Teraz jest So 21 cze, 2025 05:01

Deszcz by Loony

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Loony

Pułkownik

Pułkownik

Deszcz by Loony

PostSo 09 wrz, 2006 17:31

Kilka tygodni temu wydałem finalną wersję moich tekstur deszczu. Zapowiedziałem przy tym, że będą one poprawione w wolnej chwili. No i oto dzisiaj wydaję wersję 2.0 nowych tekstur. IMO jest to już maksymalny poziom jaki udało mi się osiągnąć. Ale będę się starał coś w tym jeszcze pogrzebać :P
W paczce znajdziesz trzy rodzaje teksturek:
- Low - lekkie kropienie
- Semi - zwykły deszcz :P
- Hard - mocna ulewa. Prawie jak mgła

Kiedy wsadziłem do Flashki wersję Semi, aż sam się przestraszyłem tym co udało mi się zrobić... i muszę zaznaczyć, że nie należe do ludzi, którzy chwalą się byle czym ;]
Tak więc tutaj kilka screenów:

Obrazek Obrazek Obrazek

Read me:
----------------------------------
Loony Rain textures v2.0
----------------------------------

No i oto macie przed sobą nową i zarazem ostatnią (ale kto wie) wersję tekstur deszczu mojego autorstwa. W paczce znajdziecie trzy różne rodzaje deszczu. Od lekkiego kropienia, przez zwykły deszcz, aż do ulewy. Nie stwierdziłem również żadnych lagów, ale to w zasadzie zalezy od komputera ;) Miłego grania!

RODZAJE TEKSTUR
1 Low - lekkie kropienie
2 Semi - zwykły deszcz :P
3 Hard - mocna ulewa. Prawie jak mgła

INSTALACJA:
1. Wybierz jaki rodzaj tekstur chcesz (patrz tabelka wyżej)
2. Otwórz wybrany folder i skopiuj z niego cztery pliki
3. Wejdź do folderu tam gdzie masz zainstalowane OFP, otwórz folder z niebem, wejdź do folderu 'newdata' i wklej tam pliki. (np. C:/gry/OFP/@niebo/newdata/) Ewentualnie zgódź się gdy będzie kazał podmienić pliki.
4. Teraz uruchom plik 'install.bat'
5. Ciesz się nowym deszczem :)

LICENCJA:
Tekstury mogą być wykorzystywane w sky packach bez mojej zgody, ale prosiłbym o powiadomienie mnie w przypadku wykorzystania.
Nie odpowiadam za jakiekolwiek zniszczenia komputera czy inne tego typu szkody (sfajczenie monitora, spięcie etc.). Czyli używasz go na własne ryzyko.

Autor: Loony

gg: 7298887
invalid_adres@o2.pl

Plik ściągnięto z www.lofp.xt.pl
Loony OFP Page

No i plik: Loony Rain textures v2.0 (1.91 MB)
Obrazek

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 09 wrz, 2006 18:39

Wyglada bardzo dobrze. Ale nie rozumiem nic z tej instrukcji instalowania. Jak mam to zrobic ? Nie mam zadnego folderu "@niebo". Potrzebny do tego jakis mod, inny addon czy cós ?

Jon

Generał

Generał

PostSo 09 wrz, 2006 19:05

Potrzebujesz niebo Llaumy, Kegetysa [alias HiSky], tudzież niedawno wydane modulsky.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 09 wrz, 2006 19:08

Wielkie dzieki Jonez.

No, to bardzo fajnie, ze readme.txt jest tak wspaniale dopracowany... O takim czyms nalezy pomyslec jeszcze przed wydaniem swojego dziela. :???:

traffix

Chorąży

Chorąży

PostSo 23 wrz, 2006 18:01

pokazałby ktoś screeny z tego addonu?

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostN 24 wrz, 2006 17:07

Wiesz... żeby cokolwiek było widać to bym musiał wrzucić grafike jako BMP, a to bedzie miało jakieś 3 MB. Tekstury masz na górze ;]

a zreszta: co za problem ściagnąć i wypróbować? zawsze możesz wsadzić poprzednią wersję.
Obrazek

zGuba

Moderator

Moderator

PostN 08 paź, 2006 18:58

;) zgrabnie to wygląda ;)

Diego

PostCz 12 paź, 2006 15:19

Lonny , bardzo mi się ten deszcz podoba . Gratuluje pomysłu i wykonania :spoko: Widac że znasz się na teksturach

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Deszcz by Loony

PostPt 13 gru, 2024 08:04

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Deszcz by Loony

Powrót do Operation Flashpoint