Przetestowaliśmy najnowszą (RC8) wersję A C R E i WSTĘPNIE działa super

- pogłośnili rozmowę 3D - poprawili efekty na radiu (pogarszanie jakości w miarę ogległości - radio jest też cichsze (równe z 3D)) - dodali idealnie dopasowane dźwięki rozpoczęcia i zakończenia nadawania oraz szum radia. Po śmierci nie słychać trupów - ale trupy mogą ze sobą rozmawiać i słyszą to co się dzieje w grze

Podczas gry należy bardzo zwracać uwagę na ukształtowanie terenu.
Dzięki Bandit i Spitfire za testy
Zmodyfikowałem tę wersję o swoją grafikę radia krótkiego zasięgu (tzn ten zrzut powyżej to moje radio - bo domyślna grafika jest jeszcze testowa/brzydka) oraz wyciąłem okno HINTU debugowego (siła sygnału). Teraz w pełni nadaje się do gry na serwerze. Należy instalować zgodnie z numeracją katalogów:
http://sendfile.pl/11458/REAC.zip (hasło takie jak do naszego serwera)
Po zainstalowaniu przegrywa się automatycznie WŁAŚCIWA wersja pluginu (uzależniona od wersji systemu) - wystarczy zaznaczyć później plugin w TSie - nie jest też już wymagany RELOAD ALL
UWAGA: Osoby które mają Vistę i Windows 7 z ograniczonymi prawami - po instalacji pluginu należy Armę i TSa odpalać JAKO ADMINISTRATOR (to całkowicie rozwiązało problem u Spitfire).
Obsługa radia:
Wyświetlenie radia: CTRL+SHIFT+X
Wybranie aktywnego radia (między krótkiego a długiego zasięgu): CTRL+SHIFT+V
Nadawanie radiem: trzymanie wciśniętego CAPS LOCK - przerwanie nadawania po puszczeniu przycisku (należy wcześniej wyłączyć przypisanie CAPS LOCK do VOIPa) - nadawanie radiem nie wymaga wciśnięcia dodatkowego przycisku nadawania na TSie - jeżeli ktoś nie korzysta z aktywacji głosowej TSa.
Tutaj link do misji, na której można testować plugin - radia krótkiego zasięgu są w ostatnich barakach, radio dalekiego zasięgu w bagażniku HUMVEE.
Czekam na wyniki testów z większą liczbą osób na serwerze (ewentualne bagi i ich waga w porównaniu z pluginem Arma2TS) i analizę czy już wprowadzamy tę wersję u nas czy jeszcze czekamy (zaznaczam, że nie wiadomo ile czasu)