Teraz jest Cz 07 sie, 2025 19:31

Platynowa Edycja a odpalanie modów

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

IVAN_PL

Cywil

Cywil

Platynowa Edycja a odpalanie modów

PostPn 19 lut, 2007 02:19

Witam...mam troche niestandardowy problem.Mianowicie Jestem posiadaczem Operation flashpoint od dnia jego premiery w polsce,ostatnio postanowilem powrocic po latach na pole bitwy zakupujac platynowa edycje (wraz z dodatkami i resistance w jednym).Odinstalowalem starego orginalnego Flashpointa nastepnie zainstalowalem wyzej wymieniona platynowa edycje (czyli podstawowy Flashpoint plus wszystkie oficjalne addony plus Resistance).Ok odpalam,gram wszystko Tip Top fajnie (ale jak to zawsze bywa chciwosc kazala mi wejsc na stronke Operation Flashpoint center PL i posciagac sobie nowe mody Fdf i CSLA...no bo przeciez mam juz Resistance..)Problem pojawil sie w momencie gdy juz zgralem np Fdf i kiedy chcialem go odpalic po zainstalowaniu w poprawnym katalogu wyskoczyl mi blad ze mod nie moze znalezc pliku operationflashpoint resistance.exe....niestety z tego co widze wersja platynowa nie instaluje resistance jako oddzielnej gry tylko wszystko jakos tak razem z podstawowym flashpointem....no i sie wscieklem ...zucilem monitorem o sciane...matka dostala zawalu a moj kot zucil sie na moja dziewczyne z przerazenia i wydrapal jej oczy...zartuje...ale tak powaznie to nie wiem co mam teraz myslec....wydaje mi sie ze po zakupieniu tej platynowej wersji nie mozna liczyc na mody szukajace pliku resistance.exe bo poprostu go nie ma w katalogu z gra...Bardzo bym prosil o pomoc w tym denerwujacym dylemacie...bo jesli mam racje to wydawcy platynowej wersji powinni popukac sie tak dlugo w czolo zeby wstawili im w miejsce tego pukania platynowa plytke.

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 19 lut, 2007 02:27

A jaką masz wersje res'a?
Jezeli 1.75 to Ci mody nie będa śmigać...
¦ciagnij z wymienienej przez ciebie strony patche do res'a (1.91 pl i 1.96 pl). Mody powinny działać a gra powinna śmigac bez płytki...
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

IVAN_PL

Cywil

Cywil

PostPn 19 lut, 2007 02:30

Dzieki za odp Barbarian ale stary po instalacji gra jest zaktualizowana do res 1.96...wydaje mi sie ze cos poknocili z ostatecznym wygladem katalogu z gra po zainstalowaniu bo tam nie ma tego resistance .exe ...sam juz nie wiem co robic

kaaleth

Chorąży

Chorąży

PostPn 19 lut, 2007 09:02

Taki plik jest ... przecierz jak masz skrót ofp na pulpicie to przez ten skrót odpalasz gre. A ten skrót to skrót to resistance.exe :)

james_gastovski

Porucznik

Porucznik

PostPn 19 lut, 2007 15:13

Właśnie tak Platynowa Edycja miesza w grze. Też ją mam i miałem podobny problem. Otóż tworzy ona dwa pliki uruchamiające - w wersji 1.46 i 1.96. Skopiuj ten 1.96 i nazwij go tak, jak wymaga dany mod - powinno zadziałać, ja u siebie tak właśnie zrobiłem i działało.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagi fhtagn.

HAV

PostPn 19 lut, 2007 15:59

Obawiam się, że mylicie pojęcia panowie :]

Jest znaczna różnica między wersją stricte Platynową, a jej późniejszymi wariacjami...
Platyna jest obecnie praktycznie nie do zdobycia w sklepach (ze szczególnym naciskiem na "praktycznie")... To co jest obecnie sprzedawane to owe wariacje - czyli edycja Super$eller i późniejsza (i obecnie sprzedawana chyba jako jedyna) Kolekcja Klasyki.

Owe znaczące różnice to np. zmieniona nazwa pliku do odpalania gry
Instalatory modów tworzone były pod wcześniejsze wersje OFP, gdzie plik do odpalania gry to wspomniany wcześniej resistance.exe.
Efekt jest dokładnie taki jak opisuje IVAN_PL - skróty tworzone przez mody przy instalacji są bezużyteczne, z racji że ścieżki do plików są inne niż domyślnie przewidziane... dlatego trzeba się pofatygować i zmienić ścieżki na właściwe...

IVAN_PL - poszukaj na forum jak uruchamiać mody do ofp, mówiliśmy o tym nie raz...

... a na przyszłość proszę nadawać poprawny tytuł zakładanym tematom, tak by trafnie określały poruszany problem/zagadnienie etc.
Przykładanie się do poprawnego pisania, stosowania znaków interpunkcyjnych i zasad ortografii na prawdę nie boli - zrób to dla nas i zwróc na to większą uwagę...

IVAN_PL

Cywil

Cywil

PostPn 19 lut, 2007 16:03

Dzieki wlasnie tak zrobilem i wszystko dziala...szkoda tylko ze trzeba samemu takie cyrki wywijac po zakupieniu oryginalu...ehhh nie ma to jak polskie wydania :x (ale przynajmniej cena jest wporzadku)...powinni na tych wydaniach przyklejac naklejki "uwaga wydanie polskie--- jak zwykle tradycyjnie znowu zagmatwalismy".Wielkie dzieki jeszcze raz za pomoc

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Platynowa Edycja a odpalanie modów

PostPt 13 gru, 2024 16:25

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Platynowa Edycja a odpalanie modów

Powrót do Operation Flashpoint