Teraz jest Wt 24 cze, 2025 22:34

ustawienia graficzne

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

waski

Cywil

Cywil

ustawienia graficzne

PostPn 01 sie, 2005 11:14

Witam.Jest to moj debiut tutaj.Jak wam za pewne wiadomo zainstalowanie dodatku resistance zwieksza ilosc ustawien graficznych(zasieg widzenia itp).Podstawka smiga mi ze wszystkimi "bajerami" w wysokich rozdzielczosciach.Po zainstalowaniu resistance'a nie moge zwiekszyc niektorych ustawien(mam zthlona 2600xp,1GB ramu,winfasta 6600GT zeby bylo smieszniej).Mam tez najnowsze sterowniki.Czy wie ktos o co moze chodzic?Kocham te gre i chetnie do niej wroce(juz raz ja zaliczylem).Prosze o pomoc.Pozdro!

jack_410

Kapral

Kapral

PostPn 01 sie, 2005 12:25

upaczuj Resa na maxa i zobacz czy czasem sie nie poproawilo..

YOUNG DRAGON

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 01 sie, 2005 12:37

Chyba chodiła ci o Athlona miejmy nadzieje ze AMD nie wymyslilo czegos czego nawet nie odczytam :P Moi kumple mieli tak z kilkoma grami
m.in. OFP kumplowi zaczelo dzialac jak swojego starego radka wymienil. Jest wiele sposobów, niektore byly juz chyba na tym forum omawiane wystarczy poszukac. Ale nie sadze zeby dalo cos podniesienie gry do 1.96. Może spróbuj odświerzanie monitora zwiększyć, rozdzielczość chyba zostaje ryzyk fizyk :)

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostPn 01 sie, 2005 13:42

A ja proponuję wejść w ustawienia resistance (zazwyczaj jest to Start->programy->codemasters->operation flashpoint->konfiguracja ofp resistance), wybierz autodetekcja, później zaawansowane i ustaw wszystko na maksa (oprócz zakładki Wydajność). Dodam, że w zakładce Szczegóły suwak w prawo, a nie w lewo, ponadto radzę wyłączyć "autom. dostosuj ustawienia" w zakładce Tekstury.

Mam nadzieję, że pomogłem :-)
Obrazek

HAV

PostPn 01 sie, 2005 17:05

@ waski - rozumiem, że nowy jesteś, ale regulamin jest tu jednakowy dla każdego (to czy ktoś go czyta, czy nie to już jego prywatna sprawa). Proszę go przestrzegać i nie zakładać kilku tematów dotyczących tego samego zagadnienia. Istnieje mozliwość pisania kolejnych postów przez założyciela tematu (służy do tego okienko na dole strony lub przycisk "Odpowiedz", wystarczy jedynie wpisać w nie treść i zatwierdzić przyciskiem "Wyślij"..... sądziłem, że jest to dość oczywiste). Póki co bliźniaczy temat zamykam - dyskusję proszę kontynuować w tym wątku.
Poniżej wypowiedzi userów z w/w zamkniętego obecnie tematu:

waski
PostWysłany: Pon 1.08.05, 15:41 Temat postu: problem>ciag dalszy
Po maksynalnym upatchowaniu rs jest znaczna poprawa.Nadal jednak nie moge ustawic detali terenu na very high,podobnie jest w zasiegiem wzroku.Moglby mi ktos napisac na jakim sprzecie ta gra smiga jak "super Sajan na piatym levelu"?Niech ktos poda swoja konfiguracje na ktorej ta gra chodzi na najwyzszych ustawieniach.Prosze tez o polecenie jakiegos weaponpacka i addona aby kampanie i misje single rozgrywane w czasach flashpointa(bez tych w Wietnamie i IIWW) dzialaly poprawnie.Wiem,wymagam duzo,ale po 2 latach wracam do tej gry i odkrywam nowe mozliwosci.Z gory dziekuje.Pozdrowienia dla wszystkich!

Trace
PostWysłany: Pon 1.08.05, 16:09 Temat postu:
Jak super co ? Razz

Ja mam w ofp suwaki w ustawieniach mam ustawiony na środek, gram z rozdzielczością 800x600 (czasem na 1024x768) i wszytsko jest w miare dobrze. Mam Athlona 2000+, 256 mb ram, Geforce II, 40gb na twardzielu (chociaż to chyba nie potrzebne ).

Kurt
PostWysłany: Pon 1.08.05, 16:27 Temat postu: Re: problem>ciag dalszy
waski napisał:
detali terenu na very high,

Takie drobniutkie pytanie - a jaką masz teraz widoczność ustawioną? Chce cię tylko ostrzec przed drobnym ograniczeniem w OFP. Tylko do chyab 1100m widoczności można ustawic teren na Very High. A im dalsza widocznosc tym lista sie jeszcze bardziej zmniejsza

Barbarian
PostWysłany: Pon 1.08.05, 16:36 Temat postu:
Ja tam widoczność ustawiłem na 750-800m a "suwaczki" w opcjach zawansowanych mam na full. I śmigam 1024x768, 32bit z jakością terenu na normalnym poziomie bez zacięć (czasami przy większej liczbie jednostek troszeczke gra przycina).

YOUNG DRAGON
PostWysłany: Pon 1.08.05, 16:56 Temat postu:
Waski ja tam nie wiem. Co wiedziałem to powiedziałem, ale w poprzednim twoim temacie.... (tym poniżej) Dlaczego utworzyłeś nowy temat na ten sam temat? Nie chce sie wymądrzać ale mnie już chyba za to skatowali :P

uziel

Cywil

Cywil

PostCz 08 gru, 2005 15:30

cze wszystkim!

sprawiłem sobie ostatnio nowy sprzęt gf 7800 gt, 1 g ramu, odpalam ofp 1.96 no i rzęzi mi okropnie i zacina nie odpalam wcale na jakiś kosmicznych rozdzielczościach - normalne 1024/768, AAx2. help help help!!!

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 15:32

Wyłącz AA, niestety z najnowszym sprzętem OFP zbytnio sobie nie radzi....
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

uziel

Cywil

Cywil

PostCz 08 gru, 2005 15:38

reyhard napisał(a):Wyłącz AA, niestety z najnowszym sprzętem OFP zbytnio sobie nie radzi....

szajse!! a tak się cieszyłem, że pogram sobie w moją ulubioną grę na w opcjach maxa. :cry:

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 15:40

nie ma takiego kompa zeby ofp chodzilo na max bez problemow (chociaz moze za 2-3 lata bedzie siedalo :) ;) )

uziel

Cywil

Cywil

PostCz 08 gru, 2005 15:43

na maxa to już sobie odpuściłem, ale na zwykłych ustawieniach jest to samo. szok

lepiej mi chodziło na radku 9600

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 15:55

To nie chodzi o wydajność karty tylko o sterowniki do niej, jak wcesniej mowiłem OFP nie radzi sobie zbytnio z nowszymi sterownikami więc w ostateczności możesz zainstalować starsze stery (nie bedziesz mogl wtedy korzystac z dodatkowych bajerkow graficznych tej karty...). Zreszta dziwne że nie wystpęują ci jakieś przeklamania graficzne (na 6xxx niestety sie zdarzaly takie rzeczy :/)
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 08 gru, 2005 15:59

Tu sie z toba nie zgodze....albo inaczej w 50% sie zgodze bo ostatnio mój super-hiper-glupi sterownik do karty zaczla szwankowac....zainstalowalem najnoweszy sterownik teraz jest w normie a roznicy wydajności czy jakości nie widac :) Jednak bezpieczniej jest grac na starszych sterach :)

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: ustawienia graficzne

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 22:54

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint