Teraz jest So 21 cze, 2025 15:55

[PROBLEM] Operation Flashpoint Platynowa Edycja - K. Klasyki

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

l1nxus

Szeregowy

Szeregowy

[PROBLEM] Operation Flashpoint Platynowa Edycja - K. Klasyki

PostPt 22 gru, 2006 21:53

Mam problem z z edycja OFP podana w temacie.

W menu (wchdodzac do gry swiezo po instalacji) pokazuje mi wersje 1.96.
Gdy probuje zainstalowac FFURA wyskakuje komunikat, ze mam wersje 1.46 (RESISTANCE jest zainstalowane :!:).
Sciagam patch 1.91 > 1.96 i dalej ten sam komunikat. Nie wiem o co w tym chodzi. W edycji platynowej (kolekcja klasyki to to samo co Superseller tylko tansze) jest CWC, Gold Upgrade i Resistance. Czyli wersja min. powinno byc 1.75!
Dodaje ze gra jest zainstalowana pod sciezka x:\Program Files\Kolekcja Klasyki\Operation Flashpoint\
Prosze o pomoc :(
Ostatnio edytowano Pt 22 gru, 2006 23:07 przez l1nxus, łącznie edytowano 1 raz
Operation Flashpoint: BHD MOD Beta Tester
Kurde ludzie, ta gra ma 5 lat a nikt nie umie latać A10 i UH-60 ? (wypowiedź z pewnego serwera)

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostPt 22 gru, 2006 22:01

W katalogu głównym gry masz plik .exe w wersji 1.46 oraz drugi w wersji 1.96. Zmień nazwę tego 1.96 na taką jaką ma 1.46. Nie jestem pewien, bo sam robiłem już to dosyć dawno temu, więc najpierw zrób sobie kopie tych plików.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 22 gru, 2006 22:08

Najpierw zainstaluj OFP i upewnij się, że jest 1.96 a nie 1.46
Spróbuj uruchomić jakiś addon wymagany najnowszej wersji Res'a i zobacz jaki będzie efekt

a tak poza tym to gdzieś na forum było poradnik patchowania OFP. Tam masz wysztko idealnie opsiane

aha:
dodaj rodzaj tematów, bo zaraz moderacja wleci z pianą na ustach...
Obrazek

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostPt 22 gru, 2006 22:13

Jak już napisałem, gra wydana w kolekcji klasyki tworzy dwa pliki uruchamiające - 1.96 odpala się tylko przez oficjalne menu "kolekcja klasyki", więc prostym trikiem jest zmiana nazwy tych plików tak, żeby był tylko 1.96. Wiem, bo sam mam OFP z tej serii.

l1nxus

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 22 gru, 2006 23:07

Dzieki. Wlasnie wedlug tego poradnika sie kierowalem. Sa w nim bledy. Proponuje przykleic ten temat.
Kurde ludzie, ta gra ma 5 lat a nikt nie umie latać A10 i UH-60 ? (wypowiedź z pewnego serwera)

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostPt 22 gru, 2006 23:13

Jak sam napisałeś są tu błędy, więc nie przyklejać, a napisać porządny poradnik na ten temat.

l1nxus

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 22 gru, 2006 23:41

Bledy sa w poradniku do patchowania. Zmiana nazyw plikow startgame.exe i OPERATIONFLASHPOINT.EXE i reinstalacja modow daja skutek. Tu jest wszystko dobrze napisane. Na jutro dokladniej to opisze.

HAV

PostPt 22 gru, 2006 23:45

l1nxus napisał(a):Dzieki. Wlasnie według tego poradnika sie kierowalem. Sa w nim bledy.

Już nie ma, a przynajmniej nie powinno być. W chwili, gdy go pisałem nie było 100% pewności co do wersji Spuer$eller (i nadal nie ma - jak ktoś ma, proszę o info o wersji podstawowej). Poza tym - Twoja to Kolekcja Klasyki (o której de facto nie ma nic w poradniku) w wersji 1.96 jako bazowa, więc nie myl jej z Super$eller.

A teraz do rzeczy - prawda jest taka, że nie czytałeś całego poradnika, albo czytałeś go wybiórczo, bo pierdzielisz głupoty aż głowa boli...
W menu (wchdodzac do gry swiezo po instalacji) pokazuje mi wersje 1.96.
Gdy probuje zainstalowac FFURA wyskakuje komunikat, ze mam wersje 1.46 (RESISTANCE jest zainstalowane Exclamation).
Sciagam patch 1.91 > 1.96 i dalej ten sam komunikat. Nie wiem o co w tym chodzi.

Skoro masz na starcie 1.96 to co chcesz jeszcze patchować... zamiast "polepszyć" (chociaż nie ma już czego, bo wyższej wersji ofp nie ma), sknociłeś jedynie całą instalację...
W edycji platynowej (kolekcja klasyki to to samo co Superseller tylko tansze) jest CWC, Gold Upgrade i Resistance. Czyli wersja min. powinno byc 1.75!

Kolejna bzdura - czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli...

Proponuje przykleic ten temat.

Nie widzę ku temu powodów.

l1nxus

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 23 gru, 2006 08:41

Normalny skrot programowy jest do wersji 1.46. Tu jest opisane jak to zrobic do 1.96, dlatego dokleic ten temat. Z tym Supersellerem doszlem do prostego wniosku. Sa od jednego dystrybutora :shock:. Moze napisalem tu glupoty, ale w kazdym razie dzieki za pomoc. A moze w poradniku patchowania byloby to zawarte?

HAV

PostSo 23 gru, 2006 16:24

Skrót powinien być do dwóch wersji - CWC 1.46 i RES 1.96...

Będzie potwierdzone info co do wersji Super$eller'a, to pomyślimy o update'cie poradnika.

l1nxus

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 23 gru, 2006 16:40

A ja tym czasem napisze jakich plikow, jak zmienic nazwy zeby mody nie wysypywaly problemow na temat wersji.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: [PROBLEM] Operation Flashpoint Platynowa Edycja - K. Kla

PostPt 13 gru, 2024 13:28

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: [PROBLEM] Operation Flashpoint Platynowa Edycja - K. Kla

Powrót do Operation Flashpoint