Teraz jest Wt 24 cze, 2025 19:44

The Unsung - Demo I + II

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 13 lis, 2005 22:02

W misje nie grałem. Tylko po wyspach chasałem i zobaczylem na ile stać addony :grin:
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Volt

Major

Major

PostN 13 lis, 2005 22:06

offtime napisał(a):a ta baza to nawet nie polowa obiektow ktore maja...

Bo druga połowa nawet nie jest skończona..... :?
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostN 13 lis, 2005 22:07

Oczywiście Ty o tym wiesz najlepiej Volt.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostN 13 lis, 2005 22:09

jak sie zapytalem o reszte to powiedzieli ze wiekszosc jest gotowa, ale nie chcieli w demie za duzo publikowac, wiec opublikowali stare uns_misc.pbo
sporo zarabiaszczych rzeczy jest w uns_firebase.pbo

Monty

Porucznik

Porucznik

PostPn 14 lis, 2005 15:43

Mod naprawdę prezentuje się nieźle, aczkolwiek widać, że Unsung nie pokazał wszystkiego na co go stać. ¦wietne jednostki i bronie, szczególnie M60. Trochę dziwnie wyglądają dłonie amerykańskich wojaków (są nieco pokrzywione), w modzie SEB Nam Pack 2 jednak wygląda to lepiej. Wyspa ładuje się szybko, ale jest niestety bardzo lagowata, gdy jestem na otwartym terenie jest w porządku, gorzej gdy zwiedzam dżunglę. Grając na niej trochę przypomina mi się Vietcong. Kampania również dobrze zrobiona, profesjonalnie wykonane intra, outra i cutscenki, choć pojawiają się błędy, które wynikają z nieprawidłowości w skryptach. Bardzo dobra grywalność i klimat, są również dodatkowe ścieżki dźwiękowe idealnie pasujące do klimatu wietnamskiego. Widać jednak, że AI jest bardzo wyczulone, szybko reaguje na wroga, co nieco utrudnia rozgrywkę.
Obrazek
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 14 lis, 2005 17:50

LooooL Monty rozbawiłeś mnie :lol: Jak te misje są dobrze zrobione to trzymaj mnie bo wybuchne....jak dostałem kulke w łeb to misja zakonczyla sie sukcesem....ta szczególnie dobre misje....

Rainbow

PostPn 14 lis, 2005 17:55

W tym modzie AI używa czitów :P
"~show_me_co_jest_za_krzakiem" ;-) :twisted: :spoko:

Monty

Porucznik

Porucznik

PostPn 14 lis, 2005 17:59

Goose napisał(a):LooooL Monty rozbawiłeś mnie :lol: Jak te misje są dobrze zrobione to trzymaj mnie bo wybuchne....jak dostałem kulke w łeb to misja zakonczyla sie sukcesem....ta szczególnie dobre misje....

Każdy ma prawo do swojego zdania. Mnie akurat się te misje podobały i dla mnie są dobre, zresztą przecież napisałem wcześniej, że nie ustrzegły się błędów.
Obrazek
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 14 lis, 2005 18:05

[ot]a ja wyraźiłem swoją opinie że mnie rozbawiłes....ludzie jesteście kapke za dużo wyczuleni [/ot] ;/

ivan999

Kapral

Kapral

PostPt 06 sty, 2006 04:32

Najpierw witam wszystkich maniaków OFP :) Jestem nowy na forum chociaż czytam je juz od kilku tygodni:) ...ale do rzeczy.Bardzo lubię klimaciki wietnamskie więc szybciutko sciągnałem sobie demo unsung.Nie zraziły mnie nawet wieści o wysokich wymaganiach modu (ehhh sprzęt mam cieniutki strasznie:)) Odpaliłem kampanię i co widzę...chodzi lepiej chyba niż CWC:D.To mnie bardzo mile zaskoczyło.Niestety gdy zginąłem 4-ty raz w sławetnej trawce na poczatku misji entuzjazm lekko osłabł:D.No fakt...można w sumie trzymać się z tyłu ...tylko po co w takim razie gracz?:P Mam z tym związane pytanie do tych ,którzy wytrzymali więcej niż ja i skończyli misję.Czy jest na tej wyspie możliwość schowania się tak by AI przeszło tuż obok nie widząc gracza tak jak to ma miejsce w oryginalnym OFP(oczywiscie mam na mysli trawki ,krzaczki itp)? Bo jeśli nie ...to sorry...ale to będzie totalnie niegrywalne.Gracz wcielałby sie w rolę ślepego samuraja:)No i te rączki....ja rozumiem ,ze jak to na wojnie ...bywają obrażenia,ale żeby wszyscy mieli powyłamywane nadgarstki to już chyba przesada:P.No nic to tyle...chyba jednak jeszcze raz zagram...może wciągnie jednak.Pozdrawiam.

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 06 sty, 2006 06:34

Otworz edytor, wstaw swoja jednostke, ustaw jej maksymalny skill. Wstaw jakis kawalek dalej oddzial vietcongu, daj im malutkiego skilla (ale takiego pewnie maja po wstawieniu calej grupy) i daj im waypointa tak, aby przechodzili obok twojej jednostki.

Odpal test. Poloz sie i czekaj. Jak sie nie uda, przesun w inne miejsce, lub odsun od siebie waypointa. W koncu bedziesz widzial w jakiej odleglosci jestes w miare bezpieczny. Tak naprawde to pewnie roznica skilli da Ci przewage i bedziesz mogl sie skutecznie ukryc. Ale sam tego nie robilem, wiec nie wiem jaki wynik uzyskasz.
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

ivan999

Kapral

Kapral

PostPt 06 sty, 2006 14:57

O ja głupia cipa :P...no właśnie tak można sprawdzić :D.Późna (a właściwie wczesna) godzina to była i główka juz nie pracowała :).Zawziałem się jednak i przeszedłem te misje i dzieki temu mam jakby inne spojrzenie na temat.Trawa faktycznie nie jest najpiekniejsza ,ale za to naprawdę nie laguje...do przełknięcia.Dżungla ,która na poczatku wydała mi się własnie "krapowata"(cokolwiek to znaczy:)) po dłuższej grze (moim skromnym zdaniem )wygląda naprawdę fajnie.No i nie laguje.Dialogi są zbyt ciche w stosunku do dzwieków otoczenia i muzyki,a emocji w nich tyle co w worku ziemniaków.Słynne rączki...no cóż...wydaje mi się ,że tak zostanie...są tak brzydkie ,że gdyby można je było poprawić to napewno by już to zrobili.Misje...pierwsza zapowiada się fajnie i w sumie pewnie taka jest:)...niestety nie udało mi się zobaczyć żadnego żywego żółtka :)stąd ilość trafien 0 :P , ale przeżyłem.W tej misji właśnie najbardziej czuć jasnowidztwo AI.O misji drugiej nie powinno sie nawet wspominać(mam na mysli ten patrol nocny..to chyba druga)...w takiego gniota to jeszcze nie grałem :D...no chyba ,że ktoś lubi śmigać 20 minut za zielonym kółkiem na plecach dowódcy i dowiadywać sie co jakiś czas,że oto kolejny cel misji został osiagniety :D.Przy tworzeniu tej misji chłopaki na 100% coś jarali:P.Liczba trafień równa liczbie widzianych wietnamczyków...0. W misji trzeciej bawiłem sie najlepiej.Udało mi się zobaczyć i załatwić aż 5-ciu skośnookich i to do trzech z nich podlazłem na odległość ok 10m i mnie nie zobaczyli.Więc moze z tym AI nie jest aż tak źle a "jasnowidzenie" nie bedzie aż tak dokuczliwe.A moze poprostu nauczyłem się działać w tych warunkach...nie wiem.Sa jeszcze oczywiscie błędy techniczne ,kóre wywala w czasie grania ,ale wiadomo..to wersja beta więc togo się nie czepiam.Pomimo błędów podoba mi się ten mod i myslę ,że tylko tutaj mozna zrobić misje w stylu jaki znamy z filmu "Pluton"(ciekawe czy ktoś zrobi skrypt marychy:))Prawdziwa dżungla,w koncu przydaje sie klawisz F(dla nieużywających tłumaczę:) włącza chodzenie:P),pomimo dużej gestwiny nie laguje,świetnie wyglądajace jednostki( tylko te ich biedne łapki:)),świetna muzyka(tylko ciszeeej panowie,ciszej,albo mówcie głosniej:)).Kusi mnie ,zeby wystawić ocenę "ileśtam"/10 ,ale poczekam z tym do wersji koncowej moda.I to tyle na dzisiaj...miłego dnia...z gorącego i wilgotnego Wietnamu mówił do Was...:P[/url]

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 06 sty, 2006 16:59

Coz... Ja gralem w druga misje i trafilem dwoch wietnamcow, a gram zawsze na weteranie. Wiec chyba po prostu musisz zmienic styl grania bawiac sie UNSUNGiem, albo odpuscic. Prawde mowiac ja odpuscilem :P Choc podba mi sie, to jednak granie w single w tej dzungli uwazam za malo zabawne, raczej meczace. Co innego coop. Ale do tego nie moge nikogo z mojej grupy namowic, wiec musze sie obejsc smakiem.
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Jon

Generał

Generał

PostPt 06 sty, 2006 18:00

Te misje chyba nie są warte świeczki. Anyway...

... wyszła poprawka do Unsunga, dzięki której wróg przez krzaki już NIE WIDZI :] Ofp.info -> Search -> News.

PS: Te rączki to pewnie wina animacji :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 06 sty, 2006 18:12

Widzi, ale z mniejszej odleglosci.
Jako nowy uzytkownik forum musisz wiedziec, ze nie wolno tu obrazac uzytkownikow. Nawet siebie ;P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint