Mój żołnierz pałając rządzą zemsty i z ilością ammo przyprawiającą go o szaleństwo wylazł na ulice
Rhodenbank. W krótkim czasie dorwał i zlikwidował dwa zombie zdobywając 100 EXP i 9 lvl - nie mając pomysłu co z tym zrobić kupiłem
Advanced Pistol Training i
Advanced Shotgun Training.
Podczas moich wędrówek stwierdziłem, że można wejść do:
Mallard Towers,
Higgdon Museum i
St Helier's Hospital.
W
Shuttlebank poszedłem szukać trupów do wskrzeszania, ale nikogo z was nie znalazłem, więc wskrzesiłem jakiegoś jajogłowego w
Drake Walk. Następnie zaobrączkowałem trzy zombie, które wlamały się do
Obern Library (jeden jest w środku wraz z człowiekiem). Nie miałem dość amunicji by go wykończyć, więc sprowadziłem go do 30 HP i zamknąłem drzwi. Następnie kupiłem
Diagnosis i zużyłem 4 apteczki na jakiegoś dopiero co wskrzeszonego żołnierza w
William Avenue Police Dept (VSB).
W
Quarlesbank dowidziałem się o zombie w
St Benedict's Hospital i faktycznie były tam cztery. Jednego sprzątnąłem, a drugiego sprowadziłem do 20 HP i...skończyła się amunicja. Szukanie szło tak źle, że znalazłem magazynek dopiero gdy zostały mi 2 AP.
Sudayev napisał(a):Wczoraj sie dolaczylem. Jestem zwyczajnym cywilem i nie mam zielonego pojecia co ze soba zrobic. Juz raz udalo mnie sie nawiac z jednego safe housa , taki byl safe ze zombiaki przez 4 godziny zdazyly rozwalic barykade. Teraz znalazlem inne schronienie. Jak mam jako cywil zaczac zdobywac punkty doswiadczenia. Raczej nie przez walke, co nie ?
Nie ma innych sposobów zdobywania doświadczenia jako cywil chyba, że znajdziesz budynek z ciałami w środku i je wyrzucisz na zewnątrz (1 EXP), albo naprawisz zruinowany przez zombie budynek (1 EXP) - obie rzeczy zdarzają się rzadko. Jest jeszcze jedna dosyć nudna metoda - znaleźć bibliotekę do której można wejść, wyszukać książkę i czytać ją tak długo aż zdobędzie się dość doświadczenia by kupić jakieś sensowne skille (10% szans na 1 EXP podczas jednej próby) - wychodzi podobnie jak walka, ale nie ma ryzyka zgonu. Już chyba lepiej dać się zabić i zdobywać EXP atakujac zombie, a potem dać się wskrzesić.
Wybrałeś najmniej użyteczną klasę postaci.
Większość rzeczy które trzeba wiedzieć znajduje się w tym temacie - wystarczy poczytać.