Chciałem zrobić taką sytuację: Podczas złej pogody śmigłowiec próbuje wylądować, z powodu wiatru rzuca nim jednak na lewo i prawo. Czy wie ktoś jak coś takiego zrobić, żeby helikopterem przez pewnie czas rzucało na boki (jakby został trafiony z jakiegoś działka małego kalibru)?
¦migłowiec ma zabrać gracza, jednak nie może wylądować z powodu wiatru, gracz ogląda "od dołu" jak śmigłowcem rzuca na boki. Fajnie by było gdyby SI sterujące tym helikopterem nie rozbiło się z powodu tego rzucania chodzi tylko o sam efekt "wizualny".
#exit driver _heli sidechat "Tu pilot śmigłowca. Za bardzo tutaj wieje, nic z tego. Dajcie mi namiary na mniej wietrzne lądowisko!" _heli flyinheight 30 _heli domove getpos miejsce_przeznaczenia
Dodałem parę ciekawych opcji. Zaznaczam że NIE WIEM czy będzie działać poprawnie. Oczywiście trzeba będzie stworzyć np. niewidzialne H i nazwać je miejsce_ladowania.
No tak. Mój skrypt działa nieco dziwnie i przydałoby się żeby ktoś go dopracował ^^ efekt nie zawsze jest taki jaki miał być w zamierzeniu. Więc - sprawa jest nadal otwarta!