. Nie w sensie "o wielki Offtime dostales sie do BAS wiec pozwol nam wlazic ci w tylek" ale powinno byc " stary dostales sie do BAS, gratulacje i powodzenia w przyszlej dzialalnosci". A jak jest zazdrosc to powinna bys konstruktywna w sensie "udalo mu sie, fajnie teraz ja sproboje sie poprawic byc lepszym i dazyc do doskonalosci, bede lepszy od niego". Jest wielu zdolnych ludzi w OFP jak HAWK, Ag_smith, Alderous czy wielu innym ktozy poswiecili swoj czas robiac fajne addony znane wszystkim, moim zdaniem kazdy z nich zasluguje na uznanie i podziw zwlacza za to ze wszystko co robili bylo darmowe i przeznaczone dla kazdego, a ze udalo sie Offtimowi to dobrze , na pewno oni tez osiagneli wiele i ich talent sie nie zmarnuje. :spoko:
Co do siedzenia przy kompie to sorry mysle ze jest to jego osobista sprawa jak sobie zycie uklada :???:
[...]

Dzieki Marcin za tego posta
nie moglem do konca zrozumiec co gryzie Gemenisa
ale Ty chyba masz racje, to zwykla zawisc

ot nieudacznik ktory nie wydal nigdy zadnego addonu z zazdrosci rzuca miesem bo Offtime sie "pochwalil"
hmmm...
kwintesencja polskiej sceny
zawisc

czy ja sie wywyzszam ?
pewnie tak, mysle ze zdaza mi sie to
probujac patrzec na siebie jak najbardziej bezstronnie jak tylko potrafie, musze powiedziec ze sa momenty kiedy sie wywyzszam
ale zazwyczaj wtedy kiedy zywie jakies negatywne uczucia do kogos
tak jak to jest w przypadku Gemenisa
a zeby "oddac prawde w rece ludu"
przyznam sie ze zdaza mi sie wywyzszac tez w rozmowach z ludzmi ktorzy pytaja sie mie czasami o addonsmaking zadajac pytania ktore uwazam za "ponizej pasa"
nie powinienem tak robic, ale na swoja obrone powiem ze jestem taki jaka jest ta scena
czesto zastanawiam sie czy komus pomoc czy powiedziec mu zeby sie odchrzanil i sam nauczyl sie tego przy nauce czego mi nikt nie pomagal....

problem chyba polega na tym ze mam wiecej szacunku dla ludzi ktorzy cos juz soba reprezentuja niz dla tych ktorzy chca sie nauczyc czegos tanim kosztem, takich ktorzy chca aby im wszystko na "talezu wylozyc"...
:(

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 20 paź, 2005 23:50

A teraz do qby, sluchaj myslisz ze kim jestes co ??

Teoretycznie jestem jedną z osób która pilnuje by przestrzegano tu pewnych zasad. Sugeruje się zapoznać z nimi w trybie natychmiastowym albo sie pożegnamy. BTW, prosze na przyszłość sprawdzić błedy przed wyslaniem posta - to naprawde tylko kilkanascie sekund.

Tak strasznie i wypominasz ze ja sie zachowuej nie taktownie i inne takie duperele, a czemu nie reagujesz jak Oftime obreaza mnie lub mod SW tylko przytakujesz

"jestescie skazani na Elite Mission Makker team i genialny mod SW...".

Uwazasz, że w tym tekscie jestes obrażany Ty lub mod SW? Mi sie wydaje, że nie choć pewnie moge sie mylić.

Mala uwaga - masz konkretne zastrzezenia do naszej pracy - wyslij PM danemu moderowi. Jak to nic nie da to pozostaje admin. Prosimy więcej nie narzekać na nas forum publicznym - nie sprzyja to pomyślnemu rozwiązaniu konfliktu.

, wiec nastepnym razem zanim napiszesz cos glupiego wez kolo i pier... sie w czolo

N/c.

Temat tymczasowo zamykam - troche zbyt nerwowo sie robi. Otworze za kilkanascie h.

SW_Gemenis

Cywil

Cywil

PostPt 21 paź, 2005 18:17

I tu panie Oftime znowu sie myslisz , dlaczego bardzo proste :

:arrow: powiedz mi czego moge tobie zazdroscic ?? Tego ze jestes w ekipie Bas-u Pytajnik Dlaczego ?? Moze to ty mi to wytlumaczysz , bo ja jakos nie potrafie Pytajnik Jezeli tak bardzo ciebie to interesuje ja rowniez pracuje dla innych modoow wogole nie zwiazanych z polskimi addonami poszukaj sobie w skladach ...., ale nie o tym miala byc dyskusja wiesz co ciebie dokladnie boli to ze po wydaniu wps-a nikt nie wyniosl ciebie na oltarze , ze nie bylo ochow i achow , czego pewnie twoja urazona duma sobie by zyczyla, zachowujesz sie jak dziecko zamiast przyjac z godnoscia opinie innych zaczynasz nazywac polska scene OFP gownem itp. wypomniasz ze tylko ci z basu docenili twoija robote , tylko zapomniasz ze ogolem rzecz biorac wps spotkal sie z aplauzem ale ludzie jak to ludzie prosili o zmiany i do ich zalecen powinienes sie ustosunkowac a nie robic z siebie pokrzywdzone dziecko i mowic mam w dupie robienie czegos dla was, co najwyzej moge wam pomoc ..

:arrow: I nie chodzi o to ze sie pochwaliles tylko o sposb w jaki to zrobiles ??
Masz krotka pamiec przypomne tobie , najpierw obrzuciles miescem ( jak sam to nazywasz ) polska scene OFP , a nastpenie w celu wywyzszenia sie podales ta informacje ( patrzcie cwe... nie chcielisice moich addonow a taki bas mnie chce , mam was w du... ) czyz nie tak to napisales Pytajnik Ludzi nie posadza sie za checi czy mysli tylko za ich czyny i slowa Wykrzyknik

:arrow: rozglos nie jest mi potzrebnym bo i tak nie mam z niego zadnych wymiernych korzysci , a nie znam idiotow ktorzy robia rozglos bezcelowo, swoje posty napisalem po to zeby uswiadomic ciebie ze nie jestes panem i bogiem , i ze zaczyna mnie wqrw..c to jak traktujesz ekipe SW, a przypomne tobie ze nie jest to mod jednej osoby tzn. MNIE Wykrzyknik

A teraz chialbym zebys sie ustosunkowal to kilku wczesniejszych moich wypowiedzi np. tego jakie addony testowales i od kogo , i na jakiej podstaiwe stwierdzasz ze caly mod jest gowniany Pytajnik Wytlumacz mi to bo ja tego nie potrafie zrozumiec Wykrzyknik

A co do wywyzszania sie to tobie sie to nie Zdarza , tylk orobisz to nagminnie Wykrzyknik Jezeli do tej pory tego nie zauwazyles Wykrzyknik

@ Aldek

Offtime jest dobry i ma efekty swojej pracy, którymi niektórzy się pochwalić nie mogą. Gemenis do tej pory nie wydał nic co można byłoby porównać z dziełami Offtime, więc jak dla mnie pan Gemenis jako addonmaker nie istnieje i zasługuje conajwyżej na miano screenmakera. W świetle tego krytykowanie jakości pracy kogokolwiek jest dosyć żałosne i śmieszne zarazem.

:arrow: No to teraz panu sie oberwie Pytajnik powiedz mi czyli wedlug ciebie prawo do wypowiadania sie na temat addonow maja jedynie addonmekerzy Pytajnik Czyli to dla addonmekerow robicie addonki nie dla zwyklych graczy Pytajnik A pozatym skoro oftime ma prawo do wypowidanai sie o SW, ja rowniez mam prawo do wypowiadania sie o jego dzielach !!
@ Aldek

Co do SW to mnie jakość addonów prezentowanych na screenach wystarcza, bo nie mam dużych wymagań i nigdy nie przywiązywałem do "oprawy graficznej" uwagi. Natomiast monstrumalnym debilizmem jest decyzja nie wydawania czegokolwiek do chwili aż cały mod zostanie ukończony, dzięki czemu np. Krab Hawk'a został udostępniony conajmniej rok po tym gdy już był gotowy. W takiej sytuacji nie dziwi, że tylu addonmakerów nie zagrzało w SW miejsca - kto by chciał czekać do niewiadomo kiedy z zaprezentowaniem efektów swojej pracy? Kto chciałby przez 3 lata robić addony do "szuflady"?

Polityka ta, forsowana przez pewne osoby, sprawiła, że przeciętny gracz OFP w Polsce podchodzi z dużą nieufnością i kompletnym brakiem entuzjazmu do jakichkolwiek pomysłów na tworzenie polskich modów (czyli myśli "znowu dużo obiecują, a skończy się na screenach. Dopóki nie można ściągnąć to mam ich w dupie").

W każdym razie gratuluje ekipie SW dobrego samopoczucia i życzę kolejnych 3 lat wytężonej pracy, bo raczej wcześniej niż za trzy lata SW mod nie wyjdzie.

:arrow: To teraz i ja tobie cos powiem, a uwazasz ze lepszym rozaiwaznie jest wydanie golego addonu , ktorym ludzie pociesza sie dzien 2 i koniec tak Pytajnik

My w Sw uwazamay inaczej, checemy najpierw zrobic takze oprawe do addonu w postaci misji itp. zeby go wydac i nie chodzi tou o pojedyncze addony i pojedyncze misje na tydzien czy 2 , ale na przyciagniecie gracza do OFp na dluzej .

A czemu addonmekerzy nie zostawiali w modzie , to moze sie dowiesz kiedy to ja dzierzylem stery nad modem zglaszala sie cala masa ludzi chetnych do pomocy addonemekrow,mapmekerow ,... itp. Jednakze ich zalozeniem nie bylo chec udzielenia nam pomocy, ale pogranie sobie addonami nad kotrymi ciezko pracowalismy .... Jednkaze nie o to chodzi, najpierw musza pokazac ze ich wklad bedzie systematyczny ( a nie ze zagina w akcji po otrzymaniu addonka ) choazby bylo to zwyekle zbeiranie informacji na temat sprzetu czy tym podobne . Dlatego iwkesozsc odeszla i nie wytrzymala presji. A co do dlugiego czasu produkcji owszem jest dlugi , ale zaznaczam ze mamy ambitne plany z ktorych nie zrezygnujemy i doprowadzimy to do konca chociazby tylko 2 osoby albo jedna miala zagrac wykorzystujac SW . Swoja dorga OM poza airpackiem i weapon packiem tesh nic nie wydala a pracuja rowniez dlugo tyle ze im nikt nie truje i nie miesza ich z blotem , ciekawe czemu

Dlatego ze wiekszosc ludzi wypowidajac sie na temat SW ma na mysli moje dziela nie zauwazjac ze nad SW pracuje sztab ludzi odpowiedzialnych za rozne rzeczy , scenariusz informajce. addony itp. itd. I im naleza sie podziekowania , ja jestem jedynie pionkiem i tak pozostanie

DLATEGO JESZCE RAZ APELUJE JAK KOTS ChCE SIE WYPOWIEdziEc O MIERNEJ JAKOSCI MOICH ADDONOW PROSZE BARDZO < NIECH TO ROBI ALE KIERUJE WYPOWIEDZ BEZPOSREDNIO DO MNIE A NIE DO CALEGO TEAMU Wykrzyknik

A teraz cos ponownie do qby

Fragment postu wycięty.

{Kuba} Wyraźnie pisałem o tym by zastrzeżenia do pracy moderów przesylac na priv - powtarzać po raz kolejny nie będe. Następnym razem wyleci cały post.

Zresztą - odpowiedziałem Ci w już PMi-e...

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostPt 21 paź, 2005 19:33

Moglibyście już skończyć wzajemne "obrzucanie" się...

DLATEGO JESZCE RAZ APELUJE JAK KOTS ChCE SIE WYPOWIEdziEc O MIERNEJ JAKOSCI MOICH ADDONOW PROSZE BARDZO < NIECH TO ROBI ALE KIERUJE WYPOWIEDZ BEZPOSREDNIO DO MNIE A NIE DO CALEGO TEAMU Wykrzyknik

No ja chciałbym zwrócić uwagę, że twoje modele często są niewyskalowane ;-)
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 21 paź, 2005 21:00

Gemenis, juz wczoraj odpowiedzialem Ci na ten post poprzez PW
ale widze ze Ty lubisz sie pienic publicznie
wklej tu to co Ci w PW napisalem jesli chcesz
jesli chcesz mozesz gadac z samym soba.

i jescze jedna kwestia
czy napisanie poprawnie ksywki to taki problem, czy ma to na celu obrazenie osoby o ktorej piszesz ?
i wiesz co ? piszac "Ci", "Tobie" itp. wypada uzywac wielkiej litery.

Jon

Generał

Generał

PostPt 21 paź, 2005 21:12

Musicie tutaj załatwiać takie spory? Załóżcie sobie inny topic i tam urządzajcie ring.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

JaFranek

Major

Major

PostPt 21 paź, 2005 21:45

Dlaczego dzięki temu jest ciekawiej. Cos mi sie wydaje ze jakby nie takie spory to już by te forum nie istniało ;). Bo było by za nudno. Wiec bijta sie bedzie mięso. :twisted: :razz:
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

D@ri0

Kapral

Kapral

PostPt 21 paź, 2005 21:59

Prawda jest jedna - Offtime zrobi(łby) więcej, niż wszyscy polscy addon-makerzy razem wzięci. Takie są fakty.

Szkoda tylko, że Offtime, tworzy coś fajnego dla polskiej sceny, a to spwodowane jest chyba tym, że nie ma z kim współpracować.

Mod SW wyjdzie chyba wtedy, kiedy będzie wydane AA, a wtedy nikt już nie będzie chciał w to grać.
Ostatnio edytowano Pt 21 paź, 2005 22:02 przez D@ri0, łącznie edytowano 1 raz
Alah akbar.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint