Teraz jest So 21 cze, 2025 15:07

Misja MP

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Niemiec

Szeregowy

Szeregowy

Misja MP

PostWt 19 gru, 2006 23:37

Cześć!
Mam duży problem chcę utworzyć misję multiplayer taką jak Hold Castle na Nogovie. Skopiowałem wszystkie obiekty zmieniłem im miejsca według mojego uznania, niektóre (jednostki) usunąłem. I ciągle są problemy nie mogę zająć danej pozycji (przez zagarnięcie flagi) i "wyskakują" różne błędy. Może ktoś ma pomysł jak zrobić taką misję wszystko może być tak samo tylko inne rozmieszczenie jednostek większa ich liczba oraz 3 strony konfliktu. Przypominam chodzi o misję Hold Castle. Proszę o pomoc...
http://www.ofp.lua.pl/viewtopic.php?t=8604 - proszę zaglądać razem zdziałamy więcej.

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostWt 19 gru, 2006 23:47

A skopiowałeś skrypty z Hold Castle do twojej misji?
"Ojej, jakże ja kocham koniczki!"
:kloda:
  ▲
▲ ▲

Niemiec

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 20 gru, 2006 00:43

Skopiowałbym gdybym tylko wiedział skąd. Rozpakowałem misję za pomocą dePBO a tam nigdzie nie było skryptów (chyba że coś przeoczyłem) ale raczej nie.
http://www.ofp.lua.pl/viewtopic.php?t=8604 - proszę zaglądać razem zdziałamy więcej.

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 20 gru, 2006 00:46

Rozpakowałem tę misję programem "PBO Decryptor" w wersji 1.5, i mam w głównym folderze tej misji, aż 5 skryptów, z czego jeden, wygląda na skrypt odpowiedzialny za przejmowanie flag.

Obrazek

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostŚr 20 gru, 2006 13:35

I zaznaczone pliki należy skopiować do folderu swojej misji.
  ▲
▲ ▲

Legion

Kapral

Kapral

PostŚr 20 gru, 2006 13:56

Ovg napisał(a):I zaznaczone pliki należy skopiować do folderu swojej misji.

Należy skopiować wszystkie, zaznaczone to skrypty, ale reszta też jest potrzebna.

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 20 gru, 2006 14:01

Legion napisał(a):
Ovg napisał(a):I zaznaczone pliki należy skopiować do folderu swojej misji.

Należy skopiować wszystkie, zaznaczone to skrypty, ale reszta też jest potrzebna.

Tak, najlepiej wszystko, prócz oczywiście samego pliku z misją, czyli mission.sqm

Niemiec

Szeregowy

Szeregowy

Misja MP

PostŚr 20 gru, 2006 17:48

Dzięki bardzo!
Ale jest problem chcę do walki dołączyć partyzantów. Jak to zrobić?? I jeszcze jedno kiedy chcę wpisać w inicjacji flagi "\Flags\Pakistan.jpg" (Partyzaci to pakistańczycy) "wyskakuje" mi że plik nie został odnaleziony. Poza tym chciałem dodać jeszcze jedną flagę żeby było ciekawiej może ktoś wie jak??
:) Flaga nr II ma mieć taki sam status jak flaga pierwsza

Ovg

Porucznik

Porucznik

PostŚr 20 gru, 2006 18:58

Masz addon Flags?
  ▲
▲ ▲

Niemiec

Szeregowy

Szeregowy

Misja MP

PostŚr 20 gru, 2006 20:05

Tak mam, pobrany ze strony ofp, ale za przeproszeniem co to ma do rzeczy??

traffix

Chorąży

Chorąży

PostŚr 20 gru, 2006 20:36

bo za przeproszeniem tam są flagi wszystkich państw i pare resistance za przeproszeniem

EDIT. Ja się przecie nie wkurzam :D
Ostatnio edytowano Śr 20 gru, 2006 23:42 przez traffix, łącznie edytowano 1 raz

Niemiec

Szeregowy

Szeregowy

Misja MP

PostŚr 20 gru, 2006 22:31

Dobra szefie spkojnie! 8) Chcę po prostu wiedzieć co muszę zrobić żeby ustawić dwie równoważne flagi (oprócz ustawienia ich na mapie bo to już wiem) które każdy będzie mógł zdobyć. I żeby były trzy strony konfliktu (east, west, ressistance). :D

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Misja MP

PostPt 13 gru, 2024 13:22

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Misja MP

Powrót do Operation Flashpoint