Teraz jest N 19 kwi, 2026 20:02

vilasss addons' - Newsy

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 14 sie, 2006 22:08

Errmmm... dziwne jakieś ;]
Obrazek

Sudayev

Major

Major

PostPn 21 sie, 2006 23:05

Vilas mam do Ciebie pytanie ? Czy zamierzasz w przyszlosci wydac cos w temacie bliskiego wschodu - arabskich partyzantow czy irackich zolnierzy ? Cenie sobie ten pack za roznorodnosc. Czego w nim nie ma ? Zabraklo wlasnie jakis arabusow ;)
OFP Jungle Fever | Beta Test Team

DeviAnCE

Major

Major

PostPn 21 sie, 2006 23:12

O ile dobrze pamiętam, Vilas pisał na oficjalnym forum, że nie ma w planach tworzenia tego typu addonów.
We do not know death... only change. We cannot kill each other without killing ourselves.

Zabix

Major

Major

PostPn 21 sie, 2006 23:45

Dużo, kiepsko, gniot.

Trzy słowa które wyrażają moją opinię na temat tego addonu. Vilas zrób jedną rzecz, raz a porządnie. Oczywiscie doceniam twój wysiłek ale to zupełnie inna bajka.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 21 sie, 2006 23:46

No, moja opinia jest podobna, chociaż pack broni WW był całkiem dobry, jak go oglądałem na scrinach :wink:, to chyba najlepiej ci wychodzi.
I jednak spróbuj zrobić jeden, a porządny addon. Np, jakiegoś fajnego, nowego, cywila :)
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 sie, 2006 11:55

Hmm... Graliście choć przez chwile na tym packu? Naprawde sporo rzęczy zostało poprawione...
Ale cudów nie ma i jezeli dla kogoś Grom Offtime był za słaby to co dopiero Vilaspack :]
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 sie, 2006 12:47

Grom za słaby? Heh, wolne żarty! Jeden z najlepszych addonów do OFP, jeżeli nie jedyny.
A co do VillasPacka to po screenach nawet nie ma się ochoty tego zasysać. Ot była gdzieś imprezka piżamkowa z dużą ilością poduszek i nagle alarm. Na jednym screenie oficer ma taką czapkę, że musi ją nosic na czubku głowy.... :roll:

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 sie, 2006 13:46

Od kiedy po screenach ocenia się jakośc jednostek... !?
Nigdy nie powiedziałem że Grom czy WPS jest słaby, jednak chyba pamiętasz jakie był też niektóre reakcje po wydaniu WPS... Skoro "recenzje" były takie ciepłe, to ciekawe dlaczego Offtime niechęcił się do robienia addonów dla społeczności?
Widocznie był za dobry (cos w tym jest) i zrobił miejsce dla innych...
Co do modelu to takie same "cienkie" rączki i nóżki mają np. żołnierze z packu Gavina (a o tym packu słyszałem same dobre rzeczy i nikt na te "rąsie" się nie skarżył).
Właściwie nie ma się o co spierać bo i tak "powszechnie wiadomo że pack Vilasa to badziewie" (na tyle powszechnie że nie warto ściągać packu, nawet tak z ciekawości). Więc i tak malo kto go ściagnie (bo po co).
I nie zmieni tego nawet fakt że w packu znajdziemy mase naprawde dobrze zrobionej broni ktorej prózno szukać w innych packach (nie wierzysz, sprawdż!)... Nie zmeni tego fakt że w packu znajdziemi bardzo dobrze odwzorowane jednostki z WWI (wystarczy poszukać w google i porównać), nie tylko piechota wszystkich ważnie jszych stron konfliktu (no, moze po za Turcją) ale też sporo CKM'ów i armat polowa.
Ostatnio pojawiła się nawet jednostki Wojny Koreańskiej (nieaml symboliczne jest że "Zapomniana wojna" znalazła się w "zapomnianymn packu :P ).
Nikogo tez nie obchodziło że juz bodaj w Lutym w ofp dostępne była broń z Września (jedynie Reyhard wyseparował broń z packu WWII- niestety nikogo to specjalnie nie interesowało)...
Tak samo jak zapewne fakt że w packu znajdują się jednostki LWP (wszyscy tak chcieli mieć na dysku LWP Mod, ale widocznie im przeszło), nikomu przez myśl nie przejdzie aby wziąść np. pack Cięzarówek i T72m z LWP Mod i miksować z jednostkami z Vilas pack (lepsze to niż nic)... Ale "beszcześcić" pamięci LWP Mod (po przez łączenie go z jednostkami tego "wywrotowca" Vilasa) nie ma nikt zamiaru (chęci?)...

Dobra, nie ma sensu ciągnąć tego monologu dłużej (i tak nikogo nie przekonam).

P.S Zabix- Jak by nawet Vilas zrobił np. "wypaśny" addon strzelaca 500 bat. spadochroniarzy SS to też byś go nie ściągnoł :P

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 sie, 2006 14:29

Jakby był wypasiony to JA bym zassał :).
Fakt jest taki, że villas zasypuje nas addonami niskiej jakości, czyli dużo, ale kiczowo. Tak jak my zasypujemy odpadami pewien obszar ziemi, który nazywany jest wysypiskiem śmieci. To coś podobnego, oczywiście nie chcę tu obrażać Villasa, bo i po co? Ale skoro ma chęci i jako takie umiejętności to niech zrobi jakiś wypasiony model vojaka arabskiego, usa albo jakikolwiek inny. Po co robić od groma modeli, każdy model do innego wariantu żołnierza, skoro można zrobić jeden model z full wyposarzeniem, hełmami czapkami oznaczeniami itd. i użyć po prostu przydatnej funkcji Hidden Selection! Modelbyłby naprawde wypsiony, a i wariantów jednostek byłoby dużo.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 sie, 2006 14:41

Może i słabe (jak dla kogo), ale z każdym kolejną wersja coraz lepsze (np. rosajnie w camo). Broń jest też coraz lepsza (coraz wiecej broni nie tylko ma poprawione modele, ale tez dodane animacje dzialania podczas strału ruchomych elementów broni).
Wszyscy (nażekajacy) by chcieli aby Vilas robil wypaśne addony a nikt (nieaml) mu w tym pomóc nie chce...

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 22 sie, 2006 14:49

Lepsi rosjanie? Może i textury są dobre, ale modele kiepskie. Powinien posiedzieć nad tym trochę dłużej. Jeżeli chodzi o pomoc to jak powinieneś wiedzieć, jeżeli sam addonmaker nie prezentuje większego poziomu to nikomu nie chce się pomagać. Gdyby był choć jeden wypasiony model, byłoby lepiej, owiele lepiej...
Poza tym jest wielu addonmakerów, którzy pracuja solo i bardzo dobrze im to wychodzi. :roll:

101st Paratroop

Major

Major

PostŚr 23 sie, 2006 21:36

To może ja się wypowiem na temat tego addonu\packa\modyfikacji ( według uznania ). Na wstępie zaznaczam że jest to opinia kogoś kto lubi dużo, ciekawie i uniwersalnie, nawet jeśli odbija się to na jakości produktu, dlatego większość i tak się nie zgodzi z moją opinią. Pierwsza słowa jakie wypowiedziałem po uruchomieniu packa w edytorze były "o ku**a. Ale tego dużo". Później było już tylko lepiej. Uruchomiłem jednostkę Black Op'a i powiem że się zaskoczyłem bo wyglądało to lepiej niż sobie wyobrażałem. Banan na "paszczy" zrobil sie większy gdy zacząłem przeglądać dalej i dalej. Od wyboru do koloru. Pełno ciekawych broni, które mają całkiem niezłe dźwięki podczas strzelania i przeładowywania. Bronie są wykonane dobrze jak na taką ilość, tekstury nie odstraszają i nie przeszkadzają w grze a niektóre są naprawdę ładnie wykonane. Zaliczyć na plus trzeba że autor zrobił pack uniwersalny co bardzo mi przypadło do gustu. Bo gdzie indziej możemy znaleźć w tym samym packu, jednostki z wojny koreańskiej, pierwszej i drugiej wojny światowej, z wojny wietnamskiej, jednostki brytyjskie z lat 80 oraz współczesne ( Bardzo mi brakowało addonów w tym stylu a trzeba przyzanć że ich jak na lekarstwo. Sytuację poprawił pack vilassa ), Elitarne oddziały specjalne, jednostki SWAT, GROM, pełno rosyjskiej piechoty (tak współczesnej, jak tej z okresu WWII), partyzantów z WWII, Polską piechotę w różnych kamuflażach ( współczesną ale także WWII )... Prawdopodbnie pominąłem jakieś jednostki bo nie sposób wszystkiego zapamiętać. Dużo ludzi skarży się na "nocniki" ( czyt. hełmy ). I tu muszę przyznać rację, ale jednak nie całkowitą. Tylko w niektórych jednostkach jest to zauważalne, a jesli już to w żadnym przypadku nie przeszkadza w grze. Powiedziałem ( a raczej napisałem ), że jednostek jest od groma, co lekko odbija się na jakości jednostek. Podkreślam słowo "lekko", gdyż moim zdaniem jednostki wykonane są ładnie. Tekstury są całkiem ciekawe i ładne, a to że niby model kiepski... no, przyznam się że nawet gdybym to jakoś zauważył to i tak mi by to nie przeszkadzało. Podsumowując, uważam że najnowsza wersja Vilass packa jest zrobiona porządnie. Widać że autor włożył sporo pracy by pack sensownie wyglądał, i chociaż część ludu zadowolić tą paczką. Oczywiście, mógłby postarać się bardziej i zrobić mniej, a bardziej ładnie, porządnie, ale widać że nie takie było założenie. Moim zdaniem warto ściągnąć tą paczkę i chwile w nią pograć, chociaż po to, by zobaczyć ile zostało tego wszystkiego upchnięte i jak bardzo uniwersalny jest ten pack.

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 sie, 2006 21:57

Vilas mam twój pack i nie gra mi jedna rzecz: otóż kiedy robie jakiegoś żołnierza i daje podgląd to mi piszeże nie może czegoś tam otworzyć a czasem tnie sie komp. Czy źle sie plik downlołdnoł czy jest ogólnie coś nie tak a zależy mi na twoim packu bo daje ogromne możliwości

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 28 sie, 2006 22:13

Hmm... Oba packi ściągnięte i zainstalowane (Res=>Addons)?
Wersja ofp 1.96? Jeżeli tak to powino działać...

zGuba

Moderator

Moderator

PostŚr 27 wrz, 2006 18:54

Nie mogę, super :D najlepsza ta szkoła!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint