Teraz jest Wt 24 cze, 2025 00:30

vilasss addons' - Newsy

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 sie, 2006 14:41

Może i słabe (jak dla kogo), ale z każdym kolejną wersja coraz lepsze (np. rosajnie w camo). Broń jest też coraz lepsza (coraz wiecej broni nie tylko ma poprawione modele, ale tez dodane animacje dzialania podczas strału ruchomych elementów broni).
Wszyscy (nażekajacy) by chcieli aby Vilas robil wypaśne addony a nikt (nieaml) mu w tym pomóc nie chce...
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 sie, 2006 14:49

Lepsi rosjanie? Może i textury są dobre, ale modele kiepskie. Powinien posiedzieć nad tym trochę dłużej. Jeżeli chodzi o pomoc to jak powinieneś wiedzieć, jeżeli sam addonmaker nie prezentuje większego poziomu to nikomu nie chce się pomagać. Gdyby był choć jeden wypasiony model, byłoby lepiej, owiele lepiej...
Poza tym jest wielu addonmakerów, którzy pracuja solo i bardzo dobrze im to wychodzi. :roll:
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 23 sie, 2006 21:36

To może ja się wypowiem na temat tego addonu\packa\modyfikacji ( według uznania ). Na wstępie zaznaczam że jest to opinia kogoś kto lubi dużo, ciekawie i uniwersalnie, nawet jeśli odbija się to na jakości produktu, dlatego większość i tak się nie zgodzi z moją opinią. Pierwsza słowa jakie wypowiedziałem po uruchomieniu packa w edytorze były "o ku**a. Ale tego dużo". Później było już tylko lepiej. Uruchomiłem jednostkę Black Op'a i powiem że się zaskoczyłem bo wyglądało to lepiej niż sobie wyobrażałem. Banan na "paszczy" zrobil sie większy gdy zacząłem przeglądać dalej i dalej. Od wyboru do koloru. Pełno ciekawych broni, które mają całkiem niezłe dźwięki podczas strzelania i przeładowywania. Bronie są wykonane dobrze jak na taką ilość, tekstury nie odstraszają i nie przeszkadzają w grze a niektóre są naprawdę ładnie wykonane. Zaliczyć na plus trzeba że autor zrobił pack uniwersalny co bardzo mi przypadło do gustu. Bo gdzie indziej możemy znaleźć w tym samym packu, jednostki z wojny koreańskiej, pierwszej i drugiej wojny światowej, z wojny wietnamskiej, jednostki brytyjskie z lat 80 oraz współczesne ( Bardzo mi brakowało addonów w tym stylu a trzeba przyzanć że ich jak na lekarstwo. Sytuację poprawił pack vilassa ), Elitarne oddziały specjalne, jednostki SWAT, GROM, pełno rosyjskiej piechoty (tak współczesnej, jak tej z okresu WWII), partyzantów z WWII, Polską piechotę w różnych kamuflażach ( współczesną ale także WWII )... Prawdopodbnie pominąłem jakieś jednostki bo nie sposób wszystkiego zapamiętać. Dużo ludzi skarży się na "nocniki" ( czyt. hełmy ). I tu muszę przyznać rację, ale jednak nie całkowitą. Tylko w niektórych jednostkach jest to zauważalne, a jesli już to w żadnym przypadku nie przeszkadza w grze. Powiedziałem ( a raczej napisałem ), że jednostek jest od groma, co lekko odbija się na jakości jednostek. Podkreślam słowo "lekko", gdyż moim zdaniem jednostki wykonane są ładnie. Tekstury są całkiem ciekawe i ładne, a to że niby model kiepski... no, przyznam się że nawet gdybym to jakoś zauważył to i tak mi by to nie przeszkadzało. Podsumowując, uważam że najnowsza wersja Vilass packa jest zrobiona porządnie. Widać że autor włożył sporo pracy by pack sensownie wyglądał, i chociaż część ludu zadowolić tą paczką. Oczywiście, mógłby postarać się bardziej i zrobić mniej, a bardziej ładnie, porządnie, ale widać że nie takie było założenie. Moim zdaniem warto ściągnąć tą paczkę i chwile w nią pograć, chociaż po to, by zobaczyć ile zostało tego wszystkiego upchnięte i jak bardzo uniwersalny jest ten pack.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 sie, 2006 21:57

Vilas mam twój pack i nie gra mi jedna rzecz: otóż kiedy robie jakiegoś żołnierza i daje podgląd to mi piszeże nie może czegoś tam otworzyć a czasem tnie sie komp. Czy źle sie plik downlołdnoł czy jest ogólnie coś nie tak a zależy mi na twoim packu bo daje ogromne możliwości

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 sie, 2006 22:13

Hmm... Oba packi ściągnięte i zainstalowane (Res=>Addons)?
Wersja ofp 1.96? Jeżeli tak to powino działać...

zGuba

Moderator

Moderator

PostŚr 27 wrz, 2006 18:54

Nie mogę, super :D najlepsza ta szkoła!

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 27 wrz, 2006 19:17

Nie mogę, super Very Happy najlepsza ta szkoła!

Taa....będzie co wysadzać.

A WP w pustynnej panterce na pewno sie przyda :)

Wladek

Chorąży

Chorąży

PostŚr 27 wrz, 2006 19:23

plac zabaw też.Jednostki prezentują się na dość dobrym poziomie choć mógłbyś wykorzystać twarze Laumy i nowe dłonie,będzie lepiej wyglądać.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 27 wrz, 2006 19:48

Autor sam najlepiej wie co może wykorzystać, a czego nie może. Prawda?
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Wladek

Chorąży

Chorąży

PostŚr 27 wrz, 2006 19:58

No wiem.ale TYLKO proponuje...

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 27 wrz, 2006 20:54

Równie dobrze możesz zaproponować na GG i PW. Jakby tak wszyscy zaczęli proponować to ten temat miał by więcej stron niż kawały...
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Bezel

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 27 wrz, 2006 21:31

Dobrze że w nowym Vilaspacku będą żołnierze Luftwaffe,
http://www.ofp.bmj.pl/phpnews/images/viwp10.jpg
Ta wyspa całkiem nieżle wygląda ten plac zabaw, zagroda, całkiem nieźle! :spoko:

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 27 wrz, 2006 22:11

To nie żołnierze Luftwaffe, a spadochroniarze (właściwie oficrowie bez camo)... Te koszule to rzeczywiście Luftwaffe (takie nosili piloci oraz spadochroniarze- zółte naszywki na kołnierzach)... Jednostki polowe Luftwaffe (w tym słynny "Herman Goring"- pancerno-spadochronowa :P ) miały czerwone naszywki na kołnierzach...
Jednostki FJ oprócz tej koszuli nosili także zieloną koszule (nie wiem czy był to krój dla Heer czy dla Luftwaffe) oraz kuszule (i spodnie) Luftwaffe w camo "tropikalnym" (pustynym)- Afryka, Sycylia i część żołnierzy FJ walczących we Włoszech... Ale głowy za te informacji nie dam :P

mossin

Major

Major

PostŚr 27 wrz, 2006 23:25

Dokładnie to tak wygladali:
Obrazek
ubiór bardzo podobny do uwczesnego umundórowania wojsk szwajcarskich, którego mamy teraz pełno na naszym rynku.

Częsciej spotykało sie jednak spadochroniarza w wersji bardziej maskującej i brudno zielonej :razz:

Edit

Mossin masz 24 godziny na poprawienie tego skandalicznego postu - ORTOGRAFIA !!!!!! - Yac
Ostatnio edytowano Cz 28 wrz, 2006 09:28 przez mossin, łącznie edytowano 1 raz
..|..

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 27 wrz, 2006 23:35

Co do wersji "bardziej maskującej" to były to albo bluzy w camo Luftwaffe lub też (znacznie częściej) kombinezony skoczka w camo (pod tym nosili te koszule)...
Co do camo ("kombinezonów" FJ) to ja naliczyłem z 5 rodzjaów :P (zielone, dwa rodzje camo letniego i dwa ziomwego)... Do tego dochodziły jeszcze zimowa parka i wymienione już wcześniej camo jednostek polowych Luftwaffe (choć to używano bardzo sporadycznie)...
Wracając do dyskusji to z dobrze poinformowanego żródł wiem że żołnierze FJ będą mieli (przy sprzyjających wiatrach :P) ładwnice do musera w camo (materiałowe- specjalnie zaprojektowane dla FJ) oraz ładownice do Fg42 (choć nie wiem czy te też w camo); 2 rodzaje camo hełmów (standartowy oraz trójkolorowy).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint