Teraz jest So 30 sie, 2025 15:09

Curse Everon

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

Curse Everon

PostCz 12 paź, 2006 17:22

Co myślicie o tej nowej kampanii zombie1 "Curse Everon". Wyszła dwa dni temu, a ja już pierwszego dnia ją zassałem i przeszedłem. Dobra, ale za krótka i w ogóle nie straszna. Napiszcie tutaj, co o niej myślicie.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 12 paź, 2006 17:27

O nie....znowu "potfur wrucil"....
Powiedz...co ci do tego co ja o tym myśle ?...

Jon

Generał

Generał

PostCz 12 paź, 2006 17:56

Czerpie perwersyjną przyjemność z czytania waszych wypocin. Potem spisuje je na kartkę i...

... nie, lepiej żebyś nie wiedział...

A na samego Martina szkoda słów. Chcesz się bać? Graj w Silent Hill. OF to symulator, więc nie oczekuj cudów.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 12 paź, 2006 18:04

No ale wiesz. To w końcu Kampania horror. A więc musi być troche straszna. Przyznaje, że w The forest troche się trzęsłem.

brambi napisał(a):Jak grałem pierwszy raz to wszedłem na wieżę i bałem się zejść

żuker

Major

Major

Re: Curse Everon

PostCz 12 paź, 2006 23:39

Martin napisał(a):Wyszła dwa dni temu.

Kampania została udostępniona do ściągania 2 tygodnie temu...

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 13 paź, 2006 12:49

dobra, czepiacie sie chłopaka, widocznie słabo sibie klawiature podkredil i mu sie zle pisze ;]

a co do kampani: jak dla mnie to jest całkiem dobra. Poczatek dosc nudny (koles cie wozi po całej wyspie), ale realistyczny. Na razie nie miałem czasu zeby za bardzo sie w to wglebic, ale dzisiaj sie z tym zabawie ;) mam nadzieje, ze bedzie utzrymane w klimatach The Forest
Obrazek

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 13 paź, 2006 13:32

Jest stanowczo za krótka, ale miejscami trudna. Zwłaszcza pierwsze starcie. niestety potem jest bardzo prosta.

żuker.
napisałem napisał(a):Wyszła dwa dni temu

miałem na myśli że była do ściągnięcia z tej strony 2 dni.

żuker

Major

Major

PostPt 13 paź, 2006 23:36

Ogólnie powiem że kampania wymiata, a szczególnie skrypty są niesamowite. Loony, poczekaj aż dojdziesz do misji w Piekle. Teleporty, etc... - Perfekcyjnie wykonane.

SPOILER:

Najbardziej spodobała mi się misja, w której gracz stara się dotrzeć do amerykańskiej bazy wojskowej. Gdy tam dociera, jedyne co zastaje to wysokie drewniane ogrodzenie. Po chwili wrota (bramę) otwierają żołnierze, którzy się tam okopali i czekają na ewakuację. Rozmowa z Oficerem, który wspomina że ze względu na złą pogodę, helikopter nie przybędzie szybko. Mówi żeby się nie martwić, ponieważ w bazie jest dużo żołnierzy i amunicji. Niestety, gdy nadchodzi noc, zasilanie zostaje wyłączone i zapada ciemość. Po chwili baza zostaje zasypana wrakami samochodów, dziesiątkami samochodów i następuje atak. Tego nikt się nie spodziewał... W kampanię grałem w nocy i muszę przyznać że się porządnie wczułem w klimat.
Czasem zdarzyło mi się podskoczyć na krześle gdy w głośniku za moją głową, było słychać uderzenie pioruna (autor użył dobrze wykonanych, niestandardowych dźwięków).

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 14 paź, 2006 08:46

To mi zrobiłeś na to ochotę, a dzisiaj musz ejechac do Poznania :/

@żukier - a jakiego masz kompa? Bo nie wiem czy mi to wszystko pójdzie :roll:
Obrazek

Maxi16c

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 14 paź, 2006 10:54

Ja grałem sobie u kolegi w tą kampanie. Nawet całkiem fajna podoba mi się klimat gry i muzyka :D :spoko:

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 14 paź, 2006 13:11

No ale jest no za krótka. Powinno się całą wyspe zwiedzić, poużywać czarów, bo są w bodajrze wampirach GEMBa, wsadzić w to wszystko łowców wampirów. Wtedy byłoby super.

archiee

Chorąży

Chorąży

PostSo 14 paź, 2006 13:38

Kampania jest świetna, dopracowana i na dodatek wszystkie dialogi są mówione. Do tego dochodzą świetne skrypty, efekty dźwiękowe i muzyka tworzące klimat... Przyznam, że jak słyszałem niektóre dźwięki to aż mnie ciarki przechodziły...

[SPOILER]
Moment, w którym myślałem, że zawały dostanę był w momencie drugiej misji w piekle, w której trzeba było pokonać diabła. Pojawiał się on znikąd, a w tle słychac było głośny krzyk kobiety... Przyznam, że koleś był cholernie mocny i musiałem w niego wywalic około trzech magazynków z M16...
[/SPOILER]

Kampania jest trochę za krótka. Myślę, żze gdyby dodać z 2-3 misje byłoby jeszcze lepiej...

Moja ocena: 8/10

BTW: Jeszcze lepiej jest grać na FFUR 2006...

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 14 paź, 2006 13:47

Kampania była naprawde dobra, no ale jeszcze sie można troche doczepić dialogów, bo ci co mówią chociaż ich otaczają demony mówią sobie znudzonym i spokojnym głosem. Ale to są tylko małe błędy.

żuker

Major

Major

PostSo 14 paź, 2006 16:33

Loony napisał(a):@żukier - a jakiego masz kompa? Bo nie wiem czy mi to wszystko pójdzie :roll:

AMD Athlon 1.10 Ghz; 256 MB of RAM; Nvidia Riva TNT2 - i działało płynnie :).

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 14 paź, 2006 18:58

żuker napisał(a):
Loony napisał(a):@żukier - a jakiego masz kompa? Bo nie wiem czy mi to wszystko pójdzie :roll:

AMD Athlon 1.10 Ghz; 256 MB of RAM; Nvidia Riva TNT2 - i działało płynnie :).

No to piknie :D ja mam C1.2 GHz, 256 ram, GF2 mx400. No to już mnie paluszki świeżbią :D

I od razu takie pytanko:
czy po zlikwidowaniu wszystkiego w Morton jest potrzebny samochód żeby powrócić? Bo nie wiem czy mam tego uaza oszczędzać :P
Obrazek
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint