Teraz jest N 19 kwi, 2026 05:07

Noc martwych martwiaków [projekt]

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 20 maja, 2005 19:10

Na addony należy patrzeć z punktu widzenia tego czym one się od siebie różnią poza wyglądem. Czym się różni addon Fiata 125p od BISowej Skody? Oba to cywilne samochody osobowe zdole przewieźć 4 osoby. Czy jest sens dodawać do ściągania addon, który nie jest konieczny? Addon Fiata 125p miałby sens w misjach osadzonych w polskiej rzeczywistości, bo wtedy współtworzył by złudzenie iż akcja ma miejce w Polsce. Poza tym nie widzę dla niego miejsca, chyba że w jakimś dużym packu cywilnych samochodów.

Co do widoczności to jestem po stronie zombie. Tym bardziej że widzę iż gracze sobie nieźle radzą - w trakcie pierwszego testu udało im się nawet ukończyć misję przy stracie 2 z 6 graczy (choć wtedy było nieco łatwiej, ale sądzę że też by sobie poradzili). Przy teście 3 osobowym zniszczono jedno źródło i znalexiono drugie, co też jest niezłym wynikiem. Po co ułatwiać graczom życie? Misja stałaby się za prosta.

Wysłany 20 Maj 2005, 19:08:

Misja nr.2 nazwana roboczo "Search'n'Survive" powoli wkracza w fazę beta-testów. Zadaniem jest znalezienie 4 osób (lub ich ciał), które znajdowały się na pokładzie, gdy śmigłowiec lądował awaryjnie w dolinie Mokropsy. Gracze zaczynają koło kościoła w Mokropsy (tam też jest Evac zone) i mają do przeczesania spory kawałek doliny. Jeśli znajdą kogoś żywego mogą go przyłączyć do drużyny i dowodzić nim (aczkolwiek warto pamiętać, że ich ocalenie to cel misji, a oni też są atakowani przez zombie i nie są równie bystrzy jak gracze) . Po znalezieniu wszystkich lub potwierdzeniu ich zgonu trzeba wrócić w pobliże kościoła i czekać na przylot śmigłowca, a następnie załadować się na pokład razem z ocalonymi. Wynik misji zależy od tego ilu z czterech zaginionych opuści dolinę na pokładzie śmigłowca.

Tym razem zastanawiam się nad wyposażeniem grupy w karabiny FN FAL albo G3 (może nawet M16) oraz lepsze handguny (12 naboi w magazynku). Amunicji jest w efekcie więcej, bo każdy ma około 160 naboi, ale znaleziene nowych staje się bardzo trudne - nie ma żadnej skrzyni z zaopatrzeniem tak jak w Howling Hills i nie ma raczej co liczyć na zdobycie amunicji pasującej do posiadanej broni.

Możliwe, że w Niedzielę misja będzie gotowa do testów.

brzoza

Cywil

Cywil

PostPt 20 maja, 2005 21:13

a planujesz moze dzisiaj jakies testy?
Obrazek Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 20 maja, 2005 21:17

brzoza napisał(a):a planujesz moze dzisiaj jakies testy?

Ech...sam nie wiem. Czuję że tak powiem Weltschmertz i jakoś nie mogę się do niczego zebrać :? Pobiegałem przed chwilą po wyjących wzgórzach, ale nic nie znalazłem i w końcu mnie zombiaki "wtrząchły" :|

Może jutro wieczorem?

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 20 maja, 2005 21:25

Jezeli bede mogl w tych testach uczestniczyc to owszem (dawno nic w "stylu" resident evil 2 nie mialem) :spoko:

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 21 maja, 2005 14:34

Dzisiaj będą test Howling Hill czy Search'n'Survive bo osobiście bym wolał zobaczyć nową misyjke :].

Co do samochodów to co to za problem ograniczyć paliwo tak aby starczyło na trzoszeczkę więcej niż potrzeba na dotarcie do celu.
Jak trzeba by było jechać w tą i z powrotem to trzeba by było umieścić informacje o małej ilości paliwa tak aby gracze ograniczyli jego zużycie. Zostały dwa problemy: stacje paliw i inne takie( w sumie trochę nierealistycznie jest że wysyłają ekipę ratunkową z jeepem z resztką paliw ale to można wytłumaczyć brakiem funduszy ;)) oraz co zrobić gdy gracz zapragnie rozjeżdżać zombi nie zważając na stan paliwa. O ile ten pierwszy problem da się rozwiązać o tyle tego drugiego już nie :/. Poza tym proponuje dodać latarki do misji Search'n'Survive :)
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 21 maja, 2005 14:55

latarki...nie no niezle ale czy to aby poreczne/nie robi lagow/czy mozna z latarka w jednej rece strzelac z klamki?

apropos testu ja bym proponowal zapodac godzine kiedy (i czy wogole dzisiaj)sie odbedzie....osobiscie nie gralem w to z kumplami :D

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 21 maja, 2005 19:21

Przepraszam, że tak to wygląda, ale test jeśli będzie miał miejsce to o 20:00. Od 8 rano byłem w drodze i dopiero teraz mam chwilę "odsapu". W każdym razie mam na głowie 8-tygodniowego szczeniaka jamnika i kota świeżo po operacji oszołomionego narkozą. W związku z tym muszę być gotowy w każdej chwili wszystko rzucić i się którymś z nich zająć. Nie chcę wystawić was do wiatru, więc proponuję zebrać się na 20, tyle że nie mogę korzystać z TS'a i może być tak, że mogę zniknąć (nawet jeśli to oznacza "zejście" mojej postaci w grze).

PS. Test dotyczyłby Howling Hills, bo drugim nie miałem kiedy się zająć.

Wysłany 21 Maj 2005, 20:46:

Nie bardzo wypaliło z mojej winy. Może jutro zorganizuje się to lepiej. Postaram się dokończyć drugą misję. Z dzisiejszej gry płynie wniosek - we 2 osoby nie da się przeżyć.

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 21 maja, 2005 20:47

heh w 2 osoby naprawde sporo rozpylilismy i srutu i cial zombiakow:grin: Howling Hills jest wysmienite :spoko: gdyby byla jeszcze jedna osoba bysmy wysadzili przynajmniej 2-3 zrodla :]

capi

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 21 maja, 2005 23:39

czy moge się dołączyć ?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 maja, 2005 14:28

Przyczyna wczorajszego zamieszania :)

Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 maja, 2005 14:58

jaki słodziutki :grin: naszczescie moj pies dorosl hehe.......a robisz dzisiaj testy?? :twisted:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 maja, 2005 17:17

Goose napisał(a):....a robisz dzisiaj testy?? :twisted:

Nie bardzo mogę niestety, chyba że po 21-ej, bo od 18 muszę robić za niańkę dla szczeniaczka, a raczej nie liczę na to że uśnie. Trochę szkoda, bo druga misja już się nadaje do testowania.

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 maja, 2005 17:26

Ja o 21 mam czas i sądze że trochę chętnych się znajdzie. Jest jeszcze jeden istotny szczegół który byłby by warty przedstawienia, mianowicie na ile osób jest ta misja(ilość maksymalna i minimalna i ilość potrzebna do wykonania misji-tego pewnie nie wiesz bo od tego są testerzy :P)

BTW:¦liczny ten szczeniak :)
Ostatnio edytowano N 22 maja, 2005 17:36 przez reyhard, łącznie edytowano 1 raz
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 maja, 2005 17:35

Nie mam pojęcia ile trzeba aby ukończyć tą misję ze względu na losowe rozmieszczenie celów. Może się akurat zdarzyć że znajdzie się je szybko, a może się okazać to bardzo czasochłonne. Dodatkowo jest też pewna losowość w tym jak "intensywne" są ataki zombie, więc trudno ocenić na ile walka z zombie opóźni wykonanie zadania.

Co do liczby osób to coopy robię obecnie na sześć osób, bo sądzę że tyle maksymalnie jest w stanie udźwignąć mój serwer - ilość osób przekłada się bezpośrednio na liczbę przeciwników jaką muszę "podsyłać".

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostN 22 maja, 2005 18:25

A i zapomniałem się spytać czy można coś zrobić żeby zablokować pozycje leżącą albo zrobić coś zeby robiły krzywde leżacemu przeciwnikowi?Nie muszę chyba mówić jak takie coś znacznie psuje zabawę :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint