Jonez napisał(a):Tylko, że "nasze" jednostki wcale nie są gorsze od FDF'a, czy BAS'u. Po prostu, nie ma misji = większość ludzi, ta która zajmuje się jedynie grą [zwłaszcza na MP, a właśnie oni stanowią teraz chyba większość "sceny"] nie interesuje się tym.
A kto ma zrobić te misje? Addonmakerzy? Kiedy Marchewa nie istniała, ale było dużo IMHO niezłych addonów np. Christopha słyszałem, że
"są kiepskie i gdyby były lepsze to byśmy grali". Teraz jak są lepsze to słysze
"Jakby były misję to byśmy grali". Ja się na ten pic nabrać nie dam, bo już za dużo czasu na to zmarnowałem, więc powciskaj go komuś innemu. Do robienia kampanii o wszystkim z wyjątkiem Polaków jest mnóstwo chętnych.
Zresztą jest mnóstwo addonów, które nie są używane dlatego, że dodano do nich jakieś misje albo kampanie, tylko dlatego, że ludzie chcą nimi grać np. dlaczego OTF używa BW moda? Dlaczego ostatnio taką popularnością cieszy się mapka afganistan (US vs Fed. Rosyjska ew. Talibowie)? Dlaczego zrobiono kampanię o Waffen SS, a nie np. o walkach korpusu Andersa we Włoszech (addony są)?
To nie jest zarzut, bo osoby z tym związane nie wciskają kitu, że jakby były lepsze addony, lepsze misje i inne bzdury to by było inaczej. Po prostu polskiego gracza nie kręci polska armia i tyle. Fakt, że niektórzy nie potrafią się do tego przyznać sami przed sobą jest trochę śmieszny. Ja mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że granie polskimi żołnierzami nie było dla mnie czymś wyjątkowo nęcącym (i w ogóle granie w OFP nie jest dla mnie czymś nęcącym - zawsze bardziej zajmowało mnie grzebanie przy tej grze). Mnie to nie przeszkadza, ale wkurza mnie że przez rok robiłem coś co niby wszyscy chcieli, a teraz mają w dupie. gdyby byli bardziej uczciwi wobec mnie i siebie to mógłbym ten czas lepiej wykorzystać.
tak czy inaczej to kompletny OT.