Teraz jest So 06 wrz, 2025 01:16

Zepsuta winda 98 :(

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Fox

Kapral

Kapral

PostCz 09 gru, 2004 13:35

Zgadzam się z alderousem, bo sam kiedyś korzystałem z ME i on sie potrafił zawiesić nawet podczas startu. tak po prostu. Win 98 SE to chyba jeden z lepszych wersji Windowsa. A sjojokowi gratuluje przejścia na XP, bo sam pracuje na XP i system się naprawdę dobrze trzyma :wink:

sjojok

Major

Major

PostCz 09 gru, 2004 13:43

Fox napisał(a):Zgadzam się z alderousem, bo sam kiedyś korzystałem z ME i on sie potrafił zawiesić nawet podczas startu. tak po prostu. Win 98 SE to chyba jeden z lepszych wersji Windowsa. A sjojokowi gratuluje przejścia na XP, bo sam pracuje na XP i system się naprawdę dobrze trzyma :wink:

no tak ale potrzebuje dużo pamięci RAM ja mam 256 i musze sobie dokupić jeszcze raz tyle bo np. gra Gothic II tnie jak skurczybyk
a na 98 podobno normalnie chodzi przy 256 ramów
Obrazek

HAV

PostCz 09 gru, 2004 13:52

Jedyne co było dobre w ME to.... możliwość przywracania systemu....... i nic więcej. Nie ma to jak 98SE :twisted:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 09 gru, 2004 17:11

sjojok napisał(a):no tak ale potrzebuje dużo pamięci RAM ja mam 256 i musze sobie dokupić jeszcze raz tyle bo np. gra Gothic II tnie jak skurczybyk
a na 98 podobno normalnie chodzi przy 256 ramów

Pleciesz :? . Przecież gdy 98'ka wchodziła do użytku 64 MB były normą (o ile nie mniej). Ja sam długo miałem 64 MB, a do wczoraj 192 MB.

Niewątpliwie wadą 98'ki jest ograniczenie RAMu do 512 MB, ale jak na razie to wystarcza w zupełności.

sjojok

Major

Major

PostCz 09 gru, 2004 17:22

ja mówie o xp potrzebuje on 256 pamięci ram by w pełni funkconował
przy mniejszej ilości ram też działa ale nie aż tak stabilnie
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 09 gru, 2004 17:26

sjojok napisał(a):ja mówie o xp potrzebuje on 256 pamięci ram by w pełni funkconował
przy mniejszej ilości ram też działa ale nie aż tak stabilnie

sorx. Czasami widzę to co chcę zobaczyć :mrgreen:

sjojok

Major

Major

PostCz 09 gru, 2004 19:00

a może mam :lol: nikt mi nie udowodni :razz:
Obrazek

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostCz 09 gru, 2004 21:06

Jak Ci się winda popuła to nią nie jeździj :twisted:
Obrazek

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostPt 10 gru, 2004 00:59

Hmmm...no to ja najwidoczniej trafiłem na bardzo wredny egzemplarz Windows'a 98 SE - ciągle były jakieś błędy, krytyczne wyjątki itp. Po przesiadce na ME przez dwa lata miałem spokój (dopóki nie dopadł mnie wirus Beagle i po formacie zmieniłem na XP). Mimo wszystko polecam ME, może ma kilka wad ale do pracy i zabawy też się nadaje :)

Slayer_Viper

Spammer

Spammer

PostN 26 gru, 2004 21:02

Jak mi sie spaliła kość ramu to też przy instalkach gubił pliki nie dało sie nic zainstalować na szczęście kolo z serwisu nie w ciemie bity, w 18 sekund z zegarkiem zreperował all.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostN 26 gru, 2004 21:52

win98me to byla kompromitacja ;-)
ale miejsza o to ja mam swoja teorie na temat window ;-)

wiec leci to tak :-)

dawno dawno temu w odleglej galaktyce... a moze to bylo pare lat temu ;-) co za roznica :-)
no wiec byl sobie windows 1.0, ludziska instalowali go sobie na dos 6.2 bo taka byla ostatnia wersja i wszystko niby bylo ok, no poza tym ze niektore gierki sie krzaczyly i czasami karty dzwiekowe powodowaly zawias :-)
wtedy madrale z mikrosiku wypuscili windows 1.1 i wszyscy byli szczesliwi bo usunelo to mase bledow :-)
ale ni z tad ni z owat pojawil sie windows 95, piekny, kolorowy, intuicyjny, wszyscy sie rzucili na niego jak na jakis cud swiata ktory kazdy mogl miec we wlasnym kompie :-) wiekszosc musiala co prawda wydac kaske na dodatkowy RAM bo win95 wymagal az 8Mb RAM'u :shock:
i wtedy zaczelo sie.... :???: .... pojawil sie pierwszy na swiecie BLUE SCREEN :neutral: zwany potocznie SCREEN OF DEATH :twisted:
ludziska sie meczyli, backupowali co sie dalo na dyskietkach i modlili sie aby po miesiacu pracy windowsik jeszcze dzialal poprawnie i nie wskakiwala mu 16 kolorowa paleta :P wtedy dzielny mikrosik wziol sie za poprawianie bledow, pojawialy sie pacze, suplementy i inne updatki :-)
nawet napisali suplement obslugujacy AGP bo niestety stary juz wtedy 95 nie wiedzial jak sobie z tym slotem radzic w momencie kiedy sie pojawil :-)
a ze historia lubi sie powtarzac to mikrosik zaszokowal wszystkich windowsem 98 :spoko: piekny w kazdym calu, nawet animacje menu start poprawili :shock: zintegrowali to z internet explorerem do tego stopnia ze mozna tu bylo raczej mowic o rozwinieciu IE a nie Windowsa. poprostu Internet explorer stal sie interfejscem windowsa 98, oczywiscie jak zwykle zaczely sie ujawniac bledy, bylo ich az tyle ze nie nadazano z wprowadzaniem do obiegu latek ktore na marginesie mowiac latajac jeden blad wprowadzaly do systemu dwa kolejne ;-) po dluzszych zmaganiach ukazal sie win98se, generalnie nie bylo juz tak zle i mozna bylo popracowac na nim dluzej niz rok jesli bylo sie w stanie go regularnie konserwowac i nie kozystalo sie z netu ;-)
ludzie w tamtych czasach wymyslili nawet sposob aby instalowac win98 z szelem win95, nazywalo sie toto win98light, calkowite wyeliminowanie IE i wrzucenie interfejsu 95 jednak nie bylo doskonale i tez wywalalo wiele bledow z powodu niezgodnosci kilku bibliotek....
mikrosik rzucil sie laskawie windowsem 98 ME kompromitujac sie kompletnie poniewaz byl to strasznie nie przemyslan produkt.... :?
w tamtych czasach juz istnial win NT znany ze swojej rzekomej STABILNOSCI :spoko:
jednak byl to typowo serwerowy system malo przydatny w zaciszu domowym do grania w quake ;-)
mikrosik wpadl na genialny pomysl zrobienia mutanta win NT i win 98 :shock:
niestety... jak to z mutantami bywa windows 2000 (win2k) bo tak go nazwano okazal sie totalnym szitem, zamiast posiadac najlepsze cechy swoich rodzicow... okazal sie wyrodnym dzieckiem i zostal zapomiany i kazany na banicje przez wszystkich graczy...
jednak nieustajace prace nad latkami do win98se zaczely przynosic efekty :shock: okazalo sie ze jedyna slaba strona tego systemu jest wrazliwosc na ataki z netu, no ale kolejne odpowiednie latki w polaczeniu z dodatkowym oprogramowaniem innych firm sprawily ze userzy zaczeli sie czuc odrobine bezpieczniej... :-)
kiedy zadowolenie userow wzroslo mikrosik ktorego jak wszyscy wiemy przywodca jest zly imperator lord Gates opublikowal gwiazde smierci :shock: WINDOWS XP :killer:
win xp mial byc spelnieniem poprzedniego projektu, super stabilnym systemem, pieknym, funkcjonalnym, niezawodnym, intuicyjnym....
ale on kur** mac ma tyle bledow ze nim mikrosik zdola naprawic je wszystkie to wyda zapewne nastepny szitowaty system na ktory wszyscy sie rzuca jak muchy na parujace gu*** :dupa:

sam mam win98se z zainstalowanymi wszystkimi suplementami i latkami w kolejnosci wydania... obecny system chodzi mi od ponad roku, a chodzilby jeszcze dluzej gdyby nie destrukcyjnie dzialajacy wirus ktory swego czasu zmusil mnie do jego przeinstalowania :]
osobiscie zainstaluje XP w momencie kiedy bede potrzebowal urzywac aplikacji wymagajacej XP do poprawnego dzialania, a do tego czasu... niech mikrosik popracuje jeszcze nad swoim dzieckiem.... ;-)

Neochan

Cywil

Cywil

PostPt 31 gru, 2004 19:40

moim zdaniem to bezsensu instalowac windowsa:P ja bym na waszym miejscu linuksa instalowal:P :spoko: :twisted:

Jon

Generał

Generał

PostPt 31 gru, 2004 19:59

I grał w Pinballa lub Pasjansa? :lol: Nie dzięki :] Ja lubię Win Xp i jestem z niego zadowolony :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zepsuta winda 98 :(

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Zepsuta winda 98 :(

PostPt 06 wrz, 2024 04:47

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic