Teraz jest Wt 24 cze, 2025 23:26

ECP wydane!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 26 kwi, 2006 22:43

Poczytać readme to już za duży wysiłek, hę ? ;)
Obrazek

grim

Cywil

Cywil

PostPn 29 maja, 2006 13:28

mam problem z istalacją ECP v1.085. sciagnietego z OF center pl na OF platynowa edycja z kolekcji klasyki cenegi. Instalator nie może znaleźć domyslnego folderu. tzn znajduje ten w folderze Kolekcja Klasyki ale wówczas pole next w instalatorze jest niepodświetlone . uzycie browse niewiele daje. pole next dalej nieaktywne.

Volt

Major

Major

PostPn 29 maja, 2006 14:49

Nie dam głowy ale chyba edycja z kolekcji klasyki nie jest zupdejtowana do 1.96 , więc wpierw ściągnij patcha z naszej strony i zobacz czy nie pomogło :spoko:
Obrazek

HAV

PostPn 29 maja, 2006 15:10

Całkiem prawdopodobne, że nie zainstalowałeś OFP do domyślnej lokalizacji. Instalator ECP nie jest zbyt rewelacyjnie zrobiony, a już na pewno ma jeden poważny błąd - nie zezwala na zmianę folderu docelowego. Wniosek - MUSISZ zainstalować go dokładnie tam, gdzie chce tego instalator, nawet jeśli nie masz takiej lokalizacji, i ręcznie poprzenośić pliki do właściwego folderu w katalogu OFP.

grim

Cywil

Cywil

PostWt 30 maja, 2006 16:30

dzięki .problem rozwiązałem sciagając z netu cracka resistance 1.96 i wklejając do głownego katalogu. inaczej nie mozna zainstalowac modów [ zadnych z kilku które sciagnałem] smieszne ze mam oryginalna grę a musze sciągac cracka - w grze nie ma pliku resistance.exe tylko jest OF.exe

HAV

PostWt 30 maja, 2006 17:27

Bujać to my, ale nie nas :] Nie ma bata, żeby cokolwiek nie chodziło, po spatchowaniu do 1.96 - to raz. Dwa - schodzisz na śliski temat, piractwa tu nie tolerujemy...

grim

Cywil

Cywil

PostCz 01 cze, 2006 13:56

to super że nie tolerujecie piractwa tylko nie kojarze co ma to wspólnego ze mną . w poscie wyżej napisałem ze mam oryginała . zapłaciłem za gre wiec sobie moge sciagać z OF co chce- legalnie i się tym chwalić.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 01 cze, 2006 13:59

[OT]A skad mamy miec pewnosc ze mówisz prawde o orginalnosci swego ofp :] [/OT]

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 01 cze, 2006 20:49

A ja odkopałem ECP z płyty z CDA (w tym numerze gdzie była pełna wersję C: Vietnam). I powiem jedno: W-Y-M-I-A-T-A ! ! !
Po prostu, to jest niemożliwe!
¦wietne odgłosy: Czołg strzela, a wojacy sie drą. Albo gdy pociski latają nad głową!
Efekty: za dużo żeby wieminiać :D
Pytanie: jakaś polonizacja jest do tego?
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 01 cze, 2006 20:54

Tak, wystarczy wziąść Polski stringtable ze spolonizowanego resa?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

HAV

PostCz 01 cze, 2006 23:39

grim napisał(a):dzięki .problem rozwiązałem sciagając z netu cracka resistance 1.96...

to super że nie tolerujecie piractwa tylko nie kojarze co ma to wspólnego ze mną

Otóż to ma to wspólnego z Tobą, że oryginalne OFP się patchuje (a nie ściąga cracka), żeby podnieść do wyższej wersji. Co więcej, aplikacja patcha wymaga znikomych umiejętności od użytkownika; więc jeśli twierdzisz, że musiałeś cracka wgrywać, nie licz, że ktoś będzie traktował zapewnienia o oryginalności Twojego OFP za wiarygodne :]

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 02 cze, 2006 08:17

Kolego grim. Dodam, że kolejne posty, w których będziesz chciał przedstawić "oryginalność" Twojego OFP będą kasowane. Jest to dyskusja o modzie ECP.

Pabllo

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 02 cze, 2006 11:25

A jednak Platynówka ma minus :/ chyba że ja mam lewe ręce...

LINK

Instalator sam podaje ścieżke docelową do gry, ale dalej bryndza...

A z patchami to juz kaszanka... 1,96 nie zainstaluje bo pisze mi że mam wersje 1,46 :roll: a 1,91 się nie da bo: "gra jest niezainstalowana lub uszkodzona"

HAV

PostPt 02 cze, 2006 11:56

To nie jest wina Platyny, a usera...
Instalator sam podaje ścieżke docelową do gry, ale dalej bryndza...

To nie jest domyślna ścieżka ofp; czasem warto czytać wcześniejsze posty. Domyslna ścieżka ofp, to:

X:\Program Files\Codemasters\Operation Flashpoint

(X - nazwa dysku, domyślnie u większości osób C)

i tu należy upatrywać przyczyny niepowodzenia. Jak temu zaradzić - stworzyć fałszywą lokalizację OFP w X:\Program Files\Codemasters\Operation Flashpoint i tam spróbować zainstalować ECP. ECP musi być instalowane do tej lokalizacji, inaczej NEXT nie jest podświetlony - o czym wcześniej wspominałem.

A z patchami to juz kaszanka... 1,96 nie zainstaluje bo pisze mi że mam wersje 1,46 Rolling Eyes a 1,91 się nie da bo: "gra jest niezainstalowana lub uszkodzona"

Polecam zapoznać się z TYM i TYM tematem (pierwszy w szczególności). Prawdopodobnie wgrywasz zły patch. Platyna i Super$eller bazują na v1.91. To najnowsze wydanie, o którym nie ma wzmianki w poradniku, też jest chyba na 1.91. Wgraj odpowiedni patch i powinno działać - zważywszy, że coś już tam próbowałeś instalować, bez wcześniejszej pełnej reinstalki OFP może się nie obejść.

Tyle wyjaśnień - przypominam, temat dotyczy modyfikacji ECP, proszę więcej nie poruszać tematu patcha 1.96... po to powstał poradnik, żeby nie wałkować tego tematu w nieskończoność...

Komar

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 07 cze, 2006 15:49

Kurcze wracajac do wychwalania ECP.... Ludzie!!! Jak odpalilem tego posta to sobie mysle-ach kolejny wymysl jakiegos tworcy, nic nadzwyczajnego... Nawet "waga" wymaganego pliku do sciagniecia mnie odpychala... Ale GDY to odpalilem to.... BOMBAAAA!!! Zupelnie inny silnik gry i wogole... Cud-miod... Wybaczcie ze wracam do wychwalania ECP ale to dla tych co go jeszce nie maja. To jest moim zdaniem najlepszy dodatek do OFP(oczywiscie tuz po serii OFPL :D ). Polecam naprawde warto sobie sciagnac!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint