Teraz jest Śr 25 cze, 2025 12:07

FFUR Huge Release!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

DESERT EAGLE

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 05 sie, 2006 01:18

Zespół FFURa pracuje obecnie nad patchem, także nie ma się co martwić. Miejmny nadzieję, że poprawią te najgrosze bugi i dadzą w końcu ten MPconfig bo gdzieś im wcięło (przynajmniej u mnie go niema :P).

Jon

Generał

Generał

PostSo 05 sie, 2006 02:25

Nad jakim patchem? FFUR 2k6 2.0 to był ten zapowiadany "patch". No chyba, że o czymś nie wiem?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

zGuba

Moderator

Moderator

PostSo 05 sie, 2006 02:56

lol czyżby w ogóle nie zapakowali tego configa? Co za ciecie... tyle już mogliby dopilnować :neutral: chyba sobie jeszcze długo nie pogram ze FFUR na sieci. Serwer {GOL} wykrzacza się przy starcie misji :beksa:

EDIT:
thunderbird84 na forum BIS napisał(a):Download - (Mirror 1) by Coop-Center.de

We envisage to release several modules that will include the Multiplayer and the ACU configs, probably with some little presents within the next incoming days as well... ;-)

Teraz to już wiadomo gdzie się podziały te configi ;) mam tylko nadzieję że nie będzie trzeba ściągać całej instalki FFUR od nowa...

Już wiem czemu te M4 wyglądają na małe - to dzięki szerokiemu FOV (to akurat mi się podoba :idea: chociaż lepszym rozwiązaniem byłby klawisz przełączający pomiędzy szerokim a średnim polem widzenia - tak jak we Flankerze, Lock On i Szturmowiku) btw GENIALNY A-10 żywcem z Lock On! Nawet lata się podobnie (no, jak na niższym poziomie fizyki :twisted: ) i tak samo komp mi ścina przy strzelaniu z Avengera ^^

Właśnie naprawiam config - może znajdę te rakietki napędzające wieżyczki i trochę im odejmę paliwa ^^ a potem popastwię się nad muzyką. Tym gościom naprawdę słoń nadepnął na ucho :shock: oprócz paru soundtracków i intra nawsadzali tyle gawna że hej... graliście w CWC z tym packiem? Mnie rozwaliła scena w której nadjeżdżające rosyjskie czołgi komentowała muzyka z początku "Shreka" :grin:

Miho

Kapral

Kapral

PostWt 08 sie, 2006 12:52

W koncu upragnioiny nowy ffur 2006 zladawal na moim hdd, istalka, uruchomienie, dziwne ale szybcie sie uruchomil na moim kompie niz poprzednia wersja. No to chcialem zobaczyc co nowego on zawiera i jakie bulo moje rozczarowanie jak zobaczylem ze zolnierze bdu nie maja m16 :? i ze nie ma cobry. ah 64 ma jakies dziwne tekstury. myslalem ze czym nowym mnie zaskocza, a tu nic (mialem na mysli dodanie kilku nowych jednostek i kampanie specjalnie dla ffur)
Do plusow moge zaliczyc:
- ladniejesze jednostki
- nie lagujace efekty (tak bardzo jak w poprzedniej wrsji)
- szybkosc wczytywania (mniejsza)

Minusy;
- bron zolnierzy bdu
- brak ah 1 cobra
- za sztywna bron (brak odrzutu, jak ktos wczesniej napisal jakby wkrecona w imadlo, choc z drugiej strony w poprzedniej wersji zolnierza ze 100m trafienie graniczylo z cudem)
Athlon 1.7+ 256 DDR GeForce 2 64 DDR(128 AGP) AC 97

Wojtek

Major

Major

PostPn 21 sie, 2006 15:46

postanowilem znowu zainstalowac ofp....oczywiscie ten mod musi sie znalesc bo na golej ofp nie umiem juz grac:P
powiedzcie czy zostac na ffur2005 czy 2006?
armia amerykanska wycofuje m16 i zamienia je na m4 i m4 i m16 maja takie same ironsighty dla kogos kto tam wyzej napisal:)pzdr

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 21 sie, 2006 19:24

tak zauważyłem to i napisałe thunderbirdowi. Moja muzyczka wejdzie do następnej wersji FFUR :D

¦ciągaj 2006 2.0 link dałem wyżej ^^

Wojtek

Major

Major

PostPn 21 sie, 2006 22:44

no skoro tak:Dto pewnie..zwlaszcza,ze w temacie sa wypowidzi typu "najlepszy mod" itd...2005 naprawde mnie nie zawiodl..boje sie tylko ze mowicie o jakich problemach ze sztywne animacje strzelania itd...tzn gorzej jak w 2005?i z dzwiekiem?czy nadal poprostu niepoprawione?

zGuba

Moderator

Moderator

PostŚr 23 sie, 2006 16:31

No więc - FFUR 2006 2.0 nie generuje lagów, ma dużo ładniejsze jednostki niż poprzednie wersje, świetny efekt wybuchu samolotów (doceni to każdy kogo wkurzają samolotu zsuwające się po wzgórzu)... niebawem wyjdzie patch który ma poprawić stosunkowo niewielką jak na darmowy produkt liczbę błędów :razz:

Opłaca się ściągać te 470 MB.

[edit] To mój stuff do FFUR:
Nowy config - zmniejszona celność AI, kilka zegarów poprawionych
Eksplozje wszystkich samolotów (podmienić plik w ffur_effects.pbo/aireffect/) + poprawka skryptów Su-27 (podmienić plik w ffur_rua.pbo/fl/scripts/)
Nowy kursor myszy w menu (podmienić plik w ffur_fx.pbo)
Lepsza muzyka

Wojtek

Major

Major

PostPn 28 sie, 2006 22:36

nie dziala Twoj ten link:((

zGuba

Moderator

Moderator

PostPn 28 sie, 2006 23:07

To mirror z mojego newsa o FFUR :D

ftp://88.191.24.186/ofpd/mods/FFUR%2020 ... taller.exe
by OFP.info

Wojtek

Major

Major

PostCz 31 sie, 2006 23:29

thx juz sciagnalem i stwierdzam,ze wszystko swietne tylko gdzie jednostki ACU?i czemu kamera oddalona tak daleko od gracza(widok tpp) to wszystko narazie ide testowac bo swietnie sie zapowiada;d

edit:moze ktos dac ten config ktory zmienia FOV..bo przypuszczam,ze to jest ta kamera...bylbym wdzieczny pozdr:)

zGuba

Moderator

Moderator

PostCz 31 sie, 2006 23:41

FOV to po prostu pole widzenia. Jak chcesz je zmienić to możesz się pobawić z configiem. Albo poczekać na patch, w którym będzie zapewne do wyboru i do koloru configów zmieniających to i to...

Update: Niezbinaryzowany config "made by zGuba" - tutaj a w zbinaryzowanym kolejne nowości - niezbyt ambitne ale użyteczne.

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 31 sie, 2006 23:57

Dostałem FFURkę od Trupa... myślałem, że mi nie pójdzie, ale co tam: przynajmniej troche screenów porobie. No i tak... jak załaduje trochę jednostek to sie tnie... ale efekty są Boskie! Po prostu orgazm w pełnym galopie! Jednostki to chyba najgorszy element ;] Jakby dowalili nowych ruskich od ORCS to by była kompletna jazda. Ale czy teraz jest źle? :P
Obrazek

Wojtek

Major

Major

PostPt 01 wrz, 2006 15:39

nie jest zle:D dzieki zGuba:dNie wiem czy to to o co mi chodzilo ale sprawdze:D a ten config byl pare strn temu dany ale link juz nie teges:)pzdr^^

edit: ee jak mam zainstalowac ten config skoro to nei jest .bin?prosze o pomoc bo w tych sprawach doswiadczony nie jestem;dpzdr

zGuba

Moderator

Moderator

PostPt 01 wrz, 2006 16:49

eee... niezbinaryzowany config wymaga najpierw zbinaryzowania programem CPP2BIN (jest w dziale download OFPCenterPL :arrow: Programy), inaczej gra się wykrzaczy. Jak nie chcesz go ściągać, zawsze możesz ściągnąć zbinaryzowany config ;) oczywiście musisz zmienić nazwe z ffurconfig.bin na config.bin (a oryginalny najlepiej zachować dla potomności :D )
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint