Teraz jest Śr 06 sie, 2025 09:54

Na co czekasz? Rusz do boju!

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

Na co czekasz? Rusz do boju!

PostN 09 lip, 2006 21:44

Pragne tu przedstawić nową misyjke mojego autorstwa "Do boju!". Od misji możesz oczekiwać m.in.:
-pełny podkład głosów
-nowe motywy muzyczne
-intro,outro [win&loose] i cutscenki
-mnóstwo zabawy :)
O misji:
Wciel się w dowódcę 8 osobowego oddziału powietrzno desantowego. Zmierzysz się z wycieńczoną armia rosyjska jednak wciąż posiadająca znaczna przewagę liczebna. Finalnym zwieńczeniem działań będzie zniszczenie ich składów paliwa które są bezpośrednio połączone z rosyjska południowa częścią wyspy, dla rosyjskich czołgistów będzie to oznaczało rychła śmierć.

Dodam jeszcze że miejscem akcji jest wyśmienita wyspa Drago2 a w misji rzecz jasna wcielimy sie w oficera WP.

Wymagane addony znajdziemy w readme.

Screeny:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

DOWNLOAD - Do boju! (14mb)
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

OFman

Chorąży

Chorąży

PostN 09 lip, 2006 23:01

Bardzo się cieszę, że ktoś zrobił misję na Drago2. Co do misji to jest ona naprawde bardzo ciekawa i profesjonalnie wykonana więc polecam wszystkim :)
Dobra robota reyhard :spoko:

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 10 lip, 2006 00:34

Sciągnałem, próbowałem zagrać i już problemy...
Nie widziało mi addonu "Nim_fires" czy coś w tym stylu, mimo tego, że NIM Moda miałem zainstalowanego. Wywaliłem z mission.sqm i misja ruszyła.
Intro - cudo! Kapitalnie zrobione!
Sama misja - tutaj pojawiły się schody. Fajnie się wszystko zaczyna, podchodze do moich żołnierzy, biore ich ze sobą...i co? Wsiadam do heli na miejsce pasażerów i co? Sam mam sobie tego heli popilotować? Naprawde nie wiem co tutaj mam zrobić?

OFman

Chorąży

Chorąży

PostPn 10 lip, 2006 01:58

www.f2z.pl/do_boju!.drago2.rar - poprawiona misja (nie wyskakuje brak Nim_fires czyli wkońcu da się odpalić misję). Mam nadzieję, że Reyhard się nie obrazi za małą edycję misji :)

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 10 lip, 2006 14:21

Mirage napisał(a):(...)Fajnie się wszystko zaczyna, podchodze do moich żołnierzy, biore ich ze sobą...i co? Wsiadam do heli na miejsce pasażerów i co? (...)
I wsiądź na pilota, bo pilot wsiada na cargo :D
Obrazek

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostWt 11 lip, 2006 10:34

Musze przyznąż, że jestem mile zaskoczony po spróbowaniu tej misji wczoraj. To co zdążyłem do tej pory zobaczyć, trzyma wysoki poziom. :) Podkład głosów tworzy atmosferę, zwłaszcza rozmowa z pilotem przed desantem. :spoko:

Ale niestety ma ten sam problem jak wyżej, pilot wsiada sobie na cargo i muszę sam pilotować helikopter. Chyba byłoby lepiej gdyby pilot zaczynał już na swoim miejscu na starcie misji. No i potem, przy pierwszym ataku wykonanie planu coś szwankuje, bo zanim z miejsca lądowania udało mi się dotrzeć do atakowanego miasteczka, druga grupa została zmieciona z powierzchni ziemii (nigdzie po niej śladu nie było). :) Chyba dobrze byłoby dać graczowi możliwość sygnału przez radio do rozpoczęcia ataku na pierwszy cel. Dalej uwag nie mam, bo mnie zabili. :D Ale dziś wieczorem spróbuję ponownie. ;)

PS. Tak trzymać, dzięki. :)

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 10:40

Mam identycznie jak Agent. Tyle, ze spróbowałem takiego "myku", że poczekałem aż pilot podbiegnie i wsiądzie pierwszy. Dopiero później wsadzilem całą drużynę i poskutkowało. Kiedy dochodzi sie do wioski, to praktycznie atakujemy samemu, jest jeszcze dość ciemno, niewiele widać...i wlasnie juz przy oczyszczaniu końcowej częsci wyspy mnie zabili :P

Misja trudna, ale ciekawa...jestem ciekaw jak sobie Monty przy tescie radzi.

Monty

Porucznik

Porucznik

PostWt 11 lip, 2006 11:28

No cóż, zgadzam się, misja trzyma wysoki poziom, intro oraz outra znakomite, overview (świetny obrazek) i briefing podobnie. ¦wietna oprawa audiowizualna, ścieżki dźwiękowe oraz dialogi mówione. W intrze, na samym końcu pojawia się jeden dialog, którego prawie nie słychać, autor wystarczy, że wzmocni go w Audacity. Misja świetna, aczkolwiek jeszcze nie zdołałem jej skończyć :D Dziwny pomysł z pilotem, który wsiada jako pasażer. Popieram Agenta, powinien znajdować się już w śmigłowcu, poza tym, nie wiem dlaczego, ale miał on pusty bak, chyba, że coś przeoczyłem i gdzieś stoi cysterna, którą można go zatankować. Ja zrobiłem tak, że wsiadłem jako pilot do śmigłowca obok (z pełnym bakiem), załadowałem ludzi. A dalej już desant na terytorium wroga i istna rzeź, pierwszy oddział ginie. Po zrzucieniu mojego oddziału i gracza, połączeniu oddziału, w moim kierunku ściągają Rosjanie, spora ilość, jak w BHD i z reguły źle się to dla mnie kończy. Spora ilość rozmaitych skryptów, jednostek. Są jednak błędy, które wymagają poprawy, konieczny będzie update. Widać, że autor poczynił ogromne postępy, porównując "Do boju!" np. z "Ardennes '44 Medell", co na pewno cieszy :)
Obrazek
Obrazek

OFman

Chorąży

Chorąży

PostWt 11 lip, 2006 11:59

Tak jak napisał Mirage, trzeba poczekać aż pilot wejdzie do heli a dopiero potem wydać rozkaz swoim ludzią aby wsiadali. Misja faktycznie łatwa nie jest (DAC robi swoje), ale jest bardzo ciekawa. Poziom trudności zwiększają jeszcze trawy na wyspie i jak wróg w nich leży to go zupełnie nie widać (zawsze jest wersja no_grass :) ) Też spróbuję dziś ukończyć misję bo jeszcze mi się nie udało.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 12:28

Obrazek

że tak powiem : WTF?

Piromaniack

Chorąży

Chorąży

PostWt 11 lip, 2006 12:36

Goose, pewnie nie wgrałeś add-onów, które są wraz z misją? Ten pliczek jest wśród nich.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 13:38

Ymmmm....jakich addonów?
Obrazek

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 14:06

Ehem lol
Goose sciągnij plik od Rey'a... Bo w pliku OFmana jest sama misja, bez addonów :)

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostWt 11 lip, 2006 16:14

Mi obecność wysokiej trawy zupełnie nie przeszkadza, raczej zaliczyłbym to na zdecydowany plus. Kiedy doszło do pierwszej strzelaniny z wrogiem ukrytym w trawie, skojarzył mi się klimat paintballu: wiesz że wróg jest gdzieś przed tobą i chociaż go nie widać, trzyma cię to w napięciu. :)

... a potem pożyczyłem PKMa od zabitego machinegunnera i rozpocząłem akcję kosiarka... :twisted:

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lip, 2006 16:33

Hmm, teraz jest problem innego rodzaju
Czekam na pilota az wsiadzie, i gdy on wsiada daje rozkaz zajecia miejsc w MI-8 - Tylko że AI cały czas jest w animacji "bacznoc" i nie moga z niej "wyjsc" x/
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint