Teraz jest Wt 24 cze, 2025 23:32

Dyskusja o popularności polskich misji i addonów

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

Dyskusja o popularności polskich misji i addonów

PostCz 22 gru, 2005 17:29

<Wydzielony>

offtime napisał(a):buuuuu, nie dali polskiego moda :P

Nie dali WPS, bo prawie nic na niego nie ma (misje, kampanie itd.) albo po prostu o nim nie wiedzą, bo mod jest tak rozreklamowany na polskich stronach o OFP że szkoda gadać :roll:.

W ogóle addonom polskich jednostek poświęca się na polskich stronach szalenie dużo uwagi i cieszą się olbrzymią popularnością wśród polskich graczy OFP :roll:

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 gru, 2005 18:03

alderous napisał(a):Nie dali WPS, bo prawie nic na niego nie ma (misje, kampanie itd.) albo po prostu o nim nie wiedzą, bo mod jest tak rozreklamowany na polskich stronach o OFP że szkoda gadać :roll:.

W ogóle addonom polskich jednostek poświęca się na polskich stronach szalenie dużo uwagi i cieszą się olbrzymią popularnością wśród polskich graczy OFP :roll:

Czego chcesz więcej? Proponuj? Jest art o WPSie napisany? Tworzone są misje SP, Coop? Co jeszcze? Kampanii sie nikt nie podejmuje robić (przynajmniej narazie).

Ive

Chorąży

Chorąży

PostCz 22 gru, 2005 18:23

a wiecie dzieki komu macie te dodatki ?? Dzieki mnie :) Ja podrzucilem pomysl zeby wrzucic jakies dodatki pod ofp:) hehe, uznali zze to swietny pomysl :]
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 gru, 2005 18:38

Propozycje? Proszę bardzo. Dlaczego addony przedstawiające polskie jednostki nie wydzielić jako osobny dział w downloadzie? Można również zrobić opis każdego addonu + screenshot - sam swego czasu chciałem to zrobić i zrobiłem potrzebne screenshoty, ale nie mam już ochoty "zawracać kijem Wisły".

Wcielanie się w deltę, albo USMC w Wietnamie jest po prostu atrakcyjniejsze, bo nasza armia od 60 lat nie uczestniczyła w żadnym konflikcie, a jakoś chętnych do zabawy w akcję "Wisła" albo "branią pomoc" dla narodu Czechosłowacji nie ma. Ja po prostu stwierdzam fakt i nie sądzę żeby można było to zmienić. Całe to gadanie, że "nie gramy Polakami, bo addony polskich jednostek są słabej jakości" można o kant dupy rozbić. Szkoda, że nie mieli tyle uczciwości żeby przyznać, że ich to nie kręci - kilka osób mogłoby zająć się czymś pożyteczniejszym zamiast tracić czas.

Fakt faktem, że taki FDF rozwinął się nie dlatego, że na świecie jest wielkie zapotrzebowanie na granie współczesną armią fińską. Oni to roblili przedewszystkim dla siebie tj. Finów, by pograć MP i SP swoją armią. Mają własny Mission Repository, wsparcie rodaków w tym co robią i feedback, a my co mamy? Gówno mamy i będziemy mieli, bo nam nasza armia nie w smak.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 gru, 2005 18:58

w polsce mlody koles idacy do wojska to frajer
idol to zlodziej w blyszczacym dresie z kradzionym bmw

moze jakbysmy zaczeli robic avatary polskich hip-hopowcow z glockami i mp5 to by sie mlodziez bardziej cieszyla.

gangsta stule nigger ...

a tak z innej beczki
co jest najbardziej zalosne to to ze zamiast grac polakami wolimy sie utorzsamiac z dzielnymi marines czy innymi ragersami
bo oni sa cool
a polska armia to pijaki i nic wiecej

zamiast naprawiac polska scene ofp tzrebaby najpierw naprawic polska mlodziez
i jej spojrzenie na polskie wojsko.

Jon

Generał

Generał

PostCz 22 gru, 2005 19:03

Zajebiście. Na co jeszcze zwalicie winę? Bo ja to widzę trochę inaczej.

Brak prężnej sceny = Brak misji. Brak misji = małe zainteresowanie modem.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

JaFranek

Major

Major

PostCz 22 gru, 2005 19:10

A ja bym dodał jeszcze jedną przyczynę. Starzenie się gry. Jakby nie patrzeć OF ma już około 4 lata
Ostatnio edytowano Cz 22 gru, 2005 19:11 przez JaFranek, łącznie edytowano 1 raz
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 gru, 2005 19:11

Jonez napisał(a):Zajebiście. Na co jeszcze zwalicie winę? Bo ja to widzę trochę inaczej.

Brak prężnej sceny = Brak misji. Brak misji = małe zainteresowanie modem.

A kto tu kur** mówi o modzie?! :x Mówię o polskich addonach i mam gdzieś z jakiego są moda. Fakt jest taki że dla ciebie nie ma znaczenia czy to mod z polskimi jednostkami czy z bambusami z Burkina Faso - liczy się tylko czy ktoś ci poda na talerzu misję, nie? Jakoś nikt nie poczuł potrzeby podmienienia w jakimś MP jankesów na Polaków, a to przecież taki zajebisty wysiłek.

Sorry, ale jeśli ktoś stwierdza że polskie addony go nie interesują, bo w innym modzie dodali mu misje, a w tym polskim nie to chyba już nie ma co więcej komentować.

Jon

Generał

Generał

PostCz 22 gru, 2005 19:17

Czy ja powiedziałem, że mnie nie interesują?! A napisałem o modzie, ponieważ każdy wie, że najlepsze polskie jednostki [te współczesne] pochodzą właśne z WPS & OM, więc o co Ci chodzi?! Zresztą sam kiedyś powiedziałeś, że w dzisiejszych "czasach" w świecie Ofp, jeśli jakiś mod ma nawet najlepsze jednostki pod słońcem, to bez misji i tak przechodzi bez echa.

Twoje pieprzone słowa. Więc weź wyluzuj.
Ostatnio edytowano Cz 22 gru, 2005 19:42 przez Jon, łącznie edytowano 2 razy

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

JaFranek

Major

Major

PostCz 22 gru, 2005 19:24

Co się dziwicie, że zagraniczne jednostki są bardziej popularne :?: To jest jak z innymi produktami. Te bardziej reklamowane są chętniej brane. Jednostki amerykańskie są bardzo rozreklamowane. Większość filmów wojennych to filmy z jednostkami z "Made in USA" na hełmie.
A najlepsze polskie filmy o szeroko pojętym wojsku są za czasów 2 wojny światowej "4 pancerni i pies" :P

A wracając do tematu to dobrze że CDA pamiętało o graczach w OF i dodali dodatkowe addony
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 gru, 2005 19:31

JaFranek napisał(a):Co się dziwicie, że zagraniczne jednostki są bardziej popularne :?: To jest jak z innymi produktami. Te bardziej reklamowane są chętniej brane. Jednostki amerykańskie są bardzo rozreklamowane. Większość filmów wojennych to filmy z jednostkami z "Made in USA" na hełmie.
A najlepsze polskie filmy o szeroko pojętym wojsku są za czasów 2 wojny światowej "4 pancerni i pies" :P

I to jest prawda. Szkoda, że nie wszyscy mają tyle odwagi by po prostu przyznać, że polskie addony nie są potrzebne i w najlepszym razie nie robi im różnicy czy biegają jankesem z M16 czy polskim żołnierzem z berylem (o takiej sytuacji, że polscy gracze chcę grać addonami polskich żołnierzy nawet jeśli są jakościowo gorsze od BASu, FDFu itd., można sobie pomarzyć).

Jon

Generał

Generał

PostCz 22 gru, 2005 19:46

Tylko, że "nasze" jednostki wcale nie są gorsze od FDF'a, czy BAS'u. Po prostu, nie ma misji = większość ludzi, ta która zajmuje się jedynie grą [zwłaszcza na MP, a właśnie oni stanowią teraz chyba większość "sceny"] nie interesuje się tym.

A co do Twojej wcześniejszej wypowiedzi odp. masz na poprzedniej stronie.

~ Ronald Reagan

Volt

Major

Major

PostCz 22 gru, 2005 19:47

alderous napisał(a): Jakoś nikt nie poczuł potrzeby podmienienia w jakimś MP jankesów na Polaków, a to przecież taki zajebisty wysiłek

Ja takowych mam sporo na dysku
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 22 gru, 2005 19:56

To czemu ich nie wydasz\prześlesz? :S Czego się nie chwalisz?

~ Ronald Reagan

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 22 gru, 2005 20:12

Jonez napisał(a):Tylko, że "nasze" jednostki wcale nie są gorsze od FDF'a, czy BAS'u. Po prostu, nie ma misji = większość ludzi, ta która zajmuje się jedynie grą [zwłaszcza na MP, a właśnie oni stanowią teraz chyba większość "sceny"] nie interesuje się tym.

A kto ma zrobić te misje? Addonmakerzy? Kiedy Marchewa nie istniała, ale było dużo IMHO niezłych addonów np. Christopha słyszałem, że "są kiepskie i gdyby były lepsze to byśmy grali". Teraz jak są lepsze to słysze "Jakby były misję to byśmy grali". Ja się na ten pic nabrać nie dam, bo już za dużo czasu na to zmarnowałem, więc powciskaj go komuś innemu. Do robienia kampanii o wszystkim z wyjątkiem Polaków jest mnóstwo chętnych.

Zresztą jest mnóstwo addonów, które nie są używane dlatego, że dodano do nich jakieś misje albo kampanie, tylko dlatego, że ludzie chcą nimi grać np. dlaczego OTF używa BW moda? Dlaczego ostatnio taką popularnością cieszy się mapka afganistan (US vs Fed. Rosyjska ew. Talibowie)? Dlaczego zrobiono kampanię o Waffen SS, a nie np. o walkach korpusu Andersa we Włoszech (addony są)?

To nie jest zarzut, bo osoby z tym związane nie wciskają kitu, że jakby były lepsze addony, lepsze misje i inne bzdury to by było inaczej. Po prostu polskiego gracza nie kręci polska armia i tyle. Fakt, że niektórzy nie potrafią się do tego przyznać sami przed sobą jest trochę śmieszny. Ja mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że granie polskimi żołnierzami nie było dla mnie czymś wyjątkowo nęcącym (i w ogóle granie w OFP nie jest dla mnie czymś nęcącym - zawsze bardziej zajmowało mnie grzebanie przy tej grze). Mnie to nie przeszkadza, ale wkurza mnie że przez rok robiłem coś co niby wszyscy chcieli, a teraz mają w dupie. gdyby byli bardziej uczciwi wobec mnie i siebie to mógłbym ten czas lepiej wykorzystać.

tak czy inaczej to kompletny OT.
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint