ACRE daje wiele możliwości ale w obecnej wersji nie jest dość stabilna aby przyjąć ją na użytkowanie:
1. Dźwięk 3D jest lepszej jakości niż w A2T i podczas rozmów postaciom w grze PORUSZAJĄ SIĘ USTA.
4. Brak przebitek, RELOAD ALL oraz korzystania ze schowka systemowego do przekazywania danych do TSa.
5. Ciekawe panele obsługi radia
ACRE +/-:
ad.1
+dźwięk 3D jest OK
-ale przy liczbie graczy 22 ze słabszym pingiem(max 100!) powstawały błędy
-bug usta poruszają się z opóźnieniem nawet takim ,że zaczynają się ruszać jak już skończysz mówić -> nieporozumienia w oddziale taki "ficzer" jest tylko filmowy...
-bug usta poruszają się ,a ty nie słyszysz co do ciebie mówi osoba co stoi 2m od ciebie mimo iż inna osoba stojąca o 1m dalej słyszy wszystko
- ^ bug przy 22 osobach stoi 5 osób + ty i każdy słyszy tylko kilka z nich przy 18 graczach już zniknął i powtórzenie testu z "musztrą" to udowodniło
ad.4
-Kriss i jeszcze ktoś udowodnili ,że i tak potrafią zrobić przebitkę
ad.5
-były tak ciekawe że RTO nie mogli się w nich połapać -> to wymusi zrobienie naprawdę porządnego Master Classes dla RTO + instrukcje instalacji ACRE i obsługi na forum
no a teraz inne co nie podpadają po te punkty:
-Crashe TS-a nadal istnieją (miałem po jednym na rozgrywkę raz 22 raz 18 osób)
-Serwer / ACRE nie dało rady z 22 graczami (to jak to określono powolne odpalanie skryptów) (znaczna poprawa przy 18 ,ale nie podoba mi aby co misje robić 30 minut+ na selekcje kto zagra ,a kto nie i "sprawdzanie ja cie słyszę a ty mnie?")
-Dziwne błędy w lobby po misji testowej
-Konieczność restartu ARMY, TS-a i serwera co misje.....
-brak Long range w pojazdach
-VOIP ludzie nie wiedzieli jak wyłączyć -> jak przejdziemy na ACRE trzeba by chyba VOIP-a wyłączyć odgórnie na serwerze( jest taka opcja? bo chyba powinna być...)
-nachodzące się częstotliwości radia(sytuacja Charlie i Bravo 2 -> Dread opisał że na kanale 1 słyszał i kanał 2 i 4)
+Klimat z wywoływaniem i nawiązywaniem kontaktu
+zniekształcony głos na radiu
+zakłócenia które powodują że komunikaty są nadal choćby trochę zrozumiałe
+"Zasięg i jakość komunikacji radiowej zależy również od ukształtowania terenu."
+ LR słychać z modulacja i zakłóceniami trochę ciszej mimo ,że koleś je trzymający stoi 5m od ciebie
+Filmowość można z tym zrobić naprawdę dobre "produkcje propagandowe"
+możliwości budowania klimatu ACRE są ponad przeciętne
podsumowując póki nie ma stabilniejszej mniej zbugowanej wersji NIESTETY trzeba zostać przy A2T nie możemy pozwolić aby część graczy odpadała bo ACRE(/inny addon) jest zbyt zbugowane by grać na full serwerze

i tak trzeba będzie to jeszcze przedyskutować na ts-ie po testach wersji stabilnej teraz jestem na NIE ale jak poprawią bugi ...
![:]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)