Teraz jest So 28 lut, 2026 19:48

VILAS Arma addons

Archiwum działów sekcji Armed Assault
  • Autor
  • Wiadomość

eJay

Chorąży

Chorąży

PostWt 17 mar, 2009 23:28

Jeszcze odnośnie AI:

Ustawiłem kiedyś w losowej bazie na Północnym Sahrani kilkanaście jednostek i kazałem im maszerować/patrolować. Gracza ustawiłem jakieś 500 metrów nieopodal bazy, w gęstym lesie. Postawiłem też wyzwalacz "Zachód--->Obecny" i żeby włączył się alarm w bazie. Wiecie co? Zrobiłem może 50 kroków i alarm się włączył! ;-) How?

Ten MOD miał wbrew pozorom szansę istnienia w obecnej postaci, gdyby Tarik zakończył kodowanie aplikacji na wyglądzie menu, interface i drobnych, graficznych szczegółach. Ale on postanowił zmienić gameplay. Ba, nawet jak podłączono do P85 zawartość ECS, to on to jeszcze modyfikował, przez co powstawały takie numery jak ten powyżej.

slacker7

Major

Major

PostWt 17 mar, 2009 23:36

No nie najlepiej to wygląda, widać, że pan Mudżahedin to powinien wziąć dwa gwoździe i włożyć do gniazdka.

P.S Tak wyraziłem złość do T-Birda, że aż warna dostałem. Uff...
Ostatnio edytowano Śr 18 mar, 2009 08:20 przez slacker7, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostŚr 18 mar, 2009 04:07

Ufff. Dopiero teraz przebrnęłem przez ostatnie 2 strony topicu. Tragikomedia.

Inna sprawa, z takich a nie innych powodów cośtam wiem. Pytanie do Ciebie Vilas - czy mogę się wypowiadać?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Kuszek

Kapral

Kapral

PostŚr 18 mar, 2009 17:38

Vilas, a nie możesz po prostu powiedzieć im, aby się, że tak powiem, wynieśli z tego moda i tylko tym co chcą wg pierwotnych założeń go tworzyć "pozwolić" zostać ? IMO to jest najlepsze rozwiązanie w tym wypadku.

PS. Sorry za chaotyczność, ale dziś nie mam głowy do tego...

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 18 mar, 2009 19:05

vilas (czy VILAS jak wolisz), kwestia leży z ruskimi raczej w tym, że w Związku Radzieckim była NAPRAWDĘ dużo różnorodność sprzętu. Przypuszczam też, że garnizony na zachodzie (jak chociażby Borne Sulinowo), dostawało najnowszy sort mundurów zaraz po jednostkach uczestniczących w interwencji w Afganistanie. Do zagranicznych garnizonów wybierano elitę ze związku radzieckiego (dywizje gwardyjskie) i jakby chociaż się spojrzało na filmy, z opuszczania już wcześniej wspomnianego Bornego, to da się zauważyć, że wszyscy są jednolicie umundurowani (gdy to aż do 1994 zdarzało się, że żołdak dostawał jakiś epokowy mundur, ciekawym filmem, ilustrującym to zjawisko jest ДМБ). Co nie kłóci się wcale z tym, że mogły się zdarzyć przypadki noszące furażerkę, mieszok, KLMK lub mundur wz69. Taka różnorodność narasta zresztą już do rangi jakiejś tradycji narodowej, bowiem i dzisiaj, w FR można spotkać oddział ubrany w 3-4 różne kamuflaże (a o konfiguracji sprzętowej, jaką noszą na sobie to już nie ma co nawet wspominać).

Już tak nawisaem mówiąc, slacker, nie wiem skąd to ograniczenie umysłowe u Ciebie wynika ale nie sądzisz, że nic do rzeczy ma pochodzenie/narodowość? Kretynów nie sieją i to, że jakiś polaczek Ci za skórę zalezie od razu oznacza to, że TO CAŁY NARÓD JEST TAKI?
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Jon

Generał

Generał

PostŚr 18 mar, 2009 19:37

Rey rasisto uspokój się.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 18 mar, 2009 19:49

Jonez napisał(a):Rey rasisto uspokój się.

i co miał na myśli ten, jaśnie wielmożny użytkownik, przez te słowa. Czyżby skryta ironia, szyderstwo albo jakaś personalna niesnaska jest tutaj realizowana? Cokolwiek by to było, bohater lyryczny na pewno nie wie, o co chodzi. Padają głuche strzały, kule się staczają ale żadna z odpowiedzi nie trafia w sedno. Czym więc jest ta kwestia? Karuzela myśli pracuje dalej, bezskutecznie. Po co sobie zresztą tym głowę zaprzątać... - rzekł urywając w pół autor niniejszego postu, po czym przystąpił do powolnej degustacji wieczornej strawy.

@Vilas - weź pod uwagę, że na przykład przemundurowanie ACz na gimnastiorkę wz.43 w ciężkich warunkach wojennych nie zajęło dłużej, niż pół roku (na zdjęciach z początku 44 trudno spotkać jakoś sołdata z gimnastiorką przed wojenną). Takoż i w 85, nie sądzę, żeby były problemy z uzupełnieniem nowych krojów mundurów na newralgicznych punktach obronnych Związku Radzieckiego. Jasne, będzie i tak chaos mundurowy ale i między innymi to jest przyczyną tego (tak przypuszczam przynajmniej), że ruskie chciały raz po raz edytować modele sowietów. Bo jak widać chociażby po Afganistanie - regulamin jedno, a życie drugie. Nie oznacza to wcale, że popieram takie działania ale próbuje tu w jakiś sposób zrozumieć sens działania niektórych członków grupy P85 (o co jest dość trudno, choćby po wglądzie w te "przypadki" (?!) configowe).
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

slacker7

Major

Major

PostŚr 18 mar, 2009 21:03

Rey --> Nie pojechałem wszystkich arabów, tylko Birda, a jeśli chodzi o Francuzów to za nimi po prostu nie przepadam i tyle.
Vilas napisał(a):zrobili balistyke BMD-1, dali armr =650, czyli taki jak BIS dał T72 i my daliśmy T72
dali prędkość wystrzału pocisku jak SABOT 1650 m/s, podczas gdy CSLA i realna wartość wystrzału z armaty 73 mm BMP to 660 m/s

Ładny klops. To przecież on by mógł na Abramsy jechać xD Wiecie momentami oczekiwanie na tego moda przypomina mi ostatnie tygodnie czekania na GTA IV, gdzie była mowa o bugach itp.

Vilas napisał(a):ja jestem wydawcą kiepskich i pełnych bugów addonów ;)

No nie powiedziałbym. Ciekawe jak wytłumaczysz to, że ja codziennie jestem forum z myślą "Hmmm... może Vilas wydał coś nowego"
Z resztą pewnie nie ja jeden :spoko:
Obrazek

slacker7

Major

Major

PostCz 19 mar, 2009 15:43

Czy to jest?... POBIERAM :razz: wieczorem jak się pobierze skrobnę co nieco :grin:
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 19 mar, 2009 16:13

Mam pytanie, czy to zawiera GUI oraz cały ten gamplay-(bull)shit (typu niemożność kucnięcia czy biegnięcia w bok)?

To co miałem napisać już jest nieważne - mod został wydany, w jakiej formie jeszcze nie wiem, bo tutaj nie mam nawet Army zainstalowanej (stąd opóźniony feedback - pliczek ze spisanymi bugami został w domciu). Wkurwiają mnie tylko idioci na BIF, "jak mogłeś to zrobić, przecież to także praca innych!";i teksty, że "nie możesz mówić że to głównie Twoja praca, wszyscy wkładali w to dużo zaangażowania". Nie wiem, mam ochotę zwyzywać tych ignorantów.

Fischkopp miał jak najbardziej rację i powiem wprost - jeśli jeszcze kiedykolwiek będziesz miał podobne koncepcje\problemy z asertywnością, call me. Z radością wcielę się w faszystę (o czym np. jak mniemam wie Reyhard), przy którym Jacek będzie niewinnym aniołkiem. Po wszystkim co czytałem i widziałem to chyba jedyny właściwy sposób trzymania takich pizd za mordy i nie należy tutaj bawić się w jakąkolwiek nadmierną kulturę.

Twoje addony, Twoja nazwea, Twój team, Twój mod, Twój management. Dyskutować można, ale gdy leci pierwszy asshole - leci także dany członek wraz z całym "very important stuff", który stworzył, czyli 2 tekstury i pół modelu złożonej pałatki.

Na koniec dodam tylko, że podziwiam Cię nie tylko za talent - ale i cierpliwość i wytrwałość.

I dziękujemy za moda, pożyczę armę i wystetuję tutaj jeśli mi się uda. Feedback soon.

~ Ronald Reagan

eJay

Chorąży

Chorąży

PostCz 19 mar, 2009 16:28

To jest narazie tylko addon pack, który trzeba włożyć do utworzonego modfolderu. To (mam nadzieję ;-) ) tymczasowe rozwiązanie, bo trzeba Ruskim zamknąć mordy. Najlepsze jest to, że teraz wołają po Tarika, bo ten miał 2 dni temu wydać bete 0.7 :twisted: Wcięło go chyba, albo dostał zawału na widok addonów vilasa na forum BiS.

slacker7

Major

Major

PostCz 19 mar, 2009 16:58

Jonez--> święta racja.
Jonez napisał(a):Po wszystkim co czytałem i widziałem to chyba jedyny właściwy sposób trzymania takich pizd za mordy i nie należy tutaj bawić się w jakąkolwiek nadmierną kulturę.

Dokładnie

eJay--> Może być i addon pack mnie to nie obchodzi ważne, że mam chociaż tyle z tego modu.
Obrazek

topas

PostCz 19 mar, 2009 17:02

Jonez napisał(a):Wkurwiają mnie tylko idioci na BIF, "jak mogłeś to zrobić, przecież to także praca innych!";

nie, skądże...

Jonez napisał(a):i teksty, że "nie możesz mówić że to głównie Twoja praca, wszyscy wkładali w to dużo zaangażowania". Nie wiem, mam ochotę zwyzywać tych ignorantów.

Prosze bardzo, czuję się pierwszy do zbluzgania,
tylko jak bedziesz grał wieczoremto sobie uświadom na czyje tekstury patrzysz
Jak by wyglądał Jaguar, wszystkie 3 Leopardy, zielony Abrams, zielony M60, polski Mi-24, Skot, Topas, Pt-76, Asu-85, 2S1, Gaz69, Gaz-66, KrAZ-255, Star 266, Star 660, Uaz van, M151, Lav-25, BTR-152, BTR-70, T-55, M109, BMD-1, Brdm, Bwp-1, Bmp-2, 2D...
...wyliczać dalej?
Polecam spytac Vilasa dzięki komu w ogóle mamy LWP w ArmA, skąd mają pojazdy i czyje mundury i wyposażenie noszą...
Aha, i polecam słownik w celu sprawdzenia słowa ignorant w powyzszym kontekście

Nie wiem, płacą Ci za włażenie w dupę czy z przyjemności tak robisz?

Jonez napisał(a):Twoje addony

w 100%...

Jonez napisał(a):I dziękujemy za moda

Z przyjemnością i do usług

-------
ojej
i zabrano mi żólty kolorek
nie zapomnijcie mi tylko jeszcze bana dać
no i bannerka nie wzięliście

nie wiem chłopaki, blokowanie kogoś na gg, zabieranie członkostwa modu bez ustalenia to gimnazjalne metody...
Vilas zastanów się w świetle tego co dziś zaszło na BI kto Ci dobrze zyczył a kto był ponoć przeciwko Tobie... bo masz problemy z tym co białe a co czarne...
a to ze nie przyklasnąłem w publicznym bluzganiu i nie polecałem Ci wczoraj pisania tego za co zamknięto nam topic na BI - oceń sam

amen

topas

PostCz 19 mar, 2009 17:39

Vilas napisał(a):LWP mamy dzięki Yacowi

nie rozśmieszaj mnie...faktycznie nie ruszylem palcem... ani moro, ani buty.. ani cały eqipment, ani rogatywka... no fakt, i pojazdy LWP tez Yac? ok, historię piszą zwycięzcy...
Jeśli się tak czujesz to korzystaj... usiądę sobie z boku i popatrzę na wasz Duet z zachwytem wzdychając

Vilas napisał(a):BMP by wyglądąły jak BISowiskie, jak moje BTR 60 naprzykład, bo ja zrobiłem takie, zrobiłeś je ciemniejsze i dopasowałeś do kolorów RHS
inne pojazdy nie wyglądały by bardzo źle, nie miały by błota i efektów owszem

no comment...

Vilas napisał(a):nagle zmieniłeś front jakiś czas temu

twój pogląd sprawy... pewnie przez okulary w kolorze 'Tarik'
Nie każdy komu nie w smak przyklaskiwanie w publicznym obrzucaniu błotem inncyh jest icjh poplecznikiem...
ja tylko wczoraj radziłem Ci naswietlenie problemu w innym tonie
mówiłem że za to jak jest napisane bedą takie a nie inne konsekwencje
i no popatrz są - i jakoś dostało się po dupie akurat nie Tarikowi - wbrew Twoim prognozom...
Co pisałem?
Ze ty sie napiszesz a raz ze nikt tego nie zroumie, dwa ze zamnka topic albo polecą kolektywnie warny... patrz sprawdzilo sie... no kto by pomyslal...

I tylko za taką radę plujesz mi teraz w twarz pisaniem że jestem 'z innego frontu' i publicznie umniejszasz zasługi sprowadzajac to do "tylko błoto i efekty'... nis kolego, 1,5 roku pracy...

przemysl kto na prawde byl przeciwko a kto nie
a to ze staralem sie zachowac resztki 'wyzszej kultury' i o to apelowalem do ciebie automatycznie
czyni mnie wrogiem nr.1
Sorry, to tez zrozumiesz jako atak, ale jak juz ci przejdzie zaślepienie Tarikiem i spiskową wersją z tym kto kogo werbował na swą stronę to przemysl jeszcze raz...

aha, i pozdro dla Yaca
pewnie zaraz bedzie usuwał ten post...

slacker7

Major

Major

PostCz 19 mar, 2009 18:49

Vilasie, za jakąś godzinkę mod będzie u mnie na kompie, jak oblookam zdam raport :grin: i wystawię ocenę (mam nadzieję, że wysoką :twisted: )
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Armed Assault