(mam w pracy za mało czasu aby cos robic i za duzo aby nic nie robic

wszystko jest na zasadzie - "moim zdaniem"
1.dowcip OFP polega na szerokich mozliwosciach dostosowywania platformy do wlasnych potrzeb/upodoban (choc to wielkie uproszczenie - generalnie sama koncepcja "wirtualnego swiata prawie bez ograniczen" np. powoduje duze mozliwosci zarowno wyboru taktyki jak i mozliwosci dostosowania srodowiska)
dowody:
setki (tysiace ?) addonów
kampanie/misje
mody itp
2. generalnie poniewaz addonów powstaje znacznie wiecej niz kampanii np. - zaryzykowałbym twierdzenie ze to po duzej czesci dla nich siadaja ludziska do kompów i ssają coraz to nowe "wytwory" itp
oczywiscie to nie cała prawda - napewno wiekszosc również z przyjemnoscia zasiadzie przed kompem aby pograc w dobrą misje/kampanie.
3. Nie ma znaczenia "narodowosc" moda (sory - złosliwosc - na swiecie - u nas w "Polszcze" niestety chyba u wielu tak)
dowód: nawet ja próbowłem grac w CSLA czy Red Hammera - choc przyznam ze było to bardzo chwilowe (sorry - mam pewne ugruntowane poglady i za duzego picu moja watroba nie znosi)
4. Nie ma znaczenia "bajerancko/naiwniacko/swiecidełkowa" oprawa kampanii/misji. Nie jest prawdą ze własne dzwieki/ "bajeranckie" (ludzie to nie kino dajcie se siana z pólgodzinnymi filmami o niczym - takie ambicje to do Polskiej Kroniki Filmowej) intra/outra, wielka liczba addonów itp decyduja o jakosci misji/kampanii.
dowod - orginalne misje nie maja rozbudowanych az tak bardzo intr i kolorowych dupereli - a przeciez kazdy chyba z nas w nie grał i pewenie sie w wiekszosci podobały.
dowód 2 - polska kampania 1987 - jedna z moich ulubionych - według mnie przykład co mozna zrobic jak sie ma pomysł na dobrą robote i brak zachcianek na głupoty (robienie kretynskich filmów w stylu CSLA (taktyka armii stalina - w najgorszym wydaniu prezentowana na ch..nie przydługich nudnych filmikach ponoc z konca XXw)
dlatego uwazam ze popularnosc modów nie zalezy ani od ilosci bajerow w intrach kampanii - ani wreszcie od samych kampanii - choc dobra kampania nie wymaga wcale ani modów ani dodatkowych addonów..
pokręcone to wszystko ale takie jest zycie...
Off zrobil (nie sam jak pisze) WPS-a który jest popularny - bo jest poprostu dobry i tyle a dla ludzi na swiecie nie jest antyreklamą "bo polskie" (poza goscmi z dawnych "demoludów") - i mysle ze warto abyśmy my też tak podchodzili do prac wszystkich innych nacji..
Dlatego tez jesli ktos zrobi cos porządnie - (nie twierdze ze mnie sie to udaje lub uda) - napewno wszystko to spotka sie z zainteresowaniem ..
bez wzgledu na "fajerwerki" itp..
Natomiast tak naprawde jesli nawet zrobi cos nienajlepiej - warto zawsze tez wziazc pod uwage ze jednak chciał cos zrobic i włozył w to mase roboty ... (jesli własnej to zawsze jest OK)..
dobra AMEN..
ide pracowac...