Ha, przypomniałem sobie
Co bardziej doświadczeni pewnie mnie wyśmieją, no ale...
Przyjmijmy, że robisz misję drugowojenną

tworzysz:
1) 2 x oficerów NKWD i nazywasz ich nkwd1 i nkwd2
2) tworzysz dwie grupy żołnierzy, po pięciu szwejów w każdej (pamiętajmy, że to tylko przykład)
3) nazywamy każdego z nich - przykładowo I grupa - q1,q2,...q5, a II grupa w1,w2,...,w5 (mam nadzieję, że za bardzo nie zamotałem

)
4) dla żołnierzy (każdego z osobna) tworzysz wyzwalacze (uruchamiane przez kogokolwiek i
mające w zasięgu całe pole bitwy), i zrób tak -
ustaw wyzwalacz jako
cykliczny (powtarzający) [mam ang. wersję ofp, więc nie wiem jak to się po polsku nazywa - w każdym razie chodzi o to żeby wyzwalacz powtarzał przypisaną mu czynność]
W polu
warunek (condition) wpisz żeby wykrywało u danego żołnierza (np. q1) status "uciekający" (nie pamiętam jak to szło, ale na 100% ktoś inny na forum będzie wiedział)
W polu przy
aktywacji (on activation) wpisujesz
nkwd1 dofire q1
Efekt? Gdy żołnierz q1 stchórzy, oficer nkwd 1 (którego możemy umieścić np. w ciężkim karabinie maszynowym [np. Maxim - z modu Liberation] wymierzy mu seryjkę między oczy

czyli to to o co Ci chodziło.
Czaisz teraz dlaczego tworzymy dwie grupy i dwóch oficerów - do każdej grupy przyporządkowujemy jednego "czyściciela"

(mniej roboty).
A wyzwalacz musi być ustawiony jako powtarzający się, ponieważ często dochodzi dochodzi do aktów zbiorowych ucieczek

i gdyby coś takiego się stało to komp wybrałby do zabicia tego ostatniego (i tylko tego:!: ) któremu włączył się status "fleeing", a reszta bez przeszkód by zwiała, a tak nkwd będzie tępiło uciekinierów aż do śmierci (ich lub swojej

)
Btw. Jak już nadmieniłem - może wyjść z tego bajzel, ale niekoniecznie. Kiedy robiłem to z kumplem, mieliśmy wersję 1.0 , a teraz na 1.91 i 1.96 powinno to lepiej działać
Mam nadzieję że to zadziała i ci pomoże (w cholerę pisania przy tym, więc życzę wytrwałości) May the force be with you

[/b]